fredag 15 oktober 2010

Nu på hösten så förändras landskapet så tydligt för varje dag. Några blåsiga dagar och så är många av de vackra färgerna borta.
Bäst att njuta av naturen idag.....fast sedan kommer nästa klädedräkt och så är det lika vackert igen fast med en annan kostym.




I onsdags morse tog jag tåget och åkte till min dotter och hennes familj. Två små gull korn finns det där. Många härliga kommentarer blir det och mycket skratt. De två dagarna svischade förbi och på torsdags kvällen kom morfar för att hämta mormor.
Vid matbordet säger fyraåringen till morfar "nu måste du låta mormor leka färdigt med mig, annars får hon stanna kvar och då får ju du åka hit en gång till".
Fast det var ju strax läggdags och det hade blivit rätt mycket lekar under dagen så det blev inte så många protester över att leken var slut.

Ha det gott,


16 kommentarer:

  1. Hej Gudrun. Ja men ojoj de små gullkornen är så härliga . Det är så roligt att träffa dem man blir så upplivad då.Man leker sig helt slut med dem skratt...F deras kommentarer är så kul med och barn är u ärliga där får man veta sanningen rakt av.Jag frågade om en klänning en gång till den äldsta svaret var "näe usch den är jätteful varför har du tagit på dig den..hahhahah,...så numera frågar jag inte skratt,,Jag tyckte jag var så fin ju...tips bara

    SvaraRadera
  2. Such a nice place to be. Good reflection shot!

    Have another fun weekend with lots of laughter yeah...

    SvaraRadera
  3. Underbara barn säger jag bara... fast jag tror att de säger underbara mormor!!!
    Vilken magisk bild.
    Och de där formklippa du visar är super roliga.
    Ha en skön helg
    Annika

    SvaraRadera
  4. Du har bytt utseende på din blogg. Snyggt.
    Visst är det härligt med de där små barnbarnen som man får busa med ett tag. Hoppas att du inte fått barnbarnsbaciller du också.
    Ha det så gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Hösten är verkligen vacker med vattenblänk och fina färger!

    Oj, dessa små gulligan barnbarn, då får man höra både ett och annat :)
    Senaste gång jag träffade våra barnbarn fick jag ett spontant påstående: `fammo, du har fula skor`! Så var det med det..fniss
    På söndag skall vi träffa igen och det blir trevligt!

    Tack vännen, för din gulliga kommentar hos mig, den värmde verkligen!!

    Trevligt veckoslut!
    Kram /Bea

    SvaraRadera
  6. Finns väl inget härligare än att få vara tillsammans med sina barnbarn:)
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  7. Hei igjen Gudrun :) Vakkert bilde! Høsten er vakker med alle sine farger, men også vemodig når alle vekster går i hvile.

    Fint å høre at du har hatt et koselig besøk hos din datter og barnebarn.

    Ønsker deg en riktig god helg :)

    SvaraRadera
  8. Ur barnmun kommer de bästa kommentarer. Hösten har sin charm den också. Ha en fin helg :)

    SvaraRadera
  9. Hej Snäckan

    Lyckliga du som kan gotta dig åt egna små... men den som väntar på något gott väntar inte för länge... Tänk att få uppleva det där omedelbara, spontana igen... faktiskt så tänker jag att åtminstone vad det gäller mig själv... tänket närmar sig... det som man inte hade tid att uppmärksamma och riktigt njuta av med de egna då de var små...

    SvaraRadera
  10. Hösten är nog den vackraste årstiden, med alla dessa färger.I dag har vi haft den mest underbara höstdag här på Södertörn. Strålande sol och +8.
    Den som ändå hade barnbarn. Sonens hustru är rörelsehindrad, och dom har tagit beslutet att inte skaffa barn, och dottra bara tränar, o tränar o tränar. Hon fyller 30 nästa månad, så
    hon får lägga manken till om jag ska orka med
    barnbarn;-)
    Elisabeth

    SvaraRadera
  11. Vilken härlig bild Gudrun.
    Har inga egna barnbarn än, men min man har ett som snart fyller 2 år. Man slutar aldrig förvånas över deras sätt att förgylla tillvaron.
    Ha en underbar mysig kväll, Kram, Petra B.

    SvaraRadera
  12. Hej Gudrun.

    Ja barnbarn det är livets krydda det.
    När mina barnbarn var små så var det dagbarn hos mig så jag fick rå om dom från morgon till kväll.
    Så mysig och roligt var det men nu är de stora och har fullt upp med kompisar. Så nu är det mera sällan vi träffs. Den yngsta är tretton och den älsta är nitton, av fyra barnbarn.

    Här har helgen tillbringats i trädgården där vi har fullt upp med att förbereda inför vintern, och njuter av alla de fina färgerna som hösten har.

    Jag har inte börjat klippa någon tuja ännu men vi köpte en färdigklippt i sommar,en på grov stam med ett stort klot.
    Jag undrar hur ofta klipper du dina och när börjar du på våren.
    Den vi köpte har nog inte hunnit etablera sig riktigt ännu , det har blivit rätt så mycket brunt i den tror du att den klarar sig. Vatten har den fått hela sommaren ,den fick en rejäl rotblöta nu i helgen ochså då vi vattnar de övriga barrväxterna för vintern.

    Ha det gott
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  13. Så mycket man får av dom små:) Hade besök av svägerkan som har två små killar på 3 resp 5år. Man njuter verkligen när man träffar dom:D
    Fin spegling på vattnet!!
    Ha det gott

    SvaraRadera
  14. Ja, när barnbarnen är i den åldern är de ljuvliga men de två tonårstjejerna (barnbarn) som bor hos oss är inte direkt så ljuvliga längre.
    Igår fick jag en rejäl utskällning av den äldsta för att jag slarvat bort hennes favvo-jeans.
    Tror hon jag snott dem tro? Jag har minst 5 storlekar större än henne. Nej de finns nog på hennes rum någonstans i röran.

    Maidi

    SvaraRadera
  15. barnbarnen lägger gärna beslag på en när man kommer..visst är det härligt så länge det varar
    kvällskramar

    SvaraRadera
  16. Heisan Gudrun.
    Min bestemor heter også Gudrun, det et koselig navn som jeg har så fine minner med. Så det blir ekstra hyggelig og fine minner som dukker opp når jeg er på din blogg. Flotte høst bilder du har tatt :-)Jeg ønsker deg og dine en flott helg med mye kreative sysler.
    Hjertelig fra Merete

    SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails