torsdag 2 juli 2009

Pyssel och rädda fåglar.

För någon vecka sedan göt min man ett cementfat, han tog ett rabarber blad och gjorde avtryck. Jag blev jättenöjd. Den övre bilden visar hur det såg ut innan det brunnit klart. Visst är rabarberblad vackra, de är som stora hjärtan. Jag har inte bestämt mig för var det skall få vara ännu, så det ligger utanför växthuset i väntan på att jag skall bestämma mig.
Igår när jag skulle vattna så såg jag den här lilla skönheten dricka vatten ur det. Visst är livet vackert.


Vi har en flugsnappare som byggt bo i ett hus på vår carport och ovanför hammoken där jag satt nättyg runt för att kunna slappa i skuggan utan att bli störd av insekter.
De senaste dagarna har det varit en väldig aktivitet och tyvärr så tror jag att honan råkat ut för något igår. Jag såg henne på morgonen och sedan inte mer. Nu får hannen köra värre än annars. I morse såg jag en unge fylla hålet till boet och jag tänkte att när som helst så lämnar de det. Lite senare när jag skulle gå ut så pep det på marken och där satt den lille stackaren. Vis av tidigare erfarenheter så tog jag på mig mina trädgårdshandskar och lyfte upp den lilla på en syrengren. Tre gånger har jag lyft upp den för att inte katterna eller skatorna skall ta den. Just nu i skrivande stund så trillade en till ner från boet så jag fick krypa in i buskarna och plocka upp den. Hoppas verkligen att den kan hålla sig där nu. Jag känner mig som en fågelvakt.

Den ser kanske stor ut men tänk hur syren bladen ser ut så förstår man hur liten den är.

3 kommentarer:

 1. Hejj!!
  Naw vilken söt fågel!
  och vilken fin fjäril!!!

  kram
  amanda

  SvaraRadera
 2. Så trevligt att du hittade mig och min blogg.
  Visst är det roligt att blogga.
  Vacker keramik du gör, ska kolla lite mer i morgon.
  Välkommen åter!
  Ann.

  SvaraRadera
 3. Jättefint fågelbad av rabarberblad! Må så gott! Kram Therese

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails