tisdag 27 augusti 2013

Blev så sugen.....


på att göra ett inlägg. Vilken underbar sommar det har varit. Varmt och skönt med lite myggor. Perfekt med andra ord.         Just nu är syrenhortensian som vackrast, fast den hade varit resligare om inte det kraftiga regn som kom fick den att böja sig med ca 70 cm.

Växten drar till sig många insekter, här om dagen så var den här Praktfjärilen Amiral på besök. Den är stor, blir ca 55 - 63 mm mellan vingspetsarna.
När man går under hortensian nu så hörs det ett enormt surr av humlor som letar sig in i de stora blommorna i sin jakt efter nektar. Det är samma ljud och känsla som när man går under en lind som blommar. (Hur mycket jag än försöker så krånglar texten och storleken för mig, jag ber om ursäkt)I våras fick jag tag på några lökar på en för mig ny växt, Eucomis heter den. Planterade lökarna i en kruka och satte den utanför växthuset. Blommorna blev väldigt läckra. En dag när jag skulle in i växthuset så tyckte jag att det luktade så illa vid dörren. Letade på marken vad det kunde vara men såg inget. Tittade då till på växten och såg att blomsjtälkarna faktiskt liknar stammarna på knölcallorna. Luktade på blomman och kände då att det måste finnas någon form av släktskap, den luktade riktigt illa.Nu har det blivit sådana här frukter på den.I år har jag inte haft några projekt i trädgården, det har ju varit tillräckligt med projekt tidigare år. Nu hoppas jag att växterna skall växa och ta den plats jag tänkte att de skulle få ta.

Perukbusken är underbar just nu med sina fluffiga rosa blommor. Särskilt vacker är den på morgonen när daggen ligger på blommorna.


Keramiken håller jag på med och ideérna flödar som vanligt.

Livet som hundägare är ljuvligt. Varje dag kommer jag ut på promenader med en vän som är överlycklig när kopplet tas fram.
Trädgården älskar han och kan springa runt i den hur mycket som helst. Rabatterna har jag till viss del hägnat in med rådjursnätet allok som jag klippte i smalare remsor och det blir rätt osynligt så det är ju bra. Det vore ju tråkigt om allt arbete skulle bli förstört. Så det fungerar jättebra.
Efter att jag gjort rent runt trägången som är utanför stugan så kom stengruset fram. Vännen tyckte det var jättekul att riva och gräva där då. Han var svart under magen och på hela benen. Kolla skägget på förstorad bild. (klicka på bilden)
Nu har jag lagt dit brädor för det är inte kul att få in allt grus i huset. Tror det lossnade ett kg grus när jag duschade honom efteråt.


Vintern som var tog mycket på många växter. I den här rabatten är det svårt att få gräset att överleva. Men den vita kransveronikan är vacker.


Avslutar med att visa en tavla som jag målat. Fick sådan lust att kladda lite med färger, det har jag fått tidigare också men oftast slutar det med att jag lägger undan allt för jag har inte tålamod att få färdigt dem. Men nu så, nu blev det en med knallröda vallmo på.


Ha det gott,
 

17 kommentarer:

 1. Vilket härligt inlägg det blev ,vilka fina blommor ,underbart .Keramiken som vanligt ,vacker ,kram Nette

  SvaraRadera
 2. Roligt att få ett livstecken ifrån dig o höra att du har det bra!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Hej Gudrun, vad kul med ett inlägg från dig...du vet att jag saknat dem. Visst har sommaren varit härlig och är det fortfarande. Du har så många spännande växter (även de som luktar illa) men är otroligt vacker i sin blomning. Keramiken ser spännande ut och du har gjort en bra målning också...Ha det bra vännen med din söta vovve kram kram

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Har saknat dej så jag tycker det är trevligt att få ett litet livstecken från dej. Vad fint du har i trädgården och vad fin din lilla vovve är. Förstår att den tar upp en hel del av din tid. Din keramik är lika fin som den alltid har varit. Håller med dej om att vi haft och har en härlig sommar.
  Syrenhortensian blommar för fullt här också och det surrar för fullt i den.
  Ha en fortsatt skön sommar.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 5. Håller med ovanstående. Jättetrevligt inlägg och roligt att höra av dig. Kram

  SvaraRadera
 6. Hej,
  skönt att se att du är verksam med keramik, trädgård och har en liten vovve. En dag hoppas även jag att bli hundägare.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så trevligt med ett litet återseende, länge sen nu. Tänkte på dig faktiskt för några dagar sen när jag stod och tuktade formen på tuja, undrade var du tagit vägen, om du har det bra. Ser sån ut, fin fortsatt sommar :)

  SvaraRadera
 8. Kul med ett inlägg igen! Roligt med ditt lilla yrväder till sällskap i trädgården och promenaderna. Perukbusken såg spännande ut.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att du blev sugen på att göra ett inlägg för du har ju så mycket fint att visa! Kan vara skönt att låta trädgården vila och bara njuta av den, nya projekt brukar snart "knacka på". Jag tycker din tavla är underbart vacker! Jag älskar vallmo!
  Hoppas vi ses snart igen!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 10. kDet är roligt att du titar in och att du mår bra. Som vanligt med bilder på vackra blommor. En fantastisk somma har vi haft och har fortfarande. Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera
 11. hallå Så kul att se lite ifrån dig igen Vilka gröna fingrar du har.Jag har en lila och en vit kransveronika.
  Jag skall ta och flytta den vita v´bort till den lila.
  Det kan bli snyggt ihop.
  Han är ju superlycklig den lille gubben.
  Min lille skit har också skägg fast det är svart tack och lov annars hade det nog haft en massa olika färger.
  Ha det nu så gott och hoppas att du tittar in emellanåt.
  Jag har varit skitkass på att kommentera i sommar men nu kanske det kan bli när allt blir lugnare.
  Kramizzzzz

  SvaraRadera
 12. Hej Gudrun.
  Så roligt att få ett livstecken från dig och att du mår bra.
  Vilken fin hund ni har här går vi i tankar om att skaffa en hund nu när vi båda är pensionärer.
  Vi har haft hund tidigare också men var tvungen att ta bort den av åldersskäl det är nu nästan 15 år sedan. Riktigt jobbigt var det.

  Ha en riktigt fin fortsättning på hösten och hoppas att allt är bra med dig.

  SvaraRadera
 13. Vad roligt att du tittade in till mig! Jag saknar dina inlägg och undrar vad du gör nuförtiden. Hoppas allt är bra med dig.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 14. ¸.•°♡♡⊱彡
  Muita paz e muita luz em nossas vidas, no Natal e sempre!!!

  ⋱ ⋮ ⋰
  ⋯ ✰ ⋯
  ⋰ ⋮ ⋱


  ░F░E░L░I░Z░
  ░N░A░T░A░L░!!!

  ¸.•°♡♡⊱彡

  SvaraRadera
 15. Kikar in bland dina somriga blommor och önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 16. No doubt that many insect attracted in your flowers cause they really beautiful ,in fact in Finland where i live i build a garden too and i attract lots of insects too.

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails