fredag 26 mars 2010

Hoya

Det här är en av mina äldsta hoyor (porslinsblomma). Den har fått växa runt en båge och det handlar om att titta till den ofta och trä in de nya grenarna bland de andra om den skall behålla formen något så när. Bilden blir lite ljus på grund av motljuset.
Håller jag inte efter så dröjer det inte länge förrän det blir så här. Den tar tag i persiennsnöret och drar iväg. Just nu har den dragit iväg på både snöret och träskaftet till persiennen.
Idag tittade jag på hoyan och fick se att det var fullt med knoppar i olika stadier och till och med utslagna blommor. (Hmm, jag tittar nog inte så ofta på den) Hoyans blommor återkommer på samma blomstjälk men givetvis så bildas det nya blom ställningar också.Vad denna hoyan heter har jag ingen aning om. Men jag har ju en hoya vän som kanske kan ge mig namnet, kan du Mia?

Ha det gott,

19 kommentarer:

 1. Jag tror den där är den enda blomma min bror klarat och den har överlevt flera år! *ler*
  :)

  SvaraRadera
 2. Hmmm, kansje jeg også kan klare og få den til å overleve!!!! Jeg er en utrolig flink til å kille blomster,- orkideer og november-kaktus klarer jeg!!! For de liker en tørke periode!!! Takk og lov!!! Men ellers har jeg en lei tedens til og glemme å vanne, huff, huff. Klemz

  SvaraRadera
 3. He på dej!

  Vad fin den är din porslinblomma så det var det som det var för visst är det väl samma som headen? Vilket väder man blir rent salig. Hoppas ni också fått en släng av sleven. Kommer precis utifrån efter att ha räfsat på en stund funnit hyacinter på väg upp och lite annat nu är det strax Ghost whisper det gilla vi jag och min kompis Charlie ;-)

  SvaraRadera
 4. Ingela; I headern är det också en porslinsblomma som du säger, den heter hoya serpens och har jättesmå söta blad.
  Våren har inte kommit SÅ långt här, skulle jag räfsa så fick det bli i snön. ;)

  SvaraRadera
 5. De tovede eggene er kjøpt på Kid`s interiør. Jeg vet ikke om dere har den kjeden i Sverige.
  klemz

  SvaraRadera
 6. Underbar blomma är det, den väcker minnen för mig. Min kära mormor hade en sådan i sin hall som klädde en hel väg och den blommade ofta och mycket. =)

  SvaraRadera
 7. Oi, så fin porselensblomst du har. Moro å se at det begynner å spire og gro igjen.

  SvaraRadera
 8. Ser ut som min stora hoya, men vet inte vad den heter, har alltid kallat den för porslinsblomman och den är cirka 30 år gammal. Har tyvärr fortfarande inte återhämtat sig efter omplantering i december.

  SvaraRadera
 9. Jättevackra blommor...verkar starka...roligt,som din drar iväg!
  ..hoppas också citronträdet kommer frodas...du får fortsätta 'leka' humla....
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Anntar att det är den jag har flera av också. Men namnet är helt okänt för mig, tyvärr! Fin även den.
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 11. Vilken fin blomma hoyan har. jag har aldrig haft någon sådan blomma.
  Ha en riktigt fin helg

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 12. Den finns hos mig också men inte så fint arrangerad som din, blommar dock fint då och då, tyvärr har en alldeles för stark doft och blir tvungen att förpassa den i ett annat rum under tiden - lite synd egentligen.
  Blommorna är alltid lika fascinerande.
  Kram /bea

  SvaraRadera
 13. Hur fin som helst. Har just kommit underfund med att det är himla kul, just att forma slingrande växter, runt som en boll eller som ett hjärta t.ex.... :) Trevlig Helg
  Tjingling
  Monica

  SvaraRadera
 14. De är så söta de vita små blommorna, hade för några är sedan en hoya men tyvärr har jag inte kvar den.
  Önskar dig en riktigt god weekend!
  Kram
  Yvonne

  SvaraRadera
 15. Hej vännen. Äntligen helg och lite ledighet.
  Blir lite nostalgisk. Jag hade en sådan porslinsblomma, men helt plötsligt bara dog den. Vet inte vad som hände. Hade haft den i c:a 10 år.
  Saknar den underbara doften.
  ha en skön helg!
  Kramen Pella

  SvaraRadera
 16. Hej Gudrun
  Dessa klarar även jag av :O)
  Vilket fint hjärta du gjort. Skulle vilja ha ett sånt fast i vitt. Gör du såna på beställning och vad kostar de?
  KRAM

  SvaraRadera
 17. Ooooooo! Ja! Vad glad jag blir! Jag kan lova att de skotten kommer att vårdas ömt! De ska få växa så som våran vänskap gör... Gud så poetiskt! ;)
  Kram på dej.

  SvaraRadera
 18. Den är ju otroligt vacker, jag tycker bara Hoya är så fantastiska. Det finns så många sorter och om man inte köper dom med etikett är det nästan omöjligt att veta 100 % vad det är. Men din tycker jag verkligen ser ut som en Hoya Carnosa, men som sagt, kan vara fel. Lägger en länk till en supersida så kan du jämföra blad och knoppar. Jag är nästan helt säker, men ser inte så mycket av dina blad. Oansett så är den fabelaktig :)
  http://www.myhoyas.com/carnosa.htm

  SvaraRadera
 19. Hej!
  Jag har en, nej förresten två Hoyor (heter det så i pluralis?) En verkar vara en minivariant. Den andra som är större har hittat egna vägar att ströva på. För någon månad sen fick jag se att den tagit sig upp och slingrat sig in ovanför taklisten och skickar då och då ut ett nytt blad. Den har blommat två gånger och nu väntar jag med spänning att den ska börja blomma igen, för blommorna är fantastiskt vackra.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails