fredag 19 mars 2010

Vårtecken

Vårtecken finns det inte så många av ännu här hos mig, fast skall jag vara riktigt ärlig så har jag inte letat så mycket heller. Regnet som kommit och kommer gör att mer och mer kommer fram som har legat under snön. Utefter husväggen börjar snön försvinna, gångarna blir bredare och snöväggen har åkt ner. Till sjön har ett grå gås par kommit, kniporna dyker under iskanterna och änderna "håller på", så det är på gång, härligt. Fortare än vi anar så är det varmt och skönt.

Detta är något av det jag såg idag,
I en kullerstens list tittade en digitalis fram,Och i stenlisten bredvid huset har en vårkrage frö sått sig.
Fast nu längtar jag efter detta,
tänk när vallmo, gullvivor och förgätmigej trängs med rutan under äppelträdet.Ha det gott,

15 kommentarer:

 1. Hallå i stugan.
  Visst blir man glad när man ser sådant. då har det äntligen börjat att röra på sig hos er. Idag hittade vi ett flertal Snödroppar som äntligen orkat ta sig upp hos oss. Och igår såg jag Vintergäck nere i byn.
  Ha en mysig kväll.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 2. Tjenixen snäckan! Tänker mig ut och kolla riktigt härutanför imorgon dag. Vårtecknena i stora staden är inte roliga kan du tro. Så mycket skit som döljer sig under snön.

  Men nu är det fredag och skulle tro en halvtimme tills Charlie och jag kan pussa på husse. Ha nu en riktigt skön kväll och helg Förresten är vi nog lika unga tror jag :-)

  SvaraRadera
 3. Inte syns något hos mig än. Men jag har inte gett upp hoppet:o)

  Ha en riktigt fin helg
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 4. Om inte våren finns hos oss fysiskt så finns den i våra sinnen redan nu.

  Fråga bara vårt yrväder Tyson, han har vårkänslor som heter duga, studsar hu pigg som helst i sängen 03-tiden för att det är dags att stiga upp!

  Önskar dig en skön helg! /Caramel

  SvaraRadera
 5. Grattis till första vårtecknen, jag får nog vänta länge på mina.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Snart sååå är det våååår=)Skönt!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. ei på deg. Her er det så mye snø ennå, men den forsvinner litt etter litt. Balkongen vår er fri for snø i alle fall. Må snart lete etter noen gule små blomster. Hestehov, som vi kaller dem. Da er det skikkelig vår.
  Ha en fin helg. Klem :O)

  SvaraRadera
 8. Än är rabatterna fulla av snö och alla vårtecken gömda hos mig. Var tvyngen att hjälpa till lite och köpa penseér till trappen.
  Men du har rätt. När det väl börjar så går det fort. Bara att hålla ut:D

  SvaraRadera
 9. Har du ingen snö mera? här finns det gott om snö men nu regnar det idag så vi ska tro den drar ihop sig mer och mer.
  Vill också börja leta vårtecken :)
  Ha det bra

  SvaraRadera
 10. Skönt när våren gör sig påmind med små upptäckter. Nu kan jag för första gången ana att det blir en vår även hos mig, det regnar som spö i backen och snödrivan smälter med rasande fart och det är alldeles blött och vi kan börja hoppas på att få se krokusar igen en gång :)
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 11. Godmorgon Gudrun nu har jag lagt din dikt på min blogg hade en idé om att jag önskade ha även något från din keramik och länka till dig. Det visade sig att jag vart tvungen att på studs lägga denna bild på plats. Tänkte annars höra om det är något annat alster du skulle vilja ha med. Men det är inte för sent nu. Bara att byta. Om det är något som inte känns bra, säg bara till så fixar vi det ;-) Ha en bra helg min vän Ingela

  SvaraRadera
 12. Så här års är alla tecken som minner om vår underbart. Digitalis, jag hoppas jag också hittar en sån rosett någonstanns iår.Men snön minskar långsamt här också, långsamt..

  SvaraRadera
 13. Så herlige vårtegn du har funnet :)

  Her smelter snøen i rekordfart nå, og i dag fant jeg snøklokker på vei opp i et av bedene der snøen er i ferd med å forsvinne.

  God helg :)

  SvaraRadera
 14. Jag kan bjuda på ett rejält vårtecken; uteserveringarna var öppna i Hagaparken idag! Det var alldeles underbart!

  SvaraRadera
 15. Hej Gudrun

  Trevligt att se vårtecken hos dej. Jag ska fota när det kommer till oss. Fort går det, när blommorna tittar fram i snön.
  Våren går så fort hos oss, det smäller bara till.

  Förkylningen är nästan över. Ska ut i dag och få frisk luft igen, för jag har ju varit inne några dagar, och känner mej grå.

  Ha en underbar söndag.
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails