fredag 1 januari 2010

Reflektion

Tänk vad fort ett år går,
det bara svischar förbi.

Tänkte på texten i Gabriellas sång
"det är nu som livet är mitt, jag har fått en stund här på jorden"
Önskar att jag kan låta bli att se bakåt med nostalgi och framåt med oro,
(hur ofta minns jag inte, tänk då var jag smal, då hade jag den konditionen, då var det si eller så, så bra det var osv. tusen olika saker, visst skall man minnas allt som varit bra men inte så mycket att man missar nuet och hur mycket kan inte allt elände som man hör och som finns runt omkring göra att man oroar sig för morgondagen)

Jag vill inte att de tankarna skall hindra mig från att leva och njuta av det som är just nu.
Morgondagen vet jag inget om,
men just nu.....
nu är min stund.
Nu kommer ett nytt år med nya möjligheter, nya utmaningar.
Hoppas det blir ett bra år.
Hoppas det blir ett bra år för Er.Kram

4 kommentarer:

 1. Tänk vad bra det låter när du skriver lev i nuet.Tänk inte så mycket bakåt eller nästa månad då ska jag göra det där , njut av dagen ta vara på de små stunderna av glädje.Man kan säga det till sig själv men det är så lätt att oroa sig. För sina kära kanske för sig själv... jag älskar mina barn och deras familjer. vill så gärna se dem lyckliga. Men livet kan ju inte alltid vara som en lycklig saga fast man önskar det.Jag vill försöka att inte hänga upp mig på småsaker och njuta av att jag lever nu, vara tacksam för allt jag har. det här är bara några tankar som kom för mig när jag läste dina nyårstankar.Kajsa

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt i dina funderingar.
  Vi blickar bakåt, vi ser framåt och vi lever i "nuet".
  Vi behöver hiostorien, framtiden och "stunden just nu"
  Vi skall fylla vår "ryggsäck" själva med egna erfarenheter. Ingen kan göra det för oss.
  Det är livet.
  Lev livet och njut, då mår man bäst.

  Här har vi -7 grader och en kall vind från norr. Det blir en kort promenad.
  Kram/Ann.

  SvaraRadera
 3. Intressant reflektion. För inte länge sen deltog jag i en föreläsning i etik med Gunnar Sjöberg, präst i sv kyrkan. Jag blev mycket fascinerad av denne man, han sa ungefär: lägg gårdagen bakom dig, lev i nuet och ha tillförsikt inför morrondagen. Gunnar har egen hemsida med sina texter, om du vill kan du googla på hans namn. Ha en bra dag idag!

  SvaraRadera
 4. Nyttårsdagen är bara ytterligare en dag i ditt liv. Nystart och nya möjligheter har vi varje dag. Det är så fort gjort att tänka att i år, då ska jag..nyttårslöften är de ändringar som vi oftast inte klarar att genomföra! Vi ska leva i nuet, men för att kunna ändra oss måste vi sätta oss ett mål ( i framtiden), finna ut hur vi kan nå dit ( i nuet) och lära oss av tidigare erfarenheter ( se bakåt), jag tror att alla delar är lika viktiga. Varje dag är en gåva, den ska vi ta vara på, göra det bästa av, njuta dagen o s v men jag tror vi människor är den samlade produkten av vår 'historia', vi måste inte glömma att reflektera och lära något nytt, annars kan vi fort stagnera som människor... Det är nu mig då..

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails