tisdag 3 maj 2011

Award

För ett tag sedan fick jag en award av Ingela som har Bloggen Hållplats Åhus.
Tack för den Ingela och att du tänkte på mig trots mitt för närvarande lugnare tempo i blogglandet.http://2.bp.blogspot.com/-BKvxgXIyuvA/Ta6CTcjoLHI/AAAAAAAAMh8/EkSusRyvomo/s1600/award_pokal.jpg

Med awarder så brukar det följa någon utmaning eller uppdrag och här gäller det att berätta 8 saker om sig själv som är lite lagom avslöjande.
Så jag väljer att ge några tankar omkring värden jag värderar högt. När jag en gång pluggade på högskolan pratade vi om Strävansmål. Ingen människa är perfekt och alla gör vi våra fel och misstag, förhoppningsvis lär vi oss av dem. Men att hela tiden sträva efter att bli bättre är något jag tror på.


1. Jag har alltid uppskattat människor som är ärliga, som är det som de utger sig för att vara. Tuff eller supermjuk, spelar ingen roll, bara det som finns där bakom skalet är äkta.

2. Tycker att man inte skall lova det man inte kan hålla. Man skall inte ge andra förhoppningar och förväntningar som aldrig infrias. Sedan kan det självklart finnas skäl till att saker förändras.

3. Jag tror att människor har sina skäl till varför de är som de är. Vad vet jag om vad någon har gått igenom, livet är inte enkelt. Ett litet exempel: Ser någon "grinig, butter, sur" ut så kan det finnas massor av skäl till varför den gör det, det jag ser är försvaret för att skydda sig själv. Annat är om personen är grinig mot andra, det är inte ok. Inte vill jag då säga till någon annan "vad den ser grinig ut" på grund av det jag bara råkar se. Jag vill inte döma. "Bakom skröpliga skal kan man finna ädla pärlor" eller "Bränn inte den bro som du själv kanske måste gå över" säger ordspråken. Möter jag någon som är grinig eller dum så tänker jag att "en människa som mår bra har inga behov av att hävda sig eller sätta sig över andra" med andra ord så mår inte den människan bra.

4. Om jag mår dåligt en dag så blir inget bättre av att jag lägger min egen frustration på någon annan. Hellre då säga att idag är ingen bra dag.

5. Uttrycket öga för öga, tand för tand, tror jag inte på. Skall man hela tiden betala tillbaka oförrätter så tar krigen aldrig slut. Det är nog med elände i denna värld.
Ingen kan göra allt men alla kan göra något.
Att börja jobba med sig själv, att bli medveten om sig själv, att göra bra och goda saker, att tänka positivt är ett stort steg, för det är bara sig själv som man i slutändan kan förändra. Genom sättet hur man beter sig kan man kanske påverka andra.
Starka förebilder finns, t.ex. Moder Theresa, Jesus, Nelson Mandela, Dalai lama m.fl.

6. Jag är analytisk till min person, tycker om att prata om existentiella frågor. Har man djupet i en relation så har man också ytan, dvs. flamset eller skämten.

7. Ingen människa har facit på vad som är rätt. Det som är rätt för dig kan vara fel för någon annan. Allt i samhället bygger på teorier, den teori/vetenskap som är företrädande idag är den som styr eller är rådande, i morgon kan andra regler gälla. Skulle allt vara statiskt så skulle det inte bli någon utveckling. Tror att vi behöver mer ödmjukhet inför olika sätt att se på saker. Så länge det man gör inte skadar, dig själv eller någon annan så kan det inte vara fel.

8. Ingen människa är värd mer än någon annan. Pengar eller titlar säger inget om vem eller vad en människa är. Förr dvs. innan alla fick rösträtt gällde att titlar eller pengar var lika med att man var en bra människa. Den tron kan nog förekomma fortfarande. Men all teoretisk kunskap eller all världens pengar gör dig inte till en bättre människa. Att du tror på Gud och tillhör någon församling eller kyrka, gör dig inte till någon som står över någon annan eller till någon som är bättre än någon annan. Det finns så mycket som man kan gömma sig bakom och som gör att man tror att man är förmer än någon annan, att man står för "kvalitet" men så är det inte. Med andra ord så har jag ingen övertro på människor, allt handlar om vad man gör för att få eller vinna respekt. Om frukten av dina handlingar är goda märks det.


Nu skall denna award delas ut till 8 andra personer. Jag väljer att ge den till de av Er som antar utmaningen och vill dela 8 saker om dig själv till oss andra.

Ha det gott,

20 kommentarer:

 1. Dina tankar och värderingar är så jätte bra. Mycket där står även jag för.

  Må så gott.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Väldigt bra tankar och värderingar du ger oss. Man ska inte ha förutfattade meningar om någon eller något, vilket är väldigt lätt att ha.
  Önskar dej en fortsatt trevlig vecka.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Du skriver så klokt och fint Gudrun. Har du aldrig tänkt på att bli författare. Jag tror du skulle ha mycket att ge läsarna.

  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Det är många kloka ord du delar med dig idag, men du är en klok person, det vet jag sen tidigare...att vara ödmjuk inför människor tror jag man kommer långt med...då dömer man inte någon utan försöker se bakom skalet och förstår att mänskligheten är mångfacetterad...

  Önskar dig en fin onsdag och grattis till awarden!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. Thanks for sharing Gudrun. Your 5th point stands out for me.

  SvaraRadera
 6. HEJ =)

  Grattis till Awarden!
  Tack för att du delade med dig av de fina värderingarna.
  Ärlighet och ödmjukhet är ngt jag uppskattar.


  Ha en bra Onsdag!

  SvaraRadera
 7. Bra tankar o värderingar liknar min filosofi .Nette

  SvaraRadera
 8. Hej Gudrun! Nu tassar jag rundor i landet för att försöka lämna lite fotspår. Hos Bettan funka det inte... Vad är det man säger ärlighet varar längst. Visst har man gått på sina nitar och upptäckt att en person visat sig vara något helt annat än man trott... och för den delen tvärt om. Där kan man tala om det kantiga som du säger.

  Kapitlet med att ge tillbaka... förlåta det är så sant det du säger, man säger det själv med ändå så händer det att man trillar dit.Det är nog faktiskt ett av de svåraste levnadsregel som vi människor har... FRED.

  Precis som du så uppskattar jag att prata om existenciellt. Ibland så stämmer kemin så väl det bubblar till och man rör runt i grytan tills det utkristalliserar sig tankekorn början till något nytt... Ja, det är mycket du tar upp och som man skulle kunnat spinna vidare på.
  Nu ska vi kolla om Kalle sändare är med mig eller ej!
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 9. Många kloka ord från dig Gudrun:)
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
 10. Hej vännen!
  Kloka tankar och ord! Visst skall vi vara medmänskliga i sammanhang där vi rör oss och förlåta varann. Relationer är en svår ekvation med många olika viljor och tankar.
  Ha en fin dag!
  Kram /bea

  SvaraRadera
 11. Hejsan Gudrun !
  Grattis till Awarden.
  Jag har ju glömt att tacka Dig för att jag får vara med och dela Dina fina foton på Picasa webbalbum.Haft mardröm om att jag glömt det, nu är det gjort.

  Nu har jag ytterligare uppgift för att nå mitt välbefinnande sjukgymnastik på Fredag, kanske alla Fredagar. För Torsdagar stavgång, Tisdagar möten och Onsdagar träff med dem på hälsoenheten.När ska jag få egen- tid. Har fullt upp som om jag jobbade.Vart tog pensionärslivet vägen.Kanske detta är det.På sätt och vis. Ska ju nå mitt mål, att bli rörligare och kanske smalare i alla fall lättare.Frisk är jag ju.

  Var rädd om Dig och tack för Dina väl valda ord till mig.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 12. Bra tankar!
  Så underbart att läsa.

  Många varma hjärtan kramar
  till dig söta vackra Gudrun.

  SvaraRadera
 13. Hej Gudrun
  Grattis till din Award, mycket läsvärt!

  Pionerna tar jag in när de har slagit ut, eller håller på att slå ut.
  Inte när de håller på att tappa kronbladen... då är det försent.
  Jag tar de som är vända mot väggen, eller är gömda under bladen, så syns det inte.
  Lycka till!

  Kram Maggan
  http://www.vindsromantik.blogspot.com/

  SvaraRadera
 14. Kloka tankar! Så bra du är att få dem "till pappers"!
  Grattis till awarden!
  Ha en skön söndag!
  kram

  SvaraRadera
 15. °º♫ Amiga,
  °✿

  Bom domingo!
  Feliz Dia das mães!

  Beijinhos.
  Brasil.

  °º♫
  °º✿
  º° ✿♥ ♫° ·.

  SvaraRadera
 16. Kloka svar....allihop! Tål att tänka på ;)

  Kram// Carolina

  SvaraRadera
 17. Underbara ord och fina värderingar.
  Du är fantastiskt bra på att formulera dig i ord.

  Hoppas att allt är bra med dig, här går dagarna sin gilla gång och sommaren kommer tassande.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 18. Hei Gudrun. Kloke svar, veldig godt skrevet, det var fine og tankevekkende ord.
  Gratulerer med awarden, den er vel fortjent!
  Ha det godt.
  Klem :)

  SvaraRadera
 19. Grattis Grattis till awarden. Den är du verkligen värd för du har en underbara blogg.

  Jag vill bara önska dig en riktig skön och avkopplande helg. Hoppas att vädret bättrar sig för kors så kallt det har varit idag.

  Kramizzzzzz

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails