lördag 19 september 2009

Snart sover trädgården


Sedan i måndags då vi kom hem har det hänt hur mycket som helst ang. höstens ankomst. Björkarna börjar skifta i gult.
I trädgården behövs det fixas inför hösten och jag har börjat att plantera perenner som stått i krukor, en del har jag gett bort.
Nu har jag bestämt mig för att inte ha så många krukor nästa år. Jag har tröttnat på allt jobb med vattning och för att inte tala om kånkandet vår och höst. Hörs det att jag tröttnat, eller? När jag berättade för min granne om mitt beslut så sa hon "jag skall påminna dig nästa år" ja, ja, vi får se man kan ju ändra sig.
Det skall bli skönt med lite vila från trädgårdsarbetet, även om det är en del kvar innan det blir lugnt. Sedan brukar det bli så att när det gått någon månad så längtar jag igen.
Jag tror att tiden har kommit då mördar sniglarna hittat till min trädgård, jag har hittat några rödbruna sniglar som aldrig har funnits här tidigare. Det skall ju finnas en röd skogsnigel som inte är mördarsnigel och jag hoppas förstås att det är den. Är det någon som vet skillnaden på dem?

4 kommentarer:

 1. Oj, tyvärr är jag ingen snigelexpert så jag har inget bra svar...

  Tack för dina rara ord hos mig, blir rörd över alla glada tillrop. Jag har bestämt mig för att fortsätta blogga, det är så kul.

  Ha det gott, kram Marie

  SvaraRadera
 2. Oroa dig inte för sniglarna.
  Vi har en blomstrande trädgård trots sniglar.
  Värre är det med fästingar av dem får man div. sjukdomar.
  Äckliga…
  Ha en trevlig vecka.
  Ann.

  SvaraRadera
 3. Det låter ju bra, är det mördarsniglar du har?
  Tyvärr så har vi fästingar också.

  SvaraRadera
 4. Jag tror nog att din granne har rätt, vi får se nästa år...kanske lusten har kommit tillbaka.Du har det ju så fint med dina blommor och växter att det skulle vara synd. En annan sak som jag tycker om är dina vackra bilder,du är väldigt duktig med att fotografera.

  Tack för dina ord,dom är faktiskt uppmuntrande nu när jag inte känner mig så stimulerad eller motiverad att fortsätta med att måla,man måste måla måla och måla för att komma att få så fina resultat som t.e.x Ernestina och andra rockp.

  Översätter du med Google Translation eller kan du italienska?

  Baci

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails