tisdag 15 september 2009

Tillbaka igen

I två veckor har jag nu njutit av värmen och bara slappat, läst böcker, badat, solat (eller stekt fläsk) njutit av en ac som ger svalka. Badat i ett turkost hav.


Vaknar till dimman och går ut i trädgården för att se vad som hänt. Det kommer att bli en underbart vacker dag och det är fantastiskt att se hur dimman lättar och solen tränger igenom. Min trädgård är som en djungel, otroligt vad allt växer och blir stort. Vet inte om jag riktigt gillar att det är så mycket, antar att det är för att det är ovårdat för tillfället.


Piprankan väller över, den är så vacker. Tänk om man kunde fånga det som ögat ser.

Nere vid sjön, i det långa gräset någonstans finns det stinksvampar (kallas också liksvamp av en del) och fy vad det luktar, det blir ett letande sedan idag för att försöka få tag på den.

En ensam stor blomma av rosen peace njuter av sensommaren.


Äntligen får jag se den sista av mina fuxior blomma. Den var verkligen vacker i sina maffiga kjolar. Lite synd är det allt att den skall börja blomma så här sent.Något av en besvikelse är det här. Jag misstänker att det är en grävling som börjar leta sig in till vår tomt. Jag har varit med om det en gång tidigare för några år sedan och det är inte kul. Det grävs stora hål och många rabatter kan bli förstörda om den får hålla på, den gillar mask och den gör toa hål. Så det gäller nu att hålla spaning efter oönskade besökare.


Ha det gott.


4 kommentarer:

 1. Låter helt ljuvligt att få bada i turkost hav!
  Att komma hem till höstkänsla är väl inte sådär tjohoo...men nu ser jag hösten som en viloperiod som närmar sig och annat trevligt får plats i stället. Jag känner nästan suget efter att äntligen få tid för att måla.
  Må gott! Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka till folkhemmet.
  Du klarde dig från svininfluensan.
  Ha en trevlig vecka.
  Ann.

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt när trädgårn är som en djungel. Fin fuchsia du har.

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker fuchsia. Dessa blommor klarar inte jag, konstigt! Mina blomsterbönor har jag aldrig smakat, men går ju att äta. Jag har de bara för grönskan och blommornas skull, klättrar så fint.
  Carin

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails