tisdag 12 oktober 2010

Dagens lägesrapport

Nu har det varit frostigt här flera nätter och det syns på växterna.
Snart åker agapantusarna ner i matkällaren för vintervila.
Jag har mycket kvar att göra ute men har man tusen järn i elden så tar allt tid. Ibland så känns det som om det bara är arbete jämt och ändå så skaffar jag mig nya projekt. Där trädgården öppnades upp skall vi sätta en grind och på den skall det sitta ett stort hjärta, och det håller jag på och arbetar med mellan varven. Det sitter i snickarbänken så dit går jag en stund om dagen. Av sådant arbete får man ont i händer, axlar och armar. Så det tar väl ett tag innan det är klart. Men det gör ju inget för det springer inte ifrån mig.

Vi håller på att tömma huset som skall rivas och nu är det inte mycket kvar där inne. Snart så skall motorsågen börja såga sönder träväggarna, herrn i huset har köpt extra sågkedjor och en stor slägga. Hoppas rivningen går lätt och snabbt.
Pratade med en bekant som hade fått ett hus rivet med hjälp av en grävskopa, det hade tagit sju minuter sedan var allt borta. Så snabbt går det inte när man gör det för hand, tänk om det ändå gick så snabbt. Lördagarnas "nöje" brukar vara resor till tippen.
Det är otroligt vad man samlar på sig saker, har man bara utrymme så är det lätt hänt. En del saker får vi lägga ut till försäljning.
Ha det gott,


14 kommentarer:

 1. Spännande med grinden ,hoppas vi får se resultatet
  Jag är också som du ,har fullt upp, men ideerna pockar på i huvudet hela tiden, dygnet skulle vara dubbelt så långt, och orken med förstås
  Fin header du lagt in
  Ha en fortsatt bra vecka

  SvaraRadera
 2. hei gudrun:)
  så flott header du har laget til bloggen din:)
  nyter dine beskrivelser av hverdag og arbeidet.
  deilige livet og takk til deg!
  fiolineklem

  SvaraRadera
 3. Dine keramikk- hjerter er bare helt skjønn. Jeg kan tenke meg at du er virkelig en hjertelig person :-) med godhet og varme. Jeg har ikke sett noen annen keramikk som er så vakker som dine.
  Hjertelig fra Merete

  SvaraRadera
 4. That's a pretty handicraft ;-) Take care. Hope you will be able to complete your project soon.

  SvaraRadera
 5. Godmorgon snäckan!

  Ja, det är mycket man ska hinna innan vintern (knappt man vill lägga ordet på tangenterna).

  Samlare är vi nog lite till mans och det är väl ok? För man kan ju tänkas behöva något framöver, men det blir visst många vändor till återvinningscentralen. Att det blivit helgnöje beror kanske för de flesta på att det just är då man kan ta sig tid att komma dit vid öppettid.

  Din head är bara så fin :-)

  SvaraRadera
 6. Det finns så mycket vackert och sinnligt hos dig...har läst ikapp lite grann och fastnade på dina vackra sländor, den här gången. Den vackra trådskapelsen är också helt betagande.

  Jag hoppas verkligen att jag, en dag, kan få se din keramik live, den uttrycker så mycket sinnlighet och skapelserna ger glädje i själen, bara av att titta på dom.

  Kram, kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 7. Hej Vännen

  Vilken fin header du gjort.
  Jag stirrar ju på dina fantastiska tujor.
  Jag har inte kommit igång ännu med klippning av tuja. Jag skall nog köpa en ny och börja med en som inte är så stor. Eller hur gjorde du.

  Rivning är ju ett stort projekt men låt det ta den tid det tar. Om ni anlitar en grävskopa så blir det mycket efterjobb ändå.


  Vilken fin prydnad du visar på nedre bilden. Den gillar jag.
  Hjärta på grinden ja du har ju ett stort hjärta så det blir snyggt. Väntar på bild.

  ha en fin vecka
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 8. Nog samlar man på dig mycket. Skulle nog behöva riva maskinhallen för att få en anledning att tömma det från en massa"bra att ha-saker"
  vad fräsch din blogg är och din header är superfin, Underbar bild på vattnet.
  Hoppas allt är bra med dig.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 9. Ny header? Så fiin den er! Men du så flotte tujar, har du klippet de selv?
  Ja det tar tid å rive, men man får ta den tiden en trenger.
  Ha en fortsatt fin uke.
  Klem
  Gunn

  SvaraRadera
 10. Mycket jobb som vanligt hos dig, och vilken läcker sista bild, är det rosor?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Ja du, arbetslös är ju ingen fara att du blir, du har ju alltid något på gång. Porten med hjärta i snickarbänken, är det något du skär ut i träverket eller,låter spännande. Jag misstänker att du är duktig i forming av alla materialer. Vi rev ju köket i våras, det tog sin tid. Riva ett helt hus törs jag inte änns tänka på men du har kanske hela vintern på dig? Så fin fin din pong-pongtuija börjar bli. Nu ser man ju bollarna riktigt ordentligt. På min måste man fortfarande ha en god portion fantasi.
  Ha det fint, kära du :)

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Oj, så mycket jobb på gång!Grinden blir säkert vacker då den blir färdig och gått genom dina händer med skapartalanger. Ser framemot en glimt av den senare :)
  Mycket jobb med att tömma ett hus, men skillnaden är väl att göra det med känsla och göra jobbet det steg för steg och inte ta till skopan som är så hårt okänsligt.
  Ha en bra dag!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 13. Hej Gudrun.
  Ja det är mycket utejobb just nu är det inte trädgård så är det löv! Men jag är glad att det inte r snö som det är i Norrland i dag. Såg på tidningen att det var bilar i dikena och blåste 27 sekundmeter. Så det är husrivning på gång hos dig. Ja lycka till det är ett projekt som heter duga.Söt liten blomstersmyckning du har gjort.

  SvaraRadera
 14. Hej Gudrun!
  Vilken fin header du gjort.
  Är det inte konstigt att vi samlar på oss så mycket. Sen när man ska slänga får man separarionsångest;-)
  Jag som är klar med utearbetet håller nu på och röjer bland gamla papper och dyl. Blir en hel del att slänga där också.
  Nu dag står Rimbobullar på jäsning, sen ska jag ta tag i penslarna igen. Utställningen gav mig inspiration
  Ha en skön helg
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails