onsdag 14 april 2010

Vår rapport och annat smått och gott,

Solen skiner och våren är här, efter en kall natt kommer värmen smygande.
Tog en promenad i trädgården på förmiddagen iklädd morgonrock innan det var dags att återvända till sängen. Det bara kryper i mig, det är så mycket jag vill, så mycket lust, NU. Så många mirakel som sker hela tiden.Vitsipporna är på väg upp och man kan se hur de spränger igenom de förmultnande bladen, snart slår de ut i full blom, mmmmm så ljuvligt
Digitalis kommer det att bli massor av, de frö sår sig rikligt och kommer överallt. Om det blir rosa eller vita blir en senare överraskning.
Lungörten är på väg upp, här ligger knopparna i startgropen, på några har de första blommorna redan slagit ut. I en stor rabatt har jag samlat 5 olika sorters lungört. De är så fina med sina olika blad, de kan vara prickiga med ljusare eller mörkare prickar, långbladiga, silverfärgade eller enfärgat gröna.Taklökarna tar sin plats mellan stenarna och lyser så vackert röda.
Visst ser det ut som en svamp? men det är frö ställningarna från höstanemonen som svällt på sin gren och bara väntar på att få lämna sina frön någonstans.
En knallblå skönhet håller på att visa sig för världen, snart kommer det att stå många till bredvid.Bredvid den stora rabatten vid vårt hus börjar krokusar titta upp vid stenlisten.
Och i min verkstad kom denna oljelampa till världen i den senaste bränningen. Massor av hjärtan, vita, rosa och oglaserade.

Tar man sig inte tid för vila så kan man få avsätta tid till sjukdom, så är det och fy vad tråkigt det är. Tänk HÄLSA det är det viktigaste av allt, för har du inte hälsa så har du inte dig själv. Det innebär att du inte kan välja vad du vill göra om du inte har kraften till det.
Ja, tänk så mycket vi har att vara tacksamma för, när allt fungerar som det ska.

Glädje är att ha en laptop så jag kan ligga i sängen och skriva.

Har hört att det är bra att inte höststäda rabatterna, växterna och jorden mår bra av att man inte är för energisk med höststädning. Men nu har i varje fall jag bestämt mig för att i fortsättningen höst städa. Efter denna långa vinter så kommer ALLT på en gång och blir man dessutom sjuk precis när allt skall göras så hinner man inte med någonting.
Hur lätt är det inte att skada växter när det gamla skall klippas bort och kratta över små lökar som kommer upp - det går ju inte bra.
Nej man lär så länge man lever och vis på erfarenhet blir man.

Låg nyss och tittade nyss på kommentarer som jag fått i ett annat inlägg och jag måste säga att jag har fantastiskt många fina bloggvänner. Ni är så gulliga och Ni berikar verkligen mitt liv. TACK.
Tänk vilket fantastiskt medium detta är, vi möts, vi lär känna varandra utan att vi egentligen vet något om varann, fördomarna lägger vi åt sidan, vi kan inte hindras att se varann på grund av yttre saker, intressen blir det som förenar. Vi bygger nätverk runt jorden.

Önskar Er Alla
Det Bästa
HÄLSA & KRAFTER

13 kommentarer:

 1. När jag ser din bild på fingerborgsblomsbladen så känner jag mig ganska säker på att det är det som jag har som ploppar upp lite här och där. Då är det bäst jag är rädd om dem så de finns kvar tills nästa års blomning. För visst är det väl så att de inte blommar första året ??Ja, på ett sätt är det ju bättre att städa rabatterna på hösten. Har tänkt i de banorna jag med nu de senaste dagarna. Sänder dig lite krya på dig hälsningar idag med. Kram

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Fina foton, spännande se allt 'Vårigt'
  Hoppas du mår bättre, tråkigt att bli 'invalido'
  Så sant att man ska tänka på att vila emellan, annars får man'igen...
  Krya på dej=)
  Måste också ut och spana om man kan se vitsipporna...
  Vi bor nära natur och i dalgångar blir det fantastiskt vackert i skogen fullt med vitsippor..

  SvaraRadera
 3. Ja, så rätt du har (halvligger på en säng med laptopen) ...! Och även detta med höstrensning: nästa höst skall det rensas, så det så. Det mesta iaf!
  :)

  SvaraRadera
 4. Visst är det toppen att få så många vänner genom bloggen. Hade kanske inte funkat i praktiken, vem vet. Är inne på din linje, höststäda. Håller på att knäckas av vårstädningen. Hoppas du kryar på dig snart.
  Ha det så bra det går.

  SvaraRadera
 5. Hej Gudrun!

  Skönt att höra att det är gott gry i dig!
  Idag sjuder du ju av skrivarkraft så du ska se krafter kommer säkert till det där andra också!
  Hälsan är viktigast! Därkan vi säkert alla vara överrens för utan den så blir det mesta betydelselöst. Rätt kul att ännu en gång bli varse att allt inte är vad det ser ut att vara. Ja, jag skulle kunna ha svurit på att det var en rökis ;-)

  Timmen är sen och nu ska jag vila en stund!
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Så gott att du orkar dig upp lite på benen, börjar du bli lite bättre? Hoppas det. Ute hos dig sprittar våren fram både här och där, ser så flott ut! Hösten blir det aldrig till att jag orkar ta tingen så här ligger också alla löv och annat kvar..

  SvaraRadera
 7. Det är jag som kommer "tassande" Läste att du inte är riktigt kry. Nu får du lägga all energi på att bli frisk. Tänk nu när våren kommer med stora steg....allt vackert som naturen kommer bjuda oss på....Hör av mig när jag/vi kommer tassande. Sköt om dig, var rädd om dig!
  Från mig som "gillar" din keramik.

  SvaraRadera
 8. Hej Gudrun.
  Tack för den visualiserade fikan, den smakade gott och det var urmysigt med alla blåsippor :). Sitter här med ett leende när jag skriver, du kan konsten att leverera så underbara saker. Och hur du lyckas med detta när du mår skruttigt är en konst. Jag håller med dig, har faktiskt tänkt mycket på det sista tiden att bloggandet har gett mig så mycket,alla bloggvänner man har fått. Folk undrar vad jag får ut av det och det är som du säger, man hittar sina likar och det är okonstlat. man tar verkligen varandra för vad man är.Så skönt att du ändå fick komma ut en liten sväng,det har ju hänt massor i din trädgård. Och länge leve laptop ;)Nu ska jag ut och kratta gräsmattan från alla bokollon i parken.
  Sköt nu om dig, så hörs vi i morgon.
  Kramen på dig.
  Pella

  SvaraRadera
 9. Önskar dig god bättring så att du kan ta dig an trädgården igen.

  SvaraRadera
 10. Tittar in för att önska dej god bättring och hoppas att du inte ger dej ut i trädgården förrän du är bra igen. Det kan straffa sej längre fram. Du visar så mycket fint av dina blommor och du ska veta att jag gillar verkligen din keramik med hjärtan på. Så läcker.
  Bamsekramar till dej.
  Birgitta

  SvaraRadera
 11. Det er herlig om våren med alt som begynner å gro, sette knopper og så slå ut i blomst. Fine vårbilder fra hagen din :)

  Ønsker deg fortsatt god bedring. Sov, hvil deg og ta det med ro så du blir fort frisk!

  SvaraRadera
 12. Nämän smyger du ut i morgonrocken hoppas att du inte blir kall.
  Ja jag brukar städa i rabatterna och klippa ner allt som går att klippa ner för det är ett otroligt jobb på våren. Det blir en intensiv tid när allt kommer igång jag hinner nästan inte och jag vill ju hinna njuta av den späda grönskan ochså. När det börjar töa bort i planteringarna så går jag som en vinkel hela tiden. Det tar ju en väldig tid för vi tillbringar endast helgerna ute på sommarstället där trädgården finns ända fram till semestern.
  Men det är ju självpåtaget och en rolig och avkopplande syssla.

  Du gör ju bbara så fina keramiksaker jag vill bara ha.
  Undra om jag skall lätta på tummarna , nä jag håller allt vad jag orkar:o)

  Ha en fortsatt fin dag och sköt om dig
  Varma kramar/Gunilla

  SvaraRadera
 13. Det är härligt att följa våren i trädgården med allt som slår ut. Skönt att våren inte har varit så varm, utan att allt drar ut på tiden. Våren är så härlig så den får gärna hålla på länge... Så vacker oljelampa med hjärtan! Kram Stina

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails