torsdag 15 april 2010

Oljelampor och andra planer

Vad gör man när man är sjuk och är liggande hela dagen, jo, idag har jag från mitt läge besökt rätt många bloggare.

Funderade på att visa lite oljelampor som jag gjort tidigare under min blå period som jag nämnde här om dagen. Igelkottar har jag en viss förkärlek till. De är så söta.










Sängen full av böcker och tidningar och temat är växter och en beställning är gjord hos Hortogreen. Planer för trädgården växer och det planeras för en del projekt.
När vi flyttade till vårt hus fanns det inne i bostadshuset en rätt stor smidesvägg, från golv till tak och ca 1,20 bred. Den har jag tidigare målat med hammerit (färg som kan målas direkt på rost) även om den inte var rostig när jag målade den, så har den stått ute och blivit lite rostig, så nu skall den målas igen. Denna smidesvägg skall stödjas med trästommar och ställas i trädgården och på den skall en ros som heter Rosa Helenae/Honungsrosen få klättra och växa.
Utdrag, från Hortogreens katalog;
178
ROSA HELENAE/ Honungsrosen 1-P.
(Hybrida) Starkväxande kläng-eller martäckare. Kan klättra i träd. Mycket stora blomklasar med små halvfyllda, gräddgula och mycket starkt honungsdoftande blommor i juni-juli. Nypon på hösten. Härdig och skuggtålig. Höjd 3-4 m, ibland högre. Bredd ca 3 m. Zon 1-5.

Blomstorlek: upp till 4 cm
Uppkallad efter botanisten Wilsons hustru Helen.
Tipset angående den rosen fick jag av Inger som har bloggen Kärleksstigen, hon har stora kunskaper om rosor, besök gärna hennes blogg om du vill lära dig mer om rosor eller om du bara vill bli inspirerad.
Det blev även en del andra perenner också och en olvonbuske, som doftar så ljuvligt.


Satte mig utanför huset och åt min lunch idag och då fick jag se ett riktigt vårtecken, det var sädesärlan som satt på ett hustak och vippade. Så roligt att våra sommargäster börjar komma. Nu längtar jag bara efter att svalorna skall komma också fast de brukar komma lite senare.
Fladdermöss har vi flygande över vattnet och dem såg jag häromkvällen när de jagade insekter.

I morgon mina vänner är det dragning på skålen,
när klockan är tolv på dagen så är tiden ute för att anmäla sig.
Jag tänker använda mig av Random.org slumpgenerator för att dra en vinnare.
Vinnaren presenteras på fredag kväll eller under lördagen beroende på dagsformen här.


Ha det gott,


13 kommentarer:

  1. Jag är så förtjust i dina skapelser! Gillar verkligen din stil!
    Krya på dig!
    :)

    SvaraRadera
  2. Gokväll i stugan :-) Minsann låter det som om du är påväg in på banan igen ;-)

    Samma här; Visst är det härligt och mysigt med alla dessa framtidsplaner i trädgården! Älskar att kolla på bilder ochkan se det framför mig. En alldeles ypperlig sysselsättning till dig nu då du ska bli frisk. Ja rosor är ljuvliga där har ju vi haft skilda meningar men nu ska det äntligen bli rosor även här ;-)

    Du gör så fina saker i keramik och igelkottar gillar jag verkligen skarpt när vi bodde i det där huset som jag berättade lite om i mitt inlägg idag så hade vi massor av igelkottar i vår trädgård. Vi hade en kompost inne i ett plommonsnår och där bodde de och slapp att vistas i biltrafik. Faktiskt så skjutsade vi en påkörd hona för att få hjälp av en kvinna som vårdade vilt. Den levde ett bra tag men hade fått en hjärnskada så den kunde bara gå baklänges i cirklar. Hon ringde oss hela tiden och berättade hur det gick och vi var med i beslutet att låta avliva den!

    Kram och gokväll Ingela

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du känner dig lite piggare. Skönt att det finns internet när man är liggandes i sängen. Kram!

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vad trist att vara sjuk men vilken tur att du bloggar...
    Jag skulle nog behöva en sjukdag för att hinna runt till alla.
    Gillar din oljelampa och igelkottar står högt i kurs här också.
    Krya på dig
    Annika

    SvaraRadera
  5. Jaha, det blev en 'Hybrida', tror inte att du kommer att ångra dig.

    SvaraRadera
  6. å så sött med igelkotten..du gör verkligen fin keramik..jag har gått några kurser..men det är många år sen. /krya-på-hälsning Irene

    SvaraRadera
  7. ...hej, hoppas det känns bättre för dig, Verkar dunderkur?Kul att du bloggar...det är som du skrev, ett roligt medium...tack för din gulliga kommentar=)
    Nu har jag vart på 'vitsippe' span, och har lagt ut det på bloggen...Järnsmides väggen låter intressant,så stor? jag tror det blir 'gööör' snyggt med rosen...
    Jättesöt oljelampa, vilket hantverk!

    SvaraRadera
  8. Vilka fina oljelampor! Visst är det skönt att ha bloggen då man är sjuk. Du har verkligen fina saker. Sänder varma krya på dighälsningar.
    Kram
    /Ulla

    SvaraRadera
  9. God morgon. Du verkade ha en lite mysig dag i går trots din förkylning, alltid skönt när det börjar släppa. Det verkar som om din kreativitet finns där. Blev jättenyfiken på gallret, Fast jag tycker ju det är vackert när tidens tand syns, och det blir lite patina. Fast det är ju snyggt när det svarta blanka syns bakom de vita rosorna. Den klätterrosen är så vacker! Igelkottar är underbara, men tyvärr så har de farliga parasiter i sin avföring som hundar kan få i sig och bli fruktansvärt dåliga av, så jag är ju lite kluven. Vad kul att du har sett sädesärlor, det är verkligen vår.
    Ha en skön dag.
    Kram
    Pella

    SvaraRadera
  10. Pella; där lärde du mig något nytt, hade ingen aning om detta men så har jag ju inte någon hund heller att vara rädd om. ;)
    Ang, mitt läge så är det så där. Det tar väl tid. Hostar så jag blir galen på lungorna.

    SvaraRadera
  11. Hej i sjukbädden.
    Köp inte förmycket nu för det är så lätt gjort:o)
    Klätterrosen , Honungsrosen har jag och det är ett riktigt bra köp.
    Den doftar underbart och blommar otroligt.
    Igelkottar är lite ovanliga nu för tiden här hos mig. Riktigt fina som dekoration på dina underbara alster.

    Ha det gott vännen.
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  12. Tack för tipset om bloggen Kärleksstigen! Ett paradis för en rosälskare som mej! Nu ska jag ta en sväng in på Hortogreen!

    SvaraRadera
  13. Jag älskar dina skapelser, igelkotten är underbar. Så fint, kretivt och kärleksfullt skapar du dina pjäser. Kram och ha en underbar fredag. Hoppas du mår bättre, här rinner näsan och huvudet värker, men men

    SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails