tisdag 14 december 2010

En vinterdag

Hej mina vänner i cyber världen. Hoppas ni har det bra och inte stressar ihjäl er i julruschen. Själv har jag sänkt kraven och tar det rätt så lugnt.
Kylan fortsätter att hålla sitt grepp över oss. Idag eller i skrivande stund är det soligt och tio minus grader. Det blir en vacker dag.
Häromdagen när jag tittade ut genom fönstret så fick jag syn på den här varelsen, det är en utter som tittar upp ur ett hål i isen. I sådana här lägen skulle jag önska att jag hade en skarpare kamera, bilden är lite suddig. Men det är en mysig naturupplevelse.
Häromdagen så fick jag min vinst som jag vann hos Merete. En jättefin bild på ett hjärta. Den skall ramas in och sättas upp. Bilden är hämtad från hennes blogg.
Tack Merete.
* * * * * * *

Tidigare så har jag vid några tillfällen länkat vidare till Karin det är svårt att inte beröras av hennes öde.
Så här säger Karin själv i sitt inlägg som du kan läsa om du klickar dig vidare på hennes namn.

Då mitt tillstånd hela tiden försämras och jag spenderar mellan 8-10 månader om året inneliggande på sjukhus har jag insett och börjat acceptera att jag förmodligen inte kommer klara leva så här under så lång tid till för min kropp har tagit enormt med stryk av alla infektioner och andra komplikationer under åren som gått.


Men jag har en dröm. Jag vill ge min familj en resa där vi kan fly allt vad sjukhus och sjukdomar heter. Jag vill ge oss en "fristad" där vi bara kan vara en familj, uppleva positiva saker. Ge oss tid att läka.

Nu har det startats en insamling för att hennes dröm skall kunna bli verklighet. Vill du vara med och har du möjlighet så är ett bidrag välkommet. Besök hennes blogg.

Ängeln är inte gjord av mig.


Ha det gott,

14 kommentarer:

 1. Hej Gudrun!

  Härligt att ge sig själv chansen att ta det med ro... att få se en livs levande utter kika upp ur vattnet; Häftigt! Visst är ängeln söt men inte speciellt lik din bedårande skapelse.

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Hej Gudrun
  Så hemskt hon har det med sin magsjukdom, ledsamt.

  Vilken fin naturbild, det finns massor att upptäcka och uppleva, fast det är vinter.

  Man blir bara klokare och klokare med åren,
  numera njuter jag allt jag hinner.

  Önskar dej sköna adventstunder, med mycket mys.
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 3. Så underbart med en sådan naturupplevelse - jag älskar uttrar!

  Och så fruktansvärt med Karins sjukdom, jag har varit in och läst när du länkat förut. Tänk så mycket man inte vet, tur är väl det.

  Kram ♥

  SvaraRadera
 4. That angel looks so different from usual ones. The big skirt will definitely make it stand strongly and will not fall.

  SvaraRadera
 5. Det är bråda tider vi lever i just nu med allt som hör julen till och fast man inte försöker stressa så blir det ju lätt att man varvar upp lite...
  Fin naturbild! Det är kul att fota naturens olika skepnader.
  Ha en skön kväll själv ska jag slänga upp fötterna efter 10,5 på jobbet...puh.

  SvaraRadera
 6. Grattis till vinsten, ett hjärta, hamnade helt rätt:)
  Ibland behövs en ängel eller flera...
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. För varje år som går får man vara tacksam att man är frisk när det är så många som drabbas av sjukdomar...och inte gnälla över småsaker...vilket dom flesta gör inkl mig själv.
  Bra gjort att du lyckades fånga uttern på bild dom är inte still långa stunder..
  Grattis till vinsten..ett extrahjärta är bra att ha.. kramar

  SvaraRadera
 8. hej Vännen

  Vad kul att du han fota en utter det hör ju inte till vardagsupplevelserna att få se en livslevande. Du var ju riktigt snabb:o)

  Karins öde är ju något som jag nästan blir ledsen över, så ung och så hårt drabbad.
  Jag hoppas att många berörs av hennes öde och skänker en slant.
  Jag har då gjort det redan.

  Ha det riktigt gott.
  Här eldar vi i kaminen för det är så kallt.

  Varma kramar/Gunilla

  SvaraRadera
 9. Helt rätt att du vann bilden med ett hjärta. Grattis. Och att få se en utter är ju inte så ofta man göra. Jag såg två älgar bredvid vägen idag, men hade ingen kamera med.
  Jag har också läst i Karins blogg och berörts av hennes sjukdom.
  Jag tycker också det är roligt med julkorten och jag har också fått det första för året.
  I morron blir det vävstugan och varpning. Jag har lovat den stora mattan innan nyår, så den måste påbörjas den här veckan för att hinna bli klar i tid. Nästa vecka tar jag ledigt från vävstugan för julen. Behöver få lite gjort inne också.
  Ha det så gott.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 10. Jag var in på Karins blogg när du länkade första gången och jag läste varenda inlägg hon har skrivit och det är så ledsamt och jag blir så berörd. Jag hoppas att familjen får komma iväg på sin drömresa.

  Din lilla Utter var ju söt, de ser alltid så pigga ut.

  Ha en fin fin onsdag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 11. Hej Gudrun Ja så roligt att du hann få med Uttern på bilden Fantastiskt, Inte ofta man får se dem live så att säga.Det är lekfulla djur det har man fått se på tv ibland. Ängeln var ju söt. Ja du sjukdomar är hemskt som tär på människorna. Visst önskar man särskilt uppenbart blir det ju i jultider att alla skulle få vara friska och kunna njuta av vad livet ger oss.Men tyvärr är det ju inte så. livet går brysk fram med många av oss på olika sätt.Kan man hjälpa lite så gör man ju det! Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 12. Vad häftigt med en utter som tittar upp så där. Ängeln var fin fast du inte gjort den....
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 13. Hej, vad häftigt att få se en utter bara sådär.
  ja jag läste Karins blogg..inte alls lätt i livet ibland ju. Man tycker en del halkar så fint runt på räkmackor genom livet och en del drabbas så orättvist..av Sjukdomar, sjukhus. Det är inte alls vad vi vill ha. Kramis

  SvaraRadera
 14. en varm hjerteklem til søte,snille Gudrun.

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails