onsdag 1 juli 2009

Örterna


Så här blev det med mina kryddhjärtan.
I vår trädgård finns det många olika sorters örter. När vi skall grilla så gör vi marinad av örterna, vi plockar av alla sorter och krossar dem i en örtvagga, tillsätter olja (vi använder rapsolja eller olivolja), krossar några vitlöksklyftor och tillsätter salt och svartpeppar. Det är verkligen jättegott, en riktig höjdare. Helst skall köttet ligga ett tag innan med massor av gott runt sig.
Vi brukar även torka örterna och göra örtsalt och vi får så vi har för hela året plus att vi brukar ge bort, det brukar vara en uppskattad present att få en burk med örtsalt.
För några år sedan köpte vi en jättefin örttorkare på Capellagården, Öland. Den är bra och estetiskt tilltalande att ha framme under sommaren. Så här ser den ut.


Riddarsporrarna har börjat att blomma och de blir högre och högre för varje dag. Nu är de två och en halv meter höga.
Tidigare hade vi ett äppleträd stående bredvid blommorna. Trädet har vi sedan några år tagit bort då det var gammalt och sjukt. När riddarsporrarna blommade så kunde man se blommorna i trädet.

3 kommentarer:

  1. Hej svejs! Tack för titten...vad glad jag blev. Vilken fin blogg du har...Du är varmt välkommen tillbaka till mig! Soliga Kramar Therese

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för titten nu hittar jag ju även till dig! Vilka fina hjärtan du har och vilken fin keramik! Vi ses! Kram från Maria

    SvaraRadera
  3. Tack för era kommentarer. Det är kul att få respons.

    SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails