tisdag 19 oktober 2010

Höst och dimma

Stillhet, rofylldhet förmedlar denna bild mig. Bilden är tagen den första september, hösten är på väg och det är många dimmiga mornar.Just nu finns många tankar om livet och dess förgänglighet hos mig.
Saker händer, livet ändras och inget blir mer som det var.
Släkten följa släktens gång.

Njut av det du har idag.

******

Törnrosas kjortel var en nyhet hos mig i år. Den tog tid på sig att börja blomma. Lite sparsamt och sakta, men med tiden så började hon slingra sig och blomma.


Nu på hösten blommade hon så otroligt mycket.Lite tråkigt är det att säga hejdå till denna skönhet. Men jag har ingen plats att förvara henne under vintern.
Igår rensade jag en bergenia rabatt som ligger under ett päronträd i en backe. Det var jättejobbigt. Tre stora säckar blev det. Så nu har jag en sådan värk i vänster ben, från ändan till foten, det strålar i hela benet och det är inte kul. Tror att ischias nerven kanske ligger i kläm. Behandlar med att stretcha och ligga på värmedyna.
Hur som helst så är alla blad och päron borta nu och jag hoppas därmed att päronträdet skall vara friskt nästa år. Det här året har bladen varit angripna av något och päronen skrumpna.

Efter vad jag hört så angrips päronträd av något som finns på kinesiska enar och är det så, då hjälper kanske inte min rensning men man kan ju alltid hoppas.

*****
I år blev det inga pumpor sådda här.
Vi köpte några istället. Vilka fantastiska skapelser det är.Ha det gott,

17 kommentarer:

 1. En konst att kunna glädjas åt det som är.
  Vi vet aldrig vad morgondagen bjuder på, tack och lov.
  Säregna pumpor, ser nästan sjuka ut, tycker jag.
  Ha det gott och sköt om dig:)

  SvaraRadera
 2. Sanna dina ord...man ska vara glad för det man har, var dag är en gåva...fånga dagen och fokus i nuet!! Många kloka ord finns som man ofta glömmer bort. Sorg gör oss ödmjuka och gör glädjen åt livet starkare..Häftiga pumpor...och vackra blommor..Kram Karina

  SvaraRadera
 3. Hej Gudrun
  De tankarna och funderingarna, har jag också. Det är nog för att jag fick uppleva att mista flera i min familj, i unga år.
  Jag har även ett sånt arbetet, där livets låga flämtar och slocknar. Har tagit mej många funderingar, om jag ska fortsätta, men är kluven, älskar ju människorna, vet ej hur jag ska göra, för det är så mycket sorg.

  Min personlighet är att jag känner en enorm glädje, för ingenting, och jag njuter av småsaker. Man har så mycket att vara tacksam över.

  Tack för det fina du har skrivit.
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker blomma du haft att vila ögonen på.
  Hoppas att din ischias har gått över nu.
  Vilken fin bild med dimman över sjön och din pumpor ser så festliga ut.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Det där med ditt ben är precis som mitt och det kom efter att jag fick mitt diskbråck.
  Det är ett helskotta.jag fick det 2001 och har jättebesvär fortfarande.
  Jag skall in till ortopeden den 28 så får vi se vad de kan hitta på.
  Ja visst du har så rätt med figuren
  Gubben älskar varenda kilo säger han jämt men det gör inte jag hahaha!!!!
  I alla fall inte när jag skall köpa kläder och står i provrummet.
  Kramizzzz på dig och krya på dig.
  Ta det lugnt med rensningen fast du är säkert som jag och kan inte låta bli.

  SvaraRadera
 6. Your rhodochiton is a beauty ;-) Looks like fushcia. Take care in the coming cooler days yeah... and yes of course thanks for your reminder that is to enjoy what we have.

  SvaraRadera
 7. Usch ja, livet har sina ups and downs. Aldrig kul när det är nedåt..
  Päron, jag en sopp har jag läst, men inte kan man ta bort alla enar heller. Jag försöker också kvitta mig med alla blad, så får vi se..Pumpor ser bara fantastiska ut, vilka frukter naturen kan producera. Hade det ett år och blandningen blev stilig, men dom tar för stor plats helt enkelt, plantorna alltså..
  Sköt om dig, hoppas dimman lättar lite med tiden ( även om ditt foto var väldigt fint). Ha en fin, stilla dag :)

  SvaraRadera
 8. Maggan! Skulle tro att du förgyller tillvaron för de du möter i och med att du älskar människorna. Men självklart så får man väga priset om man själv påverkas av det. Det är jobbigt att säga hejdå för ofta.

  SvaraRadera
 9. Så vackra bilder du visar !!
  Hoppas att du blir bättre i benet snart.
  Ha en fin dag ! Kram , Helen

  SvaraRadera
 10. Hej Gudrun. Jaha du har haft sorgfågel på besök ser jag av din text,,
  Sorgfågel bor i mitt innersta
  den kom för månader sen
  Den flyger ett varv över länderna
  Sen kommer den igen...
  Man får anledning att fundera verkligen.Men det är tid tid som skall gå ...Törnrosas kjortel är en underbar växt men den växer sig så stor så man vet inte var man skall ha den sen tråkigt nog.Man får njuta den så mycket man kan medans den blommar så vackert så får den vissna ner.Har haft en men inte numera,,

  SvaraRadera
 11. Så stemningsfullt bilde! Ja det er viktig å nyte nuet, man vet ikke hva morgendagen bringer.
  Du så flott Törnrosas kjortel, den ble jo riktig fin. Håper benet ditt blir bedre.
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 12. Vilken helt sanslös sinnlig bild du visar. Jag blir också stilla. Tänker på dig, det finns en sorg hos dig förstår jag. Livet blir inte som förut, så sant så sant....men det går vidare.....även om man inte tror det just då!

  Törnrosas kjortel. Att en blomma kan vara så himmelskt vacker! Har testat den en gång för längesedan. kanske ska jag göära ett nytt försök i vår. Prydnaspumporna var urcoola. Ska du hämta inspiration till din keramik och göra "eterneller" evighetspumpor kanske????? Jag har ett antal jättepumpor (dock i modest storlek) mina kalebasser blev utan frukt :-((( men till nästa säsong ska jag testa kalebasser igen!!!!! Sklam den som ger sig och prydnadspumpor. Jag tycker det är helcoola.

  Livet är förgängligt, men vi lever nu.
  Varma kramar till dig Gudrun!
  /Lotta

  SvaraRadera
 13. Så vacker bild, så stämningsfull! Förstår att du har sorg just nu...livet blir aldrig mer som förut när någon i ens närhet försvinner. Det kan bli bra ändå, men det blir aldrig som det var. Och det är så jobbigt att inse, för aldrig mer är så lång tid...
  Kram!

  SvaraRadera
 14. Hei Gudrun :)
  Stemningsfullt bilde og tankevekkende ord. Det er smertefullt når livet endres. Føler med deg, og sender deg noen positive tanker.

  Flotte gresskar i artige farger og fasonger. Jeg har dyrket egne gresskar i år, men bare de vanlige grønne og oransje runde. De er koslig høstpynt, og passer så godt til naturens høstfarger.

  Ønsker deg fine høstdager.
  Klem

  SvaraRadera
 15. vilka fina bilder, allra helst den första med dimman härlig, lev i nuet , lev idag ,det är inte det lättaste, det måste man träna på hela tiden
  Ha en forstsatt bra vecka

  SvaraRadera
 16. vackra bilder..och visst är det så att hösten
  ger oss ro den är inte så speedat..
  ett år odlade jag pumpor..å jösses vad det växte
  och vilka mängder det blev..och visst är dom roliga att dekorera med... många kvällskramar

  SvaraRadera
 17. Hej Gudrun Hoppas du kan ha en trevlig fredag Här lägger kung Bore sitt täcke över oss just nu det är vackert men så tidigt..

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails