fredag 29 april 2011

Försommar grönska

Vintern var lång och kall, så kom våren och oj så snabbt den passerade. Den värme som vi haft har gjort att allt exploderat ut i en underbar grönska. Man hinner inte riktigt med när allt kommer på en gång. Det är en väldigt intensiv tid nu på så många plan.
I en månads tid har jag röjt runt i trädgården, grävt, rensat, klippt och släpat. Legat på grund av överansträngning, vilat och på allt igen.
Det är så underbart att äntligen få sätta händerna i jorden, vad jag har längtat efter detta. Att få se små växter komma upp, så och plantera.
Att varje dag gå runt och titta vad som händer i rabatterna, det är härligt. Just nu blommar vitsipporna för fullt och backen bakom stugan som rivs är helt vit. Liljekonvaljbladen står som små strutar och snart är det deras tur att blomma.




Det som är mindre roligt är ogräset som växer och frodas, kirskålen kommer över allt och fy vilka rötter de har.
Nu pyntas trädgården av keramik, krukor med växter står i växthuset och väntar på att få placeras ut och mina planer för sommarens arrangemang smids. Klematisarna som stod vi den rivna stugan var tvungna att flyttas, så därför blev det en annan lösning på hur och var de skulle stå. Ett grönt rum bakom verkstan är skapat, kommer att visa det vid ett senare tillfälle.










När det gäller skapandet i verkstan så har keramiken blivit liggande. Men idag har jag börjat slipa keramik och hoppas få bränna lite framöver.
Under Påskhelgen var vi i Göteborg och där fångade jag denna underbara blombild.



I går eftermiddag när jag satt i trädgården så hörde jag ett välbekant ljud. Det tjattrade och knorrade, jag tittade upp mot himlen och då såg jag dem. Det var svalorna som kom. Nu är det bara flugsnapparen som jag väntar på.

Tack för alla kommentarer och kära besök.

Ha det gott,


28 kommentarer:

  1. Ja nog är det en fin tid på våren ,men vi lever ännu i den gråa världen något enstaka grönt gräs strå hittar man ,men det finns så många fina bilder att se framöver ,kram Nette

    SvaraRadera
  2. Det har så langt vært en nydelig og varm vår, og det vokser og gror så det knaker. Hele tiden skjer det noe nytt i hagen.

    Nydelige bilder fra vårhagen din, og flott keramikk. Kjempefin sommerfugl.

    Ha en fin helg :)
    Klem

    SvaraRadera
  3. Den här tiden på året är den allra vackraste tycker jag. Lagom varmt. Tycker inte om för höga sommartemperaturer. Så fint du har i trädgården med alla blommor och din keramik. Vilken söt fjäril, har du gjort den?
    Nu önskar jag dej en riktigt skön valborg.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  4. Hej Gudrun
    Jaa, det är mycket nu, håller själv på ute, ska även göra om en uteplats, det är ett större projekt, bilder kommer senare.

    Vilken fin fjäril, du är fantastisk. Så roligt att se från din trädgård, det kommer väl mera...

    Önskar dej en underbar Valborgsmässoafton
    Kramar Maggan

    http://vindsromantik.blogspot.com/
    http://magssmycken.blogspot.com/

    SvaraRadera
  5. Där ser du! Det blev vår i år också. Visst är det underbart med alla vårblommor, och fågel kvitter. Ogräset får man ta på köpet.
    Vi har inte flyttat ut till landet ännu, men sambon var där idag och förberedde lite, och han såg flugsnapparen som förbereder för honans ankomst. Härligt, härligt! Jag undrar hur många fågelungar vi får se i år!
    Ha en skön Valborgshelg, och ta inte i för hårt, så du blir liggande.
    Kram
    Elisabeth

    SvaraRadera
  6. Underbart med vår! Ta i lite lagom bara, du måste ju hålla hela säsongen!

    SvaraRadera
  7. Hej hej!

    Ja det har gått fort, och skönt ä'dä!
    Tack för din hälsning, och ha en bra och
    Grön & Skön vilosam helg!
    Kram från mej.

    SvaraRadera
  8. Hej du!

    Visst är det mycket nu, kärt och efterlängtat och jobbet ger utdelning då det är klart.

    Med ömsom tämjande och varsam hand går man lös i sin trädgård. Snacka inte om kirskålen...

    Du har en vacker trädgård Gudrun och din kreativa ådra, själv älskar jag min lilla hörna. Kan man annat än vara glad och tacksam då?

    SvaraRadera
  9. Fjärilen är gjord av gjutjärn, så den är inte skapad av mig. Förra sommaren fanns den att köpa i några blomsterbutiker/trädgårdsbutiker i Nykpöping och Linköping, säkert på andra ställen också.

    SvaraRadera
  10. Så vackert du har det! Härliga bilder! Visst är det ju skönt att riktigt få frossa i trädgårdsarbete... Jag längtar till det, men märker att det blir så lite tid över. Har alltför mycket annat omkring mej just nu. Nå, våren är inte lika långt hunnen här ännu, så kanske kanske...
    Ha en fin Valborgsmässoafton och Första Maj!

    SvaraRadera
  11. Svalor, vilken sommartecken. En ljuvlig tid nu, med så fint väder på försommaren. Vackra rosor har du också. Njut helgen :)

    SvaraRadera
  12. Ååå det har varit så varmt och skönt, men nu saktar våren in en smula...men så härligt det är, att det är grönt och att det blommar. Idag såg jag en av de nya arter med fåglar vi fått hit, en Svarthakad buskskvätta.

    Önskar dig en riktigt fin Valborgshelg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  13. Ja, det är en hektisk tid nu men samtidigt härlig:)
    Ha en skön första maj!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Ja nu spirar det både här och där.
    Det är underbart
    Synd bara att det skall bli kallare imorgon och fortsätta in i nästa vecka.Det är så skönt det det är varmt och gott.
    Ja det måste väl komma ner lite regn också innan den verkliga värmen infinner sig.
    Förresten så behövs det mer än väl i trädgården.
    Mjuka upp jorden så det blir lättare att hantera den.
    Lycka till med allt du företar dig keramiken och trädgården.
    Kramizzzar
    Fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
  15. Hej där! Ja visst är det en härlig tid!
    Men den går alldeles för fort...
    Vilken härlig fjäril du hade på bild, så fin!
    Ha det så gott och hoppas på en härlig 1 majsöndag!
    Carin

    SvaraRadera
  16. Våren den härligaste av årstider - åtminstone för mig . Så här långt har vi ännu inte hunnit med vårgrönskan. Just nu blåser det en väldigt kall nordanvind och träden är ännu brungråa , men solen skiner . Så man får vara glad åt den och att all snö smält redan, snart exploderar allt i en ljuvlig grönska när vädret blir varmare.
    - Den där vitsippsbacken skulle jag nog gärna flytta hit till mig!!

    SvaraRadera
  17. Ja, vilken tid vi har nu men ack så jobbigt för kroppen. Det är så spännande att gå runt och titta om det har kommit upp nåt nytt sen sist.

    Ha det bra.

    Kram

    SvaraRadera
  18. Åh, är hjärtat med de två hjärtan till salu? Fina vårbilder!

    SvaraRadera
  19. Jaa...visa oss ditt gröna rum ;) Gillar också hjärtat med två hjärtan!

    SvaraRadera
  20. Visst är det en underbar tid nu! Man vill lägga i handbromsen, så att man kan njuta riktigt, riktigt länge av det här fina. Alla olika nyanser av grönt är helt fantastiskt! Detta är, för mig, den finaste tiden på hela året.
    Så fint du pyntar med blommor och dina alster.
    Förra veckan såg jag svalan för första gången i år =)
    Ha det så gott!
    kram Majsan

    SvaraRadera
  21. Visst blev det sommar väldans fort.... Lite överrumplad blev man men ack så njutbart. har varit utomhus mest hela veckan. Hade ju ledigt ett par dagar....*ler*

    Den svartvita tror jag att jag redan sett...och min pappa och jag hade en trevlig fågelskådarstund på påskdagen. Vi gick till vår lila insjö strax hemom och satte oss en stund....strax visade sig två havsörnar, en gjuse dök och fångade en fisk och flög alldeles ovanför våra huvuden på väg till boet och ungarna(?), en brun kärrhökshanne seglade förbi och nere vid vattnet simmade bläsänder och krickor. Hägern flög ner mot vattnet och tranor betade i vattenkanten. Det var så roligt för min gamla pappa som numera inte kan ta sig ut till fåglarna på egen hand......och för mig med *ler* som för en gångs skull tyog mig tid att sitta stilla och kika på fåglar. Vi har en fågelsjö på bara tio min promenad hemifrån och det är egentligen skam att man inte utnyttjar möjligheten till fågelskådning oftare...man tror att allt spännande finns där borta någon annanstans.

    Kramar
    /Lotta

    SvaraRadera
  22. Tack för Dina underbara, inspirerande bilder på vårblommor! Dina keramikalster är fantastiska. ta det lugnt med grävandet i trädgården och njut och vila också. Det gör jag.
    Må så gott!
    kram

    SvaraRadera
  23. Tänk om man ändå kunde stanna tiden lite just nu. Hugaligen vad fort det går. Det känns som om vi blev snuvade på våren för helt plötsligt var det sommar.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  24. Vad skönt att du hann njuta av våren - nu är det vinter igen...

    Och jag har gett upp min keramikkurs, fortsätter inte till hösten trots alla idéer som vill ut.

    SvaraRadera
  25. Hej
    Nu måste jag försvara kirskålen. Den har kryddiga nyttiga blad och blommorna är som ljuvliga spetsar. Nu var det sagt. Men visst är den lite för levnadsglad, det tycker jag med. Kram

    SvaraRadera
  26. Hej Gudrun, visst är det en härlig tid, men den är inte att lita på, i påskas var det 22 gr varmt och då låter man sig lätt luras att sommaren kommit, men ack i morse snöade det och var bara 2 gr, som tur är går snön bort men fy så kallt det blev, blommorna kryper ihop och även jag burrr, men till helgen kommer värmen åter så då sträcker vi på oss igen..blommorna och jag.. ha det bra i trädgården, kram

    SvaraRadera
  27. Vilket underbart träd som blommar!
    Dina keramik allster är lila fina som alltid:)

    SvaraRadera
  28. Visst är det en härlig tid! Så roligt att pyssla i trädgården igen, jag har längtat! Du får passa på att äta av kirskålen. Uppblandad med nässlor blir det en supergod soppa. Passar också i pajer!
    Gillar dina löv!

    SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails