tisdag 23 mars 2010

Pyssel och vårtecken

I dag öser regnet ner här och jag är glad över att det inte är snö som faller. Men det grå vädret gör ändå att det känns lite trist, solen har ju en otrolig förmåga att lätta på humöret.

Nere vid vattnet har vi ett pil träd och det har vi sågat och beskurit. Grenarna har jag tänkt använda till olika saker. Tänkte visa ett litet projekt som jag påbörjat.
Fick en idé om att jag skulle göra ett stort pilhjärta. Det här blev stommen som jag gjort av kraftig tråd och hönsnät.
Och här har jag påbörjat arbetet med pilgrenar. Det här gjordes i förrgår och nu går det inte att vara ute och jobba så vi får se när det blir klart. Det är mycket pyssel att få ihop det och jag tänkte att det skall bli mulligt. Återkommer med det färdiga resultatet när det är klart. Om det blir något att ha det återstår att se då.
Att gå en liten runda i trädgården för att se vad som händer måste jag bara göra, det här hittade jag idag.

Vallmo på G.


Små tulpaner bland taklökar.Snödroppar
I går när solen lyste såg jag en nässelfjäril, det känns lite overkligt efterson det ligger så mycket snö ännu. Men gården är snöfri och varm och det var där den var. Det måste vara hemskt att vakna så här tidigt. Men jag blev förstås glad att se den. Hämtade kameran i fall att jag skulle se den igen men icke.


Rådjur har varit på besök hos många grannar har jag sett och de har förstört deras tujor, mina har jag täckt sedan tidigare.
Idag såg jag råddjurs spår på många ställen runt tomten och när jag tittade på min tre bolls tuja som står nere på vår gård så såg den lite deformerad ut. Ljusen som jag satte i bollarna till julen har fått sitta kvar, jag trodde att det skulle hålla råddjuren borta eller i varje fall att de inte skulle äta på den. Vid närmare titt så såg jag att de har börjat måltiden på den. Så nu har jag släckt ljusen och klätt in tujan i säckväv.Ha det gott,


20 kommentarer:

 1. Så flott hjertet ser ut til å bli..... Og hærlige vårtegn hos dag. Ha en super dag. Klem :O)

  SvaraRadera
 2. Så deilig at våren er rett rundt hjørnet, eller har kanskje så vidt vist jeg frem? Erter oss litt, og blir borte en dag eller to. Nå er det snart påske, så vi får håper på sol og snøsmelting. Vi skal i campingvogna vår, og snøen der ligger høyt fremdeles. Men kose oss skal vi!!! Ta frem gassgrillen og steke årets første stek!!! Og sette opp sommerteltet!!!! Jepp, ha en flott dag!!! Klemz Hjertedama

  SvaraRadera
 3. Hjärtat kommer att bli jätte fint . Härligt när man kan använda material från naturen. Kul med alla dina vårtecken i trädgården. Här hos mig finns det inte många än. Kram

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen lovande ut! Tror inget annat än att det blir ett kanonfint hjärta! Ha en dunderfin tisdagskväll/Leni

  SvaraRadera
 5. Men vad duktig du är Gudrun. Det blir säker jättefint, vi har ju ett stort pilträd på gården så material har jag ochså men jag tror inte att jag kan forma hjärtat så fint som ditt.
  Väntar på att få se slutresultatet.
  Vi har soligt idag.:o)Men det töar inte.
  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 6. Roligt att se alla vårtecken....Här i Göteborg har solen tittat fram på eftermiddan...men det stormar och viner i knutarna....
  Hjärtat kommer bli fint.

  haenbrakväll!

  SvaraRadera
 7. Hjärtat blir nog kanonfint. Spännande att se.... Fina vårtecken har du hittat också i trädgården. Täck in allt du är rädd om noga=) Djuren är nog hungriga. Kram

  SvaraRadera
 8. Pynt laget med materialer fra naturen er fint, og pil-hjertet du lager blir virkelig flott. Gleder meg til å se det ferdige resultatet.

  Tenk at du allerede har sett en sommerfugl, i mars. Det er tidlig. Jeg så faktisk en møll for et par dager siden, så det er tydlig at våroppvåkningen er i gang.

  Fine og gledelige vårtegn du har funnet :)

  SvaraRadera
 9. Hej Gudrun

  Nä nu begriper jag inget. Skrev en rätt lång kommentar tidigare och den finns inte med härovan så du har alltså inte fått den. Igen hmmm.

  Det där med att börja på saker man har en bra bild i huvudet... men ibland överträffar verkligheten och ibland inte ;-) Ser ut som om det kan bli spännande!

  Tack för rundturen i din trädgård. Fantastiskt att du redan har sett en fjäril... och vallmo visst verkar det tidigt ! Taklök är dekorativa och tacksamma :-)

  SvaraRadera
 10. Det var ju tur att du såg att middagen var påbörjad, tänk vilka former det hade blivit annars, en piasavakvast kanske, det vore synd. Dit pilhjärta ser fint ut, önskar mig pil men vet inte om jag har plats.. Du visar väl när den är färdig..
  Vårtecken, så kul att hitta tillbaka till trädgården, räknar med att hela din massiva takhäng har smält nu, det är en flott tid vi går i möte .
  Ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 11. Ska bli spännande att se hjärtat färdigt!! Himla fin form på det. Fast det är klart - du e ju van och får verkligen till formen på dina hjärtan. Tack för ditt besök hos mig - vi mår bara bra. Det blev inget mer med lillkillen. Tack för din omtanke:)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 12. Fina är de, rådjuren, men de gör sig inte i min trädgård! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 13. Vilka fina skålar, lyktor och hjärtan!!
  Prova att göra bollar av otvättad fårull och peta in bland tulpanlökar eller i buskar. Hos mig brukar det hålla rådjuren borta två säsonger, sen får man sätta dit ny.

  SvaraRadera
 14. Hej du anonym!
  Vilket jättebra tips, tack för det. Någon som vet var man får tag på otvättad fårull.

  SvaraRadera
 15. Hjärtat blir säkert fint. Så uppfinningsrik du är. Är mycket mera vår hos dig än hos mig, men vi kommer igen senare. 'Bardou Job' bör finnas hos Roskraft.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. Hjärtat kommer bli jättefint!
  I mitt förra liv använde jag otvättad fårull på alla mina blommor i trädgården. Man får gå en vända varje kväll och se till att det sitter kvar Likaså när det har regnat.
  Du kan säga till vid någon gård att du får lite när de klipper fåren, det brukar inte vara omöjligt. Annars får du säga till mig. Våra goda vänner på Djursnäs har några får Jag vet inte när dom ska klippas men jag kan i så fall höra mig för.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 17. Men det har ju kommit jättemycket vår hor dig! Det hjärtat ser spännande ut. Gillar uttrycket mulligt, men jag tror jag förstår hur du menar. Ska bli kul att se när det är klart om jag verkligen förstod det rätt..... öh! Äppelträden hos oss har varit kalasmat för harana, så de nedersta grenarna får nog tuktas rejält.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 18. Hej! Ska bli roligt att se ditt hjärta sedan. Här har det regnat idag också liksom i söndags. Undrar när det ska sluta. Vi har säkert minst 50 cm snö.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 19. Godmorgon Gudrun.
  Vad kul att du vill vara med på utlottningen.
  Då förstod jag rätt med hjärtat att det kommer att bli "bulligt" Vad kul det är när man kan se det framför sig hur det ska bli ;)
  Ha en skön dag och att solen kikar fram hos er med.
  Kram Pella

  SvaraRadera
 20. Det pilhjerter blir sikkert fint, gleder meg til å se det ferdig. Det er så fint med dekorasjoner i naturmaterialer.
  Klem

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails