onsdag 8 december 2010

En vinterpromenad

T änkte ta med Er på en liten vintervandring. Under vintern samlas det väldigt mycket änder vid vattenregleringen vid Djulö kvarn och människor åker hit för att mata dem.
I söndags var vi där och gav änderna bröd, de trampar runt våra fötter och fångar till och med brödet i luften. De är som dresserade hundar. :)
En gång i tiden har det legat ett tegelbruk här.
Det är rätt så öppet i regleringen nu och vattnet strömmar ner.
Det här vattnet kommer så småningom att rinna ut i Nyköping.
Vattnet i sjösystemet rinner även på andra ställen i närheten men det binds så småningom ihop i Djulösjön. Här en gammal stenbro. I det här vattendraget fast lite längre bort så såg vi en gång en bäver. Det var häftigt.
Gamla granar som är väldigt höga går vi förbi. Man får verkligen titta rakt upp för att kunna se toppen. De är vackra och grönklädda ända ner till marken. Undrar just hur gamla de kan vara?
I min trädgård har jag klätt in mina tujor med hönsnät.Rådjuren är här varje dag nu och härjar. Inte kul. Men tyvärr så finns det en hel del i omgivningarna som lämnat kvar äpplen i träden och på marken och då drar de sig hit. Det hade varit bättre om frukten körts ut i skogen till djuren.


Ha det gott,

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig tur du bjuder på idag. Vi har lite kyligt minus 14 så det känns bra att få komma ut med dig.
  Att mata änder det är då inte vi bortskämda med de har flyttat någonstans . Kanske de har flyttat till dig för de vet att du har så gott bröd:o)

  Visst är det besvärligt när de vilda djuren går in i trädgårdarna och äter av träd och buskar.
  Och dina tujor är ju så fina så det är bra att du sätter nät runt.
  Du klipper dom ju själv och behöver ingen hjälp.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 2. Det där sista ogillar jag: folk som lastar va mängder med äpplen när husen, nadras hus, klart djuren vill vistas där, även när äpplen är slut.

  SvaraRadera
 3. Så fint det så ut til å være der og endene ble sikkert veldig glade for at du tok deg en tur med brødposen:)

  SvaraRadera
 4. Fin promenad, man slås av hur färglös den här årstiden är.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin promenad du gjort..fina bilder..vacker natur.Förstår att du räddar tujorna i hönsnät..vad bra...Gokväll //Karina

  SvaraRadera
 6. For et vakkert sted og nydelige kort du har taget :-)
  Med sine farger,lys og lukter skaper vinteren, den gode stemningen som legger sine snøfnugg over bakken som et mykt teppe...
  kram.

  SvaraRadera
 7. Härligt med rinnande vatten, inte kul med rådjursbesök.

  Mariana

  SvaraRadera
 8. Godmorgon en vacker och mysig tur du tar oss med på! Visst är det rofyllt att gå och mata änderna. Jag brukade ju passera kanalen varje dag förut innan vi bytte lokaler till jobbet. Då hade jag som vana att ta med veckans rest till dem och jag tror de lärde sig när det var efter hand. Hoppas att någon annan har tagit vid för nu har de inte det lätt. Kram Ingela

  SvaraRadera
 9. Nydelige og stemningsfulle bilder!
  Tujaene dine er virkelig dekorative i snøen. Kjekt å beskytte dem når rådyrene er nærgående.

  Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
 10. Tack för en underbar promenad. För mig blev det en morgonpromenad så nu känner jag mig pigg och stärkt inför dagens arbetsuppgifter. Vad fina de är änderna, men jag tycker alltid de ser ut att frysa om sina oranga bara fötter. Får lust att sticka små sockor åt dem. Fint för dem att de har öppet vatten och att människor matar dem, men det gäller att man fortsätter. Det är samma med småfåglarna, är de vana att få maten "serverad" far de illa om matningen upphör.

  Jag önskar dig en fin och kreativ dag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails