måndag 13 juli 2009

Ny trädgårdsvandring

För några år sedan köpte vi den här krokodilen, jag blev jätte förtjust i den så fort jag såg den. Den ligger precis vid entrén till vår trädgård. Den är tillverkad av järn och är behandlad på något sätt så att den inte rostar.

En annan liten "sötis" som jag inte kunde motstå var den här lilla kaninen. Den är ny och har bara funnits i trädgården i en vecka. Den ligger på ett täcke av revsuga.

Den kinesiska smörbollen har slgit ut och står inne i grönskan och lyser.


Mer formklippning, detta är en idegran, de är väldigt tacksamma att klippa och det kommer nya skott där det blivit kalt. Det är alltså fritt fram att leka.


Vet inte vad som hänt mina vita liljor i år. Jag har tre stora krukor med vita liljor, varje höst planterar jag om lökarna och sätter dem i växthuset där de får stå över vintern. När våren kommer och liljorna kommit upp tillräckligt mycket så ställer jag ut dem i trädgården. Det brukar vara massor av vita ljuvliga liljor. Men i år har alltså något hänt, det är som om liljebaggarna skulle ha ätit på bladen, de är mörka och vissnar men det är inte liljebaggarna som varit i farten. Det är det få blommor. Dessutom så har regnet gett dem mycket stryk i år. Jag får nog sätta nya lökar till nästa vår.

4 kommentarer:

 1. Kul att få veta namnet på smörbollen. Såg den i en trädgård häromdagen och blev förtjust i färgen!
  Jättehärlig!
  Carin

  SvaraRadera
 2. Hej och vad fina djur du har i trädgården och vackra Smörbollar! Jag märker också att regnet har förstört endel i trädgården i år! Ha det så bra! Kram från Maria

  SvaraRadera
 3. Hej Gudrun!
  tack för besök hos mig! Välkommen åter!
  Den där krokodilen var kul, har aldrig sett något liknande.

  SvaraRadera
 4. Vad häftigt med en krokodil i gräset.
  Liljorna ser nobla ut...
  Ann.

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails