söndag 9 augusti 2009

Tujor, zinnior och tagetes

Utanför växthuset har nu en spiraltuja tagit form, den har stått några år men det tar tid innan det syns vad det är som jag håller på med. Nu har vi planerat att plantera ännu mer spiraler och bollar vid sjön. Så jag köpte en tuja och av den har jag börjat forma 2 spiraler, men de får stå i kruka fram till hösten och sedan planterar jag dem på det ställe där de skall vara. Av en tuja kan det bli 3 - 4 plantor.


Förra året fick jag någon sjuka på tomatplantorna, bladen krullade ihop sig. Någonstans läste jag om att tagetes håller en del ohyra ifrån sig så i år planterade jag tagetes i mina tomatkrukor. Det ser rätt läckert ut och faktiskt så har tomatplantorna varit riktigt fina.


Jag sådde zinnia plantor och nu blommar de i alla möjliga färger, de är riktigt fina. Knoppen ser mysig ut. Men, en nackdel finns... deras blad älskas tydligen av tvestjärtar. Så en del plantor ser inte roliga ut, många blad är helt uppätna.Visst är det gulligt med de små stjärnorna i blomman?Ha det gott,

2 kommentarer:

  1. Vilken häftig spiralklippt thuja! Sånt klipperi skulle jag nog aldrig våga mig på trots att jag härjar redigt mycket i växthuset.

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul att du tittade in! Klart du törs, köp en tuja och rensa så du har en stam. Börja med att snurra ett snöre i spiral form runt stammen. Det är inte så svårt men man måste förstås kunna se det som inte går att se (typ formen). Det som är bra med tujor är att det växer ut nytt.

    SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails