torsdag 29 april 2010

Massor av bilder

Nu har min vinst kommit som Trådspira hade hos Livets väv. Så småningom skall jag hänga den på något lämpligt ställe i trädgården.Det är stor röj i trädgården som gäller just nu,
Växthuset är tvättat, klätt med bubbelplast och fiberduk.
Frost varnaren är på plats.
Krukor står tomma utanför och ni skulle bara se min samling, krukor är något jag varit svag för så det finns en hel del stående på olika platser (man har sina laster, eller hur?). I år hade jag tänkt att inte ha så mycket växter i krukor så vi får se hur många som kommer att användas. Det är rätt jobbigt med vattningen.
Än så länge så finns det inte så mycket där inne,
lite nya örter som skall ut i örtrabatten, lavendel, konjacksknölkallan och
de här som efter att jag klippt bort allt visset skall in, det blir eftermiddagens jobb.
Just nu så står de i skottkärran och ser inte mycket ut för världen.
De har stått i en svart kall matkällare hela vintern.Så här såg det ut förra året när de precis hade börjat växa. Det är agapantus eller afrikas blå lilja.Underbart blå.
Bevattningsslangar har jag lagt ut. En väldigt bra uppfinning, växterna vattnas på jorden och inga växter behöver stjälpas av vattenspridaren. Det som kommer upp här blir gula dagliljor.
Från det här hållet skall jag visa bilder framöver, så får ni se växtkraften i Parkslidet, det syns inte ännu men blir jättehögt, snabbt.
Det här är min råddjursskrämma.
Rådjuren går inte i närheten av den. Igår satte jag ut nytt rådjursmedel på olika platser uti fall att.
Vårblommor, tänk om jag kunde fånga det som ögat ser. Nu börjar det, lite bortanför det blå, sticka upp små spiror av det som skall bli liljekonvaljer.
Så här ser min klänglilja ut nu, en av tre knölar har kommit upp och inte så lite heller, den skenar iväg minsann. Det här kortet tog jag i förrgår och idag är den ännu högre. Det är nästan så att jag har lust att pilla i jorden för att se var de andra håller hus.
Citrus trädet blommar något enormt just nu, det är mycket knoppar och kart. Alla fruktämnen som fanns i höstas åkte av under vintern och trädet tappade en del blad.
Men nu bara väntar det på att komma ut i växthuset. Förra året fick vi tre citroner, i år blir det nog många fler.Vatten i en skål där jag tänder ljus i flytkoppar.
Utanför min dörr finns bänken som under sommaren står under ett äppelträd, men nu innan den riktiga värmen kommit så sitter man bra på gården.
Ha det gott,

12 kommentarer:

 1. Ljuvliga vår med allt vad det innebär med röj, rensning, bevattning och städning, därtill motarbeta objudna "gnagare" på bästa sätt ;)
  Hoppas du får en fortsatt fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! Ska bli kul att se då det blommar senare. Men vilket arbete det är, fast jag minns hur roligt det var.
  Ha en skön torsdag
  kram
  /Ulla

  SvaraRadera
 3. Det är så fint med krukor, men jag är lite lat, det är lite jobbigt med vattningen, rabatterna klarar sig lite längre om man glömmer/är borta nån dag...

  SvaraRadera
 4. Tack för en mysig guidning. Kan naästan höra dig berätta medan man spatserar runt där.
  Ja alla har vi våra trädgårdsmarodörer. Fick höra att om man lägger ut använd kattsand i rabatten så avskräcker det rådjuren,men vem vill ha den lukten i sin rabatt?!
  Tack för ditt tips till kattavskräckaren, ska prova det för hönsnät har vi gott om.
  Ha en bra kväll.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 5. Hej Gudrun, härliga bilder..visst uppskattar man minsta lilla blomma som tittar upp efter den långa vintern.."små underverk" i den färglösa naturen. Plantera i krukor är min melodi..även om det är ett bubbande med krukorna..för det ska ju alltid börja regna när man är klar..smällar man får ta.../Irene

  SvaraRadera
 6. Hej du! Det riktigt skiner om dig då du berättar om din trädgård och allt ditt pyssel där. Fint är det också. De är så fina afrikans blå lilja lyckades övervintra min ett år men det är knepigt för vi har ingenstans att förvara den över vintern.

  Ha en go kväll Ingela

  SvaraRadera
 7. Hej Gudrun
  Ni ligger lite före oss, men nu kommer vi snart ikapp. Det växer snabbt här, kommer med bilder snart.

  Vill önska dej en skön Valborg
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 8. Ha, ha, den känner jag igen. Iår ska jag inte ha så många krukor ute.. men du, dom har en tendens att fylla sig upp utöver våren, och plötsligt så går man runt i timmar och vattnar ;)
  Så flotta agaphantus, dom får jag inte till, men din ser fantastisk ut, ja, det gör ju alla bilder. Så kul att dina knollar växer, jag ser fram emot alla flotta bilder när den blommar :)

  SvaraRadera
 9. Mia; började fylla 2 krukor med randgräs igår, det är nog som du säger, rätt var det är så står det 30 krukor ute och man kånkar vatten så det står härliga till. Summan av lasterna är konstant.
  Rosor & ruiner; det är ju det där med att man inte kan åka bort för krukorna skall skötas som också är en nackdel.

  SvaraRadera
 10. Mysigt och fint du har det. Skulle vilja komma närmre ditt växthus....men du kanske visar mer i sommar. Klängliljan ser intressant ut. Rolig "skrämma " hi hi...Kram

  SvaraRadera
 11. Härlig tur bland dina bilder! Fin utsikt över sjön! Har ännu ej haft 'besök' i trädgården... ..bor i ett omr. med många katter, de använder vär redan rabatterna som kattlådor, så rådjuren blir avskräckta,) Tack för tips,om Basilika!

  Önskar dig en riktig skön Valborg!

  SvaraRadera
 12. Åh, du verkar ha en sådan stor och härlig trädgård! Vi har kanske inte så mycket krukor som du skriver, men det brukar nog bli en femton i alla fall. De brukar grannarna adoptera om vi ska åka bort och vädret påstås bli varmt och soligt, sen gör vi samma för dem. Lite får de stå ut också, som allt annat i vår trädgård, jag har ärvt min mammas let go-inställning tror jag, till min sambons fasa. Ha en härlig valborg! Kram!

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails