lördag 2 januari 2010

Ishattar

Ganska nära oss ligger en vattenreglering och när det blir så här kallt och vattnet fryser på stenarna så bildas det hattar i vattnet, det ser så läckert ut.Det brukar också samlas en massa änder där för vattnet blir aldrig helt fruset.
Människor kommer dit och matar änderna.
Tyvärr så har en del personer med sig olika slags frön som änderna inte äter så det blir även en samlingsplats för kajor, ivarjefall på dagarna för på nätterna samlas de inne i stan.
Det var någon dag som var lite mildare innan nyår och då började snön glida på carport taket.
Så nu har det hängt som en gardin i flera dagar.Ha det gott,

12 kommentarer:

 1. Så vackert med små is-skulpturer i rinnande vatten, det är lika fascinerade varje gång man har tillfälle att betrakta vinterns och naturens konstverk. Själv har jag en bra bit till den chansen, men måste ta mig dit ngn dag för att beundra och fota :)
  Nu kryper kvicksilvret allt lägra och ligger på -22 grader ikväll och det är riktigt midvinterväder såhär på årets första dagar.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Det ser riktigt kallt ut jag skulle inte vilja doppa tårna.Fint blir det när isen gör fina skulpturer.
  Vi har haft en riktigt fin vinterdag idag. Jag har tillbringat den inne på en möbelaffär där vi tog tid på oss för att köpa sängar. Det var dax nu för våra är så gamla.Det är lite svårt att veta så att det blir rätt.

  Ha det riktigt gott/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Så vackra foton du tagit. Det ser så häftigt ut med snön som hänger ner från taket. Det brukar bli så här också. Håller med dej om att man ska leva i nuet, men drömmar kostar inget och dem måste vi ha. Roligt att du vill vara med och tävla hos mej. Fick helt plötsligt lust att göra något oväntat för att pigga upp lite i kylan.
  Ha det gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 4. Ser häftigt ut, härligt att bo nära vatten, är det ett större vattendrag?
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Oj, precis en sådan hängdriva hade jag vid mitt fönster ifjol vinter. Trodde att du hade min bild;-) Här har det varit för kallt för sådant hittills.
  Porsbrännvin var en frisk, lagom örtig upplevelse, förmodligen också beroende på hur man själv blandat den om man inte köpt den på systemet. Faktiskt bra ur min smak sett.
  Ha det så gott i snön!
  Carin

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder du har i Bloggen.
  God Fortsättning på 2010.
  Hoppas du hinner göra det du tänkte 2009 men inte hann med, så du slipper ha det över dig 2011 :o)
  Karin //

  SvaraRadera
 7. Hej Gudrun!
  Såg att du satt dig som följare på min blogg.Va roligt att du tycker om min sida och vill kika in mer.Det blir jag glad för!Så välkommen skall du vara!:-)
  Du har ju själv en fantastisk sida med alla dina vackra konstverk.Jag har suttit här och njutit av ditt bildspel på dina fina keramikföremål.Så njutbara!
  Keramik är ett område som jag gärna skulle vilja prova på någon gång. Att få känna leran under sina händer och kunna skapa något vackert av det måste vara en fantastisk känsla.
  Fina bilder du visar här.(Bilden längst upp på hoyan är fantastisk)Va kul med snön/isen som format sig som små hattar.Det finns så mycket att se ute om man ger sig tid till att göra det.Vi har äntligen fått tillbaka lite snö här i Helsingborg igen, vilket jag gillar!Det blir så ljust och vackert och det bäddar in omgivningen i en skön tystnad.Allt blir liksom lite dämpat och stilla.
  Hoppas du får en riktigt skön vecka och en härlig trettondag-den sista av alla julens sköna helgdagar.Nu är vi på väg mot ljusare tider och så småningom en stundande vår. Skönt att tänka på.
  Hälsningar & kramar /Karin

  SvaraRadera
 8. Hej! Vad mycket fint du gör i keramik och vad duktig du är med kameran!
  Jag är på väg åt floristhållet, men keramik har funnits i tankarna. Det skulle vara kul att få prova och se nån gång om man själv har gåvan. =)
  Hur länge har du arbetat med keramik?

  Mvh Emelie

  SvaraRadera
 9. Här har vi också riktigt vinter, gillar det inte man har blivit lite bortskämd med två milda vintrar så nu är man utled på kyla och mycket snö. Du har lyckats får riktigt fina vinterbilder :)
  Kram

  SvaraRadera
 10. Hej och god fortsättning. Jätte kul hattform på isen. Tycker det ser ut som frusna maneter som strandat :) Kallt är det även hos oss och man håller sig helst inomhus.
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails