tisdag 25 september 2012

Höst

N
är jag började blogga för tre och ett halvt år sedan så sa jag i min presentation att jag hoppades att det skulle bli som att resa. Träffa nya vänner med liknande intressen och så blev det.

Några bloggare har jag mött i verkligheten och det har varit så roligt. En person som kontaktade mig via e-post för länge sedan blev min brevvän och vän. Vi skriver ofta till varann och har lärt känna varandra rätt bra under åren som gått.
Nu i helgen var jag i Finland och hälsade på henne och det var så trevligt.Helt plötsligt kan hela världen öppna sig och nya band knytas om man bara är mottaglig för det.

Väl hemma igen är det dags att börja röja bland krukor och växter. En plantering av ljung och murgröna satte jag i hjärtat som jag fick av min vän.Korean Beauty blommar för fullt nu. Konstig tid att blomma men vacker är den.Ruccolans blommor är riktigt läckra. Klippte av blommorna och satte dem i en vas. Resten hamnade på komposten.Det var inte lätt att göra inlägg i den nya redigeraren. Gillar den inte.
Det känns som om jag inte kommer att blogga mer om det skall vara så här krångligt.
Vi får se om det går att vänja sig med den. Men inte var det lätt.

Ha det gott,

18 kommentarer:

 1. Det är nog trevligt att få lära känna alla nya människor med samma intressen ,kram nette

  SvaraRadera
 2. Inlägget blev i alla fall jättesnyggt! Men så kul att få träffa en bloggvän på riktigt.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hejsan Gudrun !

  Jag förstår precis hur Du menar.Än har jag inte haft förmånen att träffa någon bloggvän eller FB-vän som jag inte kände tidigare. Men jag har ringt och pratat med några, sms har jag sänt, skickat per post ett kort som uppskattning av vår vänskap.Då jag vet både för o.efternamn, är det lätt att via birthday.se o.hitta.se få reda på lite.

  En vän jag fick genom en annan vän på Stay Friends kom förra året eller var det tidigt i våras.Minns ej.Hon bor i Småland, det var så mysigt höra dialekten.

  Tycker det var ett fint inlägg, ser hur bara ut som helst.Det har Du väl lyckats med.
  Precis som men keramiken.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 4. Visst är det trevligt med nya vänner ,och vad trevligt att få åka till Finland o träffas
  Vilka fina blommor på ruccolan
  ha en skön kväll

  SvaraRadera
 5. Så berikande att få träffa sina bloggvänner, tänk, det sitter en kreativ människa bakom varje blogg.
  Har ruccolan så fina blommor, det var tur att dom inte hamnade på komposten. Jag tycker också att det är krångligt att få till bilder o text, därför gör jag mest collage till mina inlägg då går det bra.
  Ge inte upp snälla du... kram Irene

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt att du fått en ny verklig vän via bloggen. Grattis till det och lycka till med bloggandet. Det strular ofta för mig med och jag tänker "aldrig mer ska jag försöka mig på ett inlägg"....men jag tycker det är så kul därför fortsätter jag. //M

  SvaraRadera
 7. Vilken trevlig header du har.
  Låter väldigt trevligt med din resa till Finland. Hoppas du fortsätter med din blogg och alla dina fina blom- och keramikbilder.
  Jag skriver mina inlägg i Windowa Love Whriter och tycker det är mycket lättare. Då blir bilderna där jag vill ha dem.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 8. Hej! Och välkommen hem från Finland! Så mycket trevligt och gott som verkar kunna komma ut av blogging, har ju just börjat själv, så detta är spännande!;-) Wow! Ruccola som går i blom! Det hade jag ingen aning om. Läckert!Jag har försökt odla ruccola flera gånger men jag tycker alltid det är så svårt,resulterar alltid i små rangliga "skott" som liksom aldrig blir något mer... Fina höstarrangemang! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Hej på dig goa Gudrun.
  Himmel så fint du har Välstädat och rent UTE.
  Den klematisen blommar för fullt här också. Den är guld värd på hösten som lyser upp i mörkret.
  Vår är väl fem meter hög och slänger sig överallt.Den klättrar i vår Ornäsbjörk.Där stortrivs den.
  När du skrev Finland tänkte jag Nette Cecilia men det var väl lite för enkelt.
  Visst är det kul med nya vänner.
  Jag älskar min blogg för jag har fått massor av nya vänner och många har jag träffat.
  Ha det nu så gott i din underbart vackra trädgård.
  Här kan man snart ro på gräsmattan så blött är det.Jag kan inte vara där.
  Kramizzzar i massor

  SvaraRadera
 10. Visst har bloggvärlden öppnat nya dörrar! Från ett tidigare forum har jag ett femtiotal nya vänner som jag aldrig skulle lärt känna utan bloggandet, av dessa har jag nu träffat dryga trettio! Visst är det fantastiskt!

  Men inte hade jag en aning om att ruccolans blommor är så vackra! Nästan värt att försöka driva upp några frön nästa säsong, lyckas man inte skörda så har man i alla fall blommorna.

  Om nya redigeraren tycker jag inte - så krångligt allt blivit! Men ditt inlägg blev snyggt!

  Kram.

  SvaraRadera
 11. Ja jag har blivit väldigt överväldigad och överraskad av all värme som sprids i bloggvärlden och jag har ju ändå inte bloggat så länge :)
  Man mår så bra av att läsa om allt fint som människor delar med sig av, förstår att det måste vara väldigt spännande och trevlig att få se en kär bloggvän livs levande och får tid att lära känna varann lite bättre ändå :)
  Ha en fin avslutning på helgen vännen, nu ska jag också ta tag i lite höstarrangemang i trädgården
  Ann-Louisekram♥

  SvaraRadera
 12. Hej Gudrun!
  Det verkar som dina dagar i Finland blev angenäma och trevliga!
  Visst är det så att bloggvärlden skapar kontakter och har man tur, kommer säkert chansen kanske att man träffas någongång :)

  Sött hjärta och fint minne från besöket!

  Ha det gott!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 13. Hej Gudrun.
  Ja det är spännande med bloggen håller med dig man vet aldrig från dag till dag vem man skall träffa eller prata med eller lära känna lite närmare. Man söker sig till likasinnade märker jag när jag kollar igenom vilka jag mött och möter. Sen är det så kul för man fyller sina sinnen med så olika saker när man läser bloggarna man ser vackra bilder vackra saker som folk gör man får tips och matrecept man får höra nyheter och allehanda grejor från vardagen i sorg och glädje man hör om sjukdom och död likaså lotterivinster ja det är en perfekt paella av livet som man komprimerar på en timme ungefär ,Som här hos dig med alla dina vackra alster samt fina växter en njutbar blogg. som man även lär sig en del på . Ha det gott vi ses.

  SvaraRadera
 14. Hej..inte hade jag en aning att ruccolan blommade..jag bara äter av den jag, skissnygga blommor också.--OM det nu är salladen vi talar om...Kul att du mött en vän på bloggen..IRL..det är kul och berikande...Jag har också fått vänner, som jag träffat och tycker mkt om, här på bloggen..Roligt med NYA vänner..Tror att även du skulle vara en trevlig vän att träffa..
  Nu är det höst..regnet blöter ner rutorna..rätt mysigt faktisk..när man är inne..
  Kram Karina

  SvaraRadera
 15. Det er alltid så fint med gode venner, jeg fant deg :-) Her går det bra og jeg har sendt deg en mail. Vi høres snart og ta vare på deg selv.Så fin bloggen din er blitt. Håper du koset deg på tur. Og hjertet var nydelig. Har du laget mye nytt i keramikk? Vakkert som alltid tenker jeg. En rose til en vakker snill dame. Klem fra Nord-Norge

  SvaraRadera
 16. Merete!
  Ja, det var verkligen härliga och glada dagar då ni var här förra sommaren. Tänk att ni kom hit från Norra Norge. :)
  Kram till dig.

  SvaraRadera
 17. Så charmiga ruccolablmmorna var. Det visste jag inte.

  Ha en finfin söndagskväll,
  Rebecca

  SvaraRadera
 18. Hej Gudrun,
  Jag tycker också att det har varit berikande att ha kontakt med bloggvänner. Mycket givande med aAll uppmuntran och tips från människor med ung lika värderingar - på samma sätt som jag själv fått ge uppmuntran vid behov. Konstigt att man bara via ord lär känna människor, i mitt fall har jag inte så många ytliga kontakter. De senaste veckorna har jag bara bloggat ngn gång i veckan. Genom dina vackra bilder och dikter och kommentarer tidigare har jag lärt känna dig litet mer. Hösten är vacker med alla färger, din trädgård är fortf underbar. Idag har vi haft sol och varmt, ingen blåst. Promenaden gjorde mig sömning och nyss for dotter med dotterdotter hem så jag tänkte ta en tupplur före middagen.
  Ha det gott!
  kram

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails