måndag 14 juni 2010

Bloggandet

V et inte vad jag egentligen hade för planer när jag började att blogga. -Nå ut med min keramik, -bryta ensamhet, -få nya vänner med liknande intressen.
Vad jag skapar med min lera har jag fått fin respons på,
bryta ensamhet - ja, till stora delar, men, den är ju ändå rätt overklig,
vänner med liknande intressen - ja, trädgården är ju en otrolig källa till glädje för många.
När jag började blogga kunde en kommentar från någon ge mig glädjetårar, det var så roligt med respons och att möta andra människor, egentligen känns det så fortfarande. En del bloggare har jag lärt känna lite djupare, åtminstone kunde det kännas så under någon period.

Men....
Just nu så känns det som om den glädje att växla några ord med andra i cybervärlden inte räcker och jag har rätt länge funderat på om jag skall sluta blogga.
Kanske kommer det här att bli en sida där jag enbart presenterar keramiken, torrt och konkret.
Jag vet inte..
Framtiden lär visa vilka val jag gjorde.

Ha det gott,

28 kommentarer:

 1. Jag förstår dina tanker med att sluta blogga. Har själv haft tanken ett tag.
  Cybervärlden är både och, givande och skrämmande, men tänk, man hitta många lika sinnade, få idéer och kan själv inspirera andra. Men så klart kan dessa "vänner" knappast ersätta riktiga relationer i vardagen.
  Hoppas att du inte lägger ner ditt bloggandet, skulle sakna dina härliga inlägg.
  Varmkram, Petra B.

  SvaraRadera
 2. Hej min vän!
  Lite sorgligt att läsa dina rader idag, men jag förstår din tankegång och bloggandet kan aldrig ersätta relationer i r l och precis som du har jag också funderat över detta forums nytta och skrivit ner mina tankar i ett inlägg för länge tillbaka!?

  Det bästa är utbytet och responsen man får av många rara vänner som har samma intresse, trots att man inte känner personerna bakom raderna finns en värme och vänskap i kontakterna trots allt.

  I vardagen tillsammans med människor i r l finns inte så många som är roade av t ex av mina växter, natur och konst osv och inte gärna delar mina intressen på samma sätt, men här får man skriva, dela med andra och det finns en otrolig vänskap i kommentarerna och de är jag väldigt glad över.

  Hu du än gör av fortsättningen med bloggandet, vill jag i alla fall tacka dig för alla fina och rara rader du lämnat hos mig. Du har varit en av de rara bloggvännerna!

  Kram / Bea

  SvaraRadera
 3. Hei på deg. Jeg er også inne i en tørkeperiode angående bloggingen. Har liksom ingen ting å bidra med. Slenger inn en liten sak nå og da, og kommentarer uteblir. Trøster meg med at det er sommer og folk har andre ting å gjøre. Jeg er selv ikke flink til å kommentere alle. Det tar utrolig mye tid å kommentere 10-20-30 blogger hver dag. Håper det tar seg opp igjen i den mørke årstiden. Håper du fortsetter å blogge.
  Ha en nydelig tid, kjære du. Klem :O)

  SvaraRadera
 4. Petra: tack för dina ord, kul att du uppskattar mina inlägg.
  Bea och Petra: Visst är det så att vänner i det verkliga livet ger något annat. För mig blev livet rätt mycket ensamhet då jag hoppade av arbetslivet då jag gick in i väggen. Så bloggandet har gett mig mycket, det har brutit ensamheten till en viss del.
  Bea: det ligger mycket i det du säger, det finns mycket värme och gemensamma intressen och jag vill tacka dig också, du är väl en av mina äldsta bekanta, i cybervärlden, bland de första besökarna på min blogg.
  Bossa: Kanske är det en stress över att man har för mycket runt sig just nu, det kanske blir annorlunda i vinter, vem vet. Det är som du säger tidskrävande också. Ang. din torkperiod som du säger så vill jag att du skall veta att jag har verkligen uppskattat dig, du har en härlig humor.
  Till er vill jag säga, Tack för era ord till mig.

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Min erfarenhet är att intresset och engagemanget i bloggandet avtar. Man behöver en paus i bland. När det sker har jag trott att "nu är det slut" men efter ett tag kommer viljan tillbaka... Så hur tråkigt det än känns att läsa att du funderar på att lägga av känner jag ett litet hopp om att du också kommmer att vilja återvända framöver och fortsätta dela med dig av tankar och härliga saker du skapat.
  Sen är det så att under sommaren finns bra mycket annat att ägna sig åt än en dator. På vintern är det lite mer tid vid datorn som gäller än nu.
  Så sköt om dig och hoppas som sagt var att du bara tar en paus.

  SvaraRadera
 6. Ibland kan det va bra med pauser för att få tillbaka inspirationen. Jag märker att det går längre tid mellan mina inlägg nuförtiden. Och det är sällan jag orkar besöka alla bloggare jag har i min lista.
  Men det viktigaste är att man lyssnar till sitt hjärta så att man gör det som man mår bra av just nu .
  ...man kan ju alltid ändra sig igen framöver om man vill det ! *smile*
  Önskar dig en fin dag ! Kram , Helen :0)

  SvaraRadera
 7. Ja, visst förstår man dig ... ibland känns det så, det kan gå över eller så slutar man bara. Hoppas du bara tar en pasu.
  :)

  SvaraRadera
 8. Hej snäckan!

  Skriver några rader till dig, de där känslorna som du beskriver de vill jag bara stryka under. Idétorkan, inspirationen som kan vara så svår att finna, respnsen som är så viktig som kanske stagnerar eller uteblir. Substansen som känns så viktig; vad är vad och vad är viktigt för mig och för andra...? Ibland sammanfaller det.

  Själv är jag slutkörd just nu... måste mobilisera krafterna till det nödvändiga. Vad är nödvändigt?

  Att peppa sig själv, se livet från den ljusa sidan... Helt klart även att bli sedd i detta forum oavsett vad man presenterar. Visst är vi alla värdefulla, men ibland vacklar självförtroendet... ensamheten växer kanske oss över huvudet... Men då vi lyckas peppa varandra; då känns det bra och vi är redo att bestiga berg! Kram Ingela

  SvaraRadera
 9. Men vännen vad är det du skriver, jag blir lite nedstämd.
  Men jag förstår dig nu är det så mycket i sommar och man vill inte lägga ner någon tid på bloggandet. Men ta du ett LITET sommar uppehåll så hoppas jag att du återkommer till hösten med nya friska tag och då har du säkert mycket som du har att berätta och visa vad du har upplevt under sommaren.
  Jag kikar in lite nu och då för att se hur du har det.
  Jag kommer ochså att vara lite sporadisk i blogglandet i sommar.
  Jag vårdar ditt keramik hjärta ömt för det är ett fint minne av en riktig bloggvän
  Soliga varma kramar till dig.
  Gunilla

  SvaraRadera
 10. Hoppas det bara blir en paus, men man får väl göra det man själv tycker är bäst. Men hoppas verkligen att det bara blir ett litet uppehåll
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 11. Man ska ju blogga för att det är kul..Blir det ett nödvändigt ont och man går och har dåligt samvete hela tiden ..Då ska man inte blogga!

  Jag bloggar för all reklam det ger..Folk är inne och läder om vad som komma skall osv..Billigare än att annonsera definitivt..Man når inte lika många men har man en hemsida kan man länka..

  Ta en paus över sommaren ska du se att du får inspirationen tillbaka..
  glad sommar på dej

  SvaraRadera
 12. Vilka gulliga vänner ni är, allihop. Tusen tack för era gulliga ord.
  Det blir nog svårt att släppa greppet om er i alla fall, ni är för rara.

  Jag börjar nog med ett break över sommaren så får vi se till hösten hur det är.
  Sedan blir det nog lite keramik som dyker upp här kan jag tro.
  Kramar i massor till er och en härlig sommar önskar jag er också.

  SvaraRadera
 13. Hej Gudrun..alla ord är sagda av andra bloggare..men jag tycker det är lite sorgligt om du försvinner..och om du försvinner.. hoppas jag att du får en skön sommar och att vi kan ta upp kontakten igen som jag tyckt varit trevlig
  Kram och må så gott /Irene

  SvaraRadera
 14. Hej Gudrun!
  Jag vill bara säga att jag hoppas att du gör det som känns rätt i hjärtat och i magen för just dig. Livet är för kort för att man ska känna alla dessa måsten, det blir det tillräckligt av i alla fall. I den bästa av världar så hade man inspiration i varje stund, gott om tid, alltid något fint att säga sina medmänniskor - men i verkligheten så dras vi med både det ena och det andra, sådant som får oss att bara vilja kura i soffan med en filt över huvudet - eller bara sådant som får en att vilja leva ute i verkligheten. För hur härligt det än är med alla sociala medier, så är det inte samma sak som någon som kan ge en riktig kram. Vänner både i verkligheten och i cyberspace (nu känner jag mig gammal som använder sådana ord) är bara riktiga vänner om de står kvar när man själv faller ifrån ett tag.
  Jag tycker verkligen att du har en fantastiskt fin blogg, du gör underbart vackra saker och dina trädgårdsinlägg får mig att genast vilja springa ut i min egen trädgård och försöka få någon styrsel på den. Dessutom verkar du vara en så fin människa som verkligen bryr sig om dina medmänniskor och andra. Jag hoppas verkligen att jag får chansen att följa det du skapar igen, blandat med lite personliga inlägg, men jag hoppas än mer att du står dig själv närmast och tar hand om dig och som jag skrev först - gör det som du mår bra av.
  Många kramar!

  SvaraRadera
 15. Kan inte annat än att hålla med de andra som redan har skrivit, bloggandet kan inte ersätta vänner IRL men det kan vara ett komplement. I mitt fall har jag ju ingen att prata trädgård med annars, så jag är glad för bloggen, och jag säger som du, rara kommentarer kan man bli tårögd av! Det känns som man får en gemenskap ändå, även om man inte träffas! Men visst tror jag man behöver paus då och då, inget konstigt med det! Hoppas att du kikar in då och då, och att du får lusten tillbaka, att blogga! Är så glad över min keramikskål som jag vann här, tänk den hade jag inte fått om jag inte bloggat, för då hade jag ju inte hittat hit till dig!
  Ta hand om dig och hoppas du får en fin sommar!

  SvaraRadera
 16. Hej Gudrun!
  Har tänkt lite grann som du, tror att det är oundvikligt med tiden. Några av mina bloggvänner känner jag i verkliga livet, vilket jag uppskattar. Viktigast för mig med min blogg är att jag får användning för mina bilder, har ibland tänkt sluta fota, men det går inte. Din blogg är just din och du gör vad du vill med den. Vad du än väljer, önskar jag dig allt gott!
  Inger

  SvaraRadera
 17. Det tar en massa tid att blogga så i bland undrar man varför man håller på men det är samtidigt roligt.
  Jag ser min blogg som ett fotoalbum eftersom man inte framkallar några bilder längre och sätter in i album som förr innan digitalkamerans tid.
  Hoppas du fortsätter.
  Mariana

  SvaraRadera
 18. Hej Gudrun. Vad jag kan förstå, så är vi nog ganska lika, vi som håller till i bloggvärlden, vad det gäller ämnet du tar upp. Bloggandet tar tid och man har idétorka titt som tätt. Hoppas du inte lägger ner helt för jag skulle sakna att kika in till dig ... Önskar dig en trevlig sommar :)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 19. Jag tror att vi är fler som känner så. Det kanske är att vi har så mycket annat nu som pockar på vår uppmärksamhet.Bloggandet får inte kännas som ett tvång, då blir det ju ytterligare ett stressmoment, Kan vi inte göra så att vi bloggar när vi har glädje för det.Vi blir nog inte bortglämda för det.
  Finns så många härliga vänner, som förgyller vardagen.
  DU är en av dem!
  kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 20. Har hittat in här genom min dotters blogg (pyssligheter). Vilken härlig trädgård du verkar ha! Jag tycker om din keramik också. Så synd om du lägger ner bloggen. Jag är ganska ny i blogvärlden, men letar runt bland härliga bloggar som inspirerar, som din!

  SvaraRadera
 21. OHHHHHHHHHHH,JAG ÄR HÄR!
  ......läser nu din blogg på sena kanten.....har knappt vart ute på internet de senaste dagarna.....jobbat och mycket runt om....så jag känner igen det du skriver....
  Bloggandet: Kul,inspirerande, lite overkligt...tidskrävande?
  Lägg snälla inte ner bloggen helt ändå....
  Jag skulle sakna dej! det har vart så roligt att följa dej,,,jag förstår ...känslan...
  Sköt om dej....(fortsätt blogga=) ....(Eh, i din takt) HA EN SKÖN SOMMAR!KRAM KRAM KRAM!

  SvaraRadera
 22. JAG kommer att sakna dig OM du skulle sluta blogga. Tycker så mycket om dina inlägg om allt möjligt . Speciellt trädgård och keramik inläggen. Men man ska alltid göra som man själv vill för att må bra. Jättekramar från mig.

  SvaraRadera
 23. Du ska ju inte hålla på med något som tar mer energi än det ger, men jag tänker att det ändå har gett dig mycket, och som flera andra är inne på så kanske det känns annorlunda efter en paus. Eller så byter du fokus på bloggen till att mer bli marknadsföring av din vackra keramik. Det finns ju många som driver nätbaserade verksamheter helt genom bloggar, eller som har bloggar som komplement till en hemsida för att attrahera mer besökare.

  Hoppas du får en skön sommar med mycket kvalitativ IRL-tid med vänner och familj! Så får vi se vad som händer här sedan. :)

  SvaraRadera
 24. Hei!!! Jeg begynte å blogge av samme grunner som deg. Og jeg takker for alle oppmuntrende ord du har gitt meg. Det beste med min blogging, er at jeg har fått oppleve den kreativiteten jeg aldri har maktet og finne frem tidligere. Livet har vært nok som det er. Om hvor lenge jeg kommer til og fortsette å blogge vites ikke, jeg tar hvert innlegg som det kommer. Men jeg har vært flere runder med meg selv, om jeg skal fortsette, eller ikke. Jeg har tro på at noen er inne og leser bloggen min, selv om de ikke legger igjen noen kommentarer. Det er utrolig motiverende med kommentarer, men jeg merker at jeg blir avhengig av det, akkurat som blogging og Facebook...... så jeg må gå noen runder med meg selv, for og få den rette innstillingen til det. Altså, jeg blogger fordi jeg liker det. Så får jeg se hvor lenge jeg fortsetter. Uansett hva du velger å gjøre, så takker jeg for alle gode ord fra deg. Kjeramikk-hjerte henger på vogna til lille prinsessa, og vil minne meg på deg også i fremtiden!!!! Klemz Grethe

  SvaraRadera
 25. Hej
  Inspirationen går nog upp och ner för många. Känn efter och du kommer att göra det som är bäst för dej.

  SvaraRadera
 26. Hej där
  Jag har ju inte varit den flitigaste med bloggandet och kommenterandet en tid
  för när det är sommar måste man prioritera och vara ute för snart kommer den mörka hösten och vintern och då är det roligare att sitta här.
  Jag förstår att du kan tröttna men vänta till hösten kanske det känns lite lättare när det är lugnare på fronten
  sen får ju inte bloggandet vara betungande för då är man ute på fel spår.
  Jag hooppas verkligen att du fortsätter för jag är allt inne då och då och kollar och läser på din otroligt mysiga sida.
  Kramizzz// Lotta
  Mysig sommar på dig

  SvaraRadera
 27. Tittar inom dig för att önska en fortsatt fin sommar! I Åhus är det lite mulet idag kanske hos dig också. Men annars är det gott att samla sommarminnen!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 28. Hej vännen!
  Nu är jag tillbaks igen... jag har tyvärr bortprioriterat bloggandet för att komma tillbaka till jobbet igen.
  Som ni alla skriver så tar det ju lite tid, så därför är det ju bra att göra ett litet uppehåll i bland.
  men jag tänker på Dig Gudrun varje gång jag går förbi det fina hjärtat du skickade till mig och jag vill absolut behålla kontakten :-)
  Vi hörs!
  Kram Linda

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails