måndag 5 april 2010

Keramik bränning och hjärta

Iförrgår glaserade jag hela dagen och när kvällen kom och jag hade röjt upp efter mig så startade jag ugnen. Vi satte oss för att äta och då gick strömmen, det var ett stort strömavbrott och varade i ca en timme. Temperaturen i ugnen hade bara nått 87 grader. Som jag tidigare berättat så skall en sten stoppas i ett ventilationshål i ugnen vid 500 grader, nu blev det en förskjutning i tiden, det innebär att jag får stoppa igen ventilationen senare. När strömmen kom tillbaks var jag uppe och startade om programmet. Efter bara en liten stund så gick strömmen igen, temperaturen var nu 147grader. Visst är det typiskt. Jag struntade i att köra igång programmet, det kändes alldeles för osäkert. Vad som blev fel får jag nog läsa i tidningen i morgon.

Ugnen startade jag i går morse.

Nu har jag ivarjefall varit uppe och lyft på locket, det kliar i fingrarna. Fick med mig ett hjärta ner som låg överst.
Tänk så mycket arbete som läggs ner och så har det blivit en spricka i det, precis mellan bågen, i och för sig inget som gör något, det går att hänga men..... jag vill inte ha sprickan där, om jag hänger upp det och om man inte ser det ovanifrån så syns den inte så mycket. Lite synd faktiskt, annars blev jag väldigt nöjd med det. Det är ca 17cm brett och 17 på höjden, rätt mulligt.
Här kommer lite till av det som var med i denna bränningen.
Här är några hjärtan smycken;
platt baksida, vitt med rosa hjärta.De två som kommer är samma hjärta, lite mulligt, en oglaserad fläck på baksidan så det kan bara användas med färgad sida ut. Större hål.
Storlek ca 4,5 x 4,5 cm

Rosa, platt baksida. Storlek ca 4 x 4 cm.Rosa med blomma, stort hål. storlek ca 4,5 x 4,5 cmLiten ros under ett gulnat löv, storlek ca 4 x 4 cmTurkos fjäril, storlek ca 4 x 4 cmKärleken, ja vad säger man? all you need is love.Ett ljusblått, större hål.Större hjärtan till dekoration.
Hjärtat med flicknamn är privat

Ha det gott,

17 kommentarer:

 1. Hjelpe meg, så vakkert det hjertet ble!!!! WOWWWW! Jeg kjenner hårene reiser seg på armene mine, og jeg fikk nesten lyst til å gråte, he-he.Jeg kom med et utbrudd, så Gubben lurte på om det var noe galt.Du er bare så dyktig! Klemz

  SvaraRadera
 2. ååååå det er så fantastisk spennende å åpne keramikkovnen etter endt brenning:)
  Lykke til!
  du lager så fantastisk fine produkter,dine hjerter er helt nydelige.
  Tror jeg må få kjøpe et av deg ved en anledning!
  fiolineklem

  SvaraRadera
 3. Vilket fint hjärta,gör inget med sprickan
  Ska bli väldigt spännande o se resten av sakerna

  SvaraRadera
 4. Alla är fina, finns ett hjärta, minst, för varje smak.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Så trist då, med strömavbrott, men dina hjärtan blev ju verkligen hjärtans fina till slut :)

  SvaraRadera
 6. Känner verkligen med dej och förstår hur du känner det.Men hjärtat blev ju jättefint ändå! Tro nog att du får en beställning från mej inom den närmsta framtiden! Ha det gott//

  SvaraRadera
 7. Skönt att ha dig tillbaks efter din lilla ledighet, men du har ju varit fruktansvärt flitig och kreativ!!!!! och som vanligt så sitter jag för mig själv när jag ser bilderna:
  Åååååå! WOW! Men GuuuuuD! åh, så fint! MEN!!!!!
  Den lilla spricka tycker inte jag gör något, keramiken är ju ett levande material och det får en viss charm. Men du är ju konstnären ;)
  Bamsekram
  Pella

  SvaraRadera
 8. Så duktig du är !! Fantastiskt vackra hjärtan !!
  Många kramar , Helen :0)

  SvaraRadera
 9. Ja jag kan inte säga annat än att du är så himla duktig jag beundrar dig verkligen.
  Så fina hjärtan.

  Ha en riktigt fin fortsättning på veckan.

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 10. Så mycket vackert Gudrun! Men du vilken otur med strömmen! Så sårbart det är då man håller på med något sådant här . Har nu kollat igenom dina alster men jag ska kolla närmre imorgon. Det har varit rätt intensiva dagar utan tid för några tupplurar trots Påsk ;-)

  Vi hörs imorgon, kram Ingela!

  SvaraRadera
 11. Så många vackra hjärtan!!

  SvaraRadera
 12. Oi her var det mange fine hjerter! Ja det må være veldig spennende og gøy å lukke opp ovnsdøra og se hvordan det er gått under brenninga. Det er vel spennende å se fargen på hvordan glasuren.
  Ha det godt!

  SvaraRadera
 13. Väldigt fin keramik du gör. Fina hjärtan. //MalinSj

  SvaraRadera
 14. Trist med elavbrott, jag hoppas också att vi ska klara oss utan elavbrott för nu har jag satt på värmen i växthuset och då vill man ju inte ha elavbrott heller.
  Fina saker dom gjort igen!
  Ha det bra
  Lotta

  SvaraRadera
 15. Åh, så mycket fint du gör! Önskar jag kunde få hålla på med keramik jag också, vill gå en kurs men det fanns ingen som passade min vardag just nu...men en dag skall jag! Har tidigare målat porslin men skulle va kul att få göra grejerna mer från grunden.

  SvaraRadera
 16. Inte gör det något att hjärtat har en liten spricka.Det är många hjärtan som har sprickor, för att inte tala om alla brustna. Så allt är som det ska vara. Jättefina är dom alla.
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails