lördag 4 december 2010

Stark föreläsning

I dag hade vi "bara"10 minus grader, rena värmeböljan. Tänk vad man vänjer sig vid kylan, det är bra mycket behagligare att gå ut i 10 minus grader än vid 20.
Men jag kan inte påstå att jag är ute speciellt länge.

Inne har en vit orkidé blommat länge och häromdagen studerade jag den lite noggrannare. Vilket underverk, så otroligt vacker den är.
Titta bara på färgerna som är inuti den.
Magiskt.
Igår när jag startade tv:n så hamnade jag på kunskapskanalen. Där var det en föreläsning med Lasse Gustavsson (tidigare brandman, som brännskadades otroligt i en olycka) "Led dig själv till ökad livsglädje", den kan ni se från den här sidan. Helt otroligt stark och så positiv, jag formligen fastnade framför tv:n. Idag var jag tvungen att hitta länken för jag vill se den igen. Lyxigt att faktiskt kunna få vara med om en sådan föreläsning utan att behöva betala en massa pengar för den. Något att verkligen rekommendera.Hjärtanen är inte gjorda av mig.


Andra advent är det i morgon, visst är det mysigt nu att fika med lussebullar och pepparkakor. Hoppas att ni har det bra.
Tur att man inte är tomte, då skulle det inte vara enkelt att fika. :)
Ha det gott,


23 kommentarer:

 1. Hej!
  Att leda sig själv till ngt positivt efter en så svår och traumatisk upplevelse och fasansfull händelse är fantastiskt! Hoppas man kan man lära sig något av det!?
  Nu skall jag kolla länken!
  Önskar dig en skön andra advent!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, skall in o kolla sen när tillfälle ges, sånt behöver man alltid bli påmind om...

  SvaraRadera
 3. Kommer förbi med en önskan om en trevlig andra advent!

  SvaraRadera
 4. Hei Gudrun :)
  Lasse Gustavsson er godt kjent her i Norge også. Han er virkelig en spesiell person, og en inspirator for alle!
  Orkideen er et lite underverk. Nydelig!

  Ønsker deg en fin 2. søndag i advent!
  Klem

  SvaraRadera
 5. I need some coffee now also but we do not have saffron bread here ;-( I agree that flower colours are magical. This orchid is indeed one of them. I love the inside colouration also. Have a great Sunday!

  SvaraRadera
 6. Visst är orchideerna fina när man väl börjar titta närmare på dom. En dam sa åt mig att hon brukar ta förstoringsglaset och inspektera dom ordentligt för då ser man hur vackra dom sist och slutligen är, ett underverk.
  Har också alltid försökt tänka positivt när det varit svårt, hitta nåt bra i allt det usliga då går det lättare men inte är det lätt inte.
  Tomtar är för häliga din såg ut som en av mina som sitter här på hyllan.
  Ha en riktigt härlig andra advent.
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Hej Vännen

  Jag har ochså sett hans program , jag fattar inte hur han överlevde en sådan brand ett riktigt mirakel.
  Så gripande . Han kan verkligen få fram vad innebörden av att ha ett positivt tänkande.

  Visst är orchideerna riktiga konstverk. Kanske ett motiv för din keramik..

  Ha en fin Advents-Söndag

  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 8. Javisst är han fantastisk, Lasse! Ska kika in på din länk senare.

  Och lockarna, jo, de finns kvar. Bångstyriga precis som deras bärare...

  SvaraRadera
 9. Orkidéerna är väl väldigt tacksamma växter, mina blommar oavbrutet, nästan i alla fall.
  Gullig tomte:)
  Ha en skön andra advent!

  SvaraRadera
 10. Han är verkligen fantastisk som klarade komma så styrkad ut av eländet ch smärter. En inspiration för oss alla som gnäller. Gillade din tomte, men hitta munnen kan inte vara enkelt. Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 11. Hej Gudrun tänkte vänta att skriva hos dig tills att jag har hunnit vara på föreläsningen som du rekommenderar. Det är andra gången jag är inom hos dig idag och jag inser att föreläsningen får vänta för här är det justök på programmet idag. Ha nu en go advent önskar Ingela

  SvaraRadera
 12. Hej vännen! Jag har hört honom tala tidigare och man blir verkligen gripen av hans berättelse. Ska försöka ta mej tid att titta på länken. Idag har det snöat hos oss, kanske 10 cm. Jag har tagit det ganska lugnt idag. Njutit av det andra adventsljuset. Sedan blev det en liten stund i vävstugan där jag gjorde en varp till en matta, som jag dragit på också. Du vet jag gillar inte tomma vävstolar. Visst blev det gulligt med ett litet hjärta i den randiga mattan.
  Ha det så gott.
  Kramen Birgitta

  SvaraRadera
 13. Lasse är en fantastisk människa. Han hade föreläsning här, men jag hade veckan före varit på Lasse Berghagen show, och min plånbok var i det närmaste tom.Nu är ju Lasse B också en som sprider positivitet, men på ett annat sätt. Ska kolla länken i kväll, när middag osv. är avklarat.
  Ha en fortsatt trevlig vecka
  Elisabeth

  SvaraRadera
 14. jag tittar ofta på kunskapskanalen där finns program som fångar mitt intresse..inte bara lek och sång och tävlingar..
  vackra bilder på din blomma..tänk vad man kan upptäcka om man TITTAR och inte bara ser..
  adventskram

  SvaraRadera
 15. Jeg har lest boken med Lasse, det var ei gripende og sterk bok, den anbefaler jeg! Jeg titter mye på svensk tv, og det er mange flotte filmer og ikke minst mye bra dokumentarer.Mange mine ynglings filmer er nok også svensk. Jeg tror nok i mitt forrige liv så var jeg svensk :-)))
  Klem til deg Gudrun :-)

  SvaraRadera
 16. Hej!

  Jätte vacker keramik du gör! verkligen.
  Jag har en liten fundering angående ros muggarna du skapat tidigare, hur mcyket skulle det kosta om jag beställer 2 stycken av dig och får det postat? Är det möjligt att göra så?

  Ha det så bra!

  Mvh.
  Catrine

  SvaraRadera
 17. Hej Gudrun.
  Ja jag såg också hans program det var en fantastisk stund man satt som klistrad kvar. Ja Tomtar har det nog besvärligt med kaffe och julgröt med i deras skägg skratt,,men de är så fina Tänk så många olika sorters tomtar det finns ingen den andra lik:.Orkidén är naturens mästerstycke absolut! Så ren så stolt så vacker.

  SvaraRadera
 18. Hej Gudrun
  Vist är de underverk, men man måste studera noga, för det är så små detaljer.

  Jag har inte sett, men ska se om jag hittar det programmet på datorn.
  Man blir berörd över en sån glädje människor besitter som har varit med om hemskheter, i stället för att bli glad, berörs jag till tårar, konstigt, det är väll för att det berör en, ända in i hjärtat.

  Önskar dej underbara advents- dagar
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 19. Orkidéer är verkligen vackra, jag är också helt fascinerad av dessa blommor. Jag har flera stycken som är på gång och ska börja blomma, två av dem har så vackra färger, de andra är vita.

  Tack för tipset om föreläsningen. Fick ett erbjudanade om att gå och lyssna på honom irl, men då kan jag göra det via Play ist.

  Vad underbar kransen med de blåa hjärtana är som du gjort.

  Ha en fin vecka och må så gott!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Tack för din hälsning!
  ha en fin tisdag!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 21. Tack för tipset!
  Fina bilder:)

  SvaraRadera
 22. Hej igen Gudrun apropå tomtar och fika så är det nog inte så lätt att läsa tidningen heller då eller vad tror du! Mer skratt..Fast kanske är det så att tomtar inte läser tidningar de vet ändå?
  En skön onsdag till dig nedkallas

  SvaraRadera
 23. Filifjonkan: där sa du något, man kan ju undra hur en del tomtar hittar dit de ska över huvud taget. SKRATTAR.

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails