tisdag 9 oktober 2012

Värme och kritik

T
illbaka efter en vecka i värmen.Vädret har varit växlande med sol, moln och lite regn, till och med lite åska. Antal timmar att slappa i solen var tillräckliga. Att få uppleva värmen, de varma kvällarna som var riktigt sköna är inget man är bortskämd med efter denna sommar. En härlig vecka.
Men.
Blir upprörd när man på hotellets restaurang ser hur en del människor beter sig som tjuvar, stoppar ner flera kg frukt i medhavd väska. Vad är det som säger att man har rätt till att äta flera dagar av maten som serveras för att man vid ett tillfälle köper maten.
Eller som jag tidigare sett, människor som går på krogen och tar glasen med sig hem,????
Kan man inte lita till människor i "det lilla" så kan man det inte heller i det stora. Människans natur avslöjar sig och jag tycker att det är så beklagligt.
Var är etiken och moralen?
Hemma har växterna fått mer av färgerna och det är vackert. Vildvinet sprakar det om.
Idag kom mina nya avenboksplantor från hortogreens så det är bara till att börja gräva igen och göra färdigt höstjobbet i trädgården, härligt.

Pratade med min dotter idag och i deras omgivning har de i natt haft besök av någon som tagit verktyg från några hantverkare som bor i omgivningen.
Det verkar inte som om polisen gör så mycket, i alla fall inget som vi ser.
Otryggt.
Mina funderingar blir följande.
Det är egentligen inte så konstigt att det bildas eller att folk vill bilda medborgargarden när saker händer och de maktlösa får se på hur allt sker. Det är obehagligt att uppleva inbrott eller våldsamheter. Att någon objuden kommer in på det som skall vara ens eget privata och trygga område.
Då tryggheten som människor vill ha inte går att få i det vanliga samhället så bildas subgrupper i samhället. Man skapar sin egen "polis" då den som borde finnas inte "finns". Helt naturligt tänker jag. Kan tro att många skaffar sig hundar av just den anledningen, att ha en dörrvakt.

Blir trött på hur man prioriterar med den ekonomi som vi har. För ekonomi det handlar om hur man hushåller med resurser.
Fördelningen är väldigt skev kort sagt utan att gå in på alla områden som här skulle kunna tas upp.

Tänk om människor skulle bemöta andra som de själva vill bli bemötta. Vilken fantastisk värld vi skulle leva i.
Att skylla på "att andra gör si eller så" så då är det helt ok att jag också gör så, skapar ingen förändring. Ett sådant resonemang visar bara på okunskap eller ovilja till förändring.
 
Eller som Michael sjunger, titta på dig själv och gör förändringen.

Ha det gott,

14 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till det kalla Norden...inatt hade vi minusgrader och den sista sommarväxtligheten på altanan fick sig en rejäl smocka rätt i nyllet:-) Fick skrapa bilens rutor! Tänkvärda ord du kommer med idag. Och fina vildvinsbilder! Ha en strålande tisdag. Kramis

  SvaraRadera
 2. Jag blir så upprörd när människor bär sig illa åt och inte visar någon som helst hyfs!
  Behandla andra som du själv vill bli behandlad är bra att tänka på.
  Man får vad man ger tror jag på.
  Ha en fin dag! / Kram!

  SvaraRadera
 3. Instämmer i dina funderingar...man upphör aldrig att förvånas över vissa medmänniskor. Betr stölder så tror jag tyvärr polisen är chanslös...det går aldrig/sällan att hitta den skyldige och då är det ju liksom ingen idé att lägga mer arbetstid på det. Men sorglig utveckling är det! Det är ju inte såå länge sedan de tog min bil som jag hade stående bara ca 25 m från huset. Polisen hittade den totalkvaddad och nerkörd i en ravin....den var gammal men dög gott som andra bil. Försäkringsersättningen räckte knappt till en cykel!! Men bor man i en storstad så tvingas man vänja sig....//M

  SvaraRadera
 4. hörde ett hotellfall, i Sverie...glada frukostätare tänkte sig 1 ägg, men dom var slut, varpå dom frågade, det visade sig att gästerna före hade snott alla äggen..
  varför denna snikenhet kan man undra.
  Ha det så skönt i trädgården nu när du vilat upp dig, kram kram

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem igen. Trevligt att du haft det skönt på semestern. Håller med dej i ditt inlägg. Kan väl erkänna att det slunkit ner en frukt i väskan någon gång. Men bara en då, som jag skulle ätit till frukosten. Här har vi fortfarande brittsommar men kallt på nätterna. Du har så fina färger på dina bilder.
  Ha det så gott nu.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hej Gudrun. Välkommen hem till den sprakande färgrika hösten. Så fint just nu i skogen och trädgården man får njuta för det vara inte så länge. Ja det är så ledsamt med denna oärlighet och tjuveri fattar inte hur dessa personer kan somna sen med sitt samvete? Men de har nog inget sådant samvete antar jag. man får ha lås på allt.

  SvaraRadera
 7. Välkommen hem! Vackra höstbilder från dig.

  Tyvärr tappade jag mycket av min trygghet och tillit till människors ärlighet när vårt hem blev länsat av tjuvar för fyra år sedan...

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem till gamla Svedala igen.
  Ja det är bedrövligt att folk inte kan skilja på mitt och ditt.
  Vi har medborgargarde här jag bor eller vi håller koll på varandra hus och sånt om någon är väck.Vi har haft massor av inbrott här de senaste åren Grannen hade ett i våras så nu har hon satt in larm med kameror och allt Vi har också larm ett sånt där som man sätter in på större firmor.
  jag vill ha mina grejer ifred.
  Kramizzz på dig

  SvaraRadera
 9. Hej Gudrun!
  Välkommen hem! Förstår att värmen och solen gjorde gott, när inte vi i norden verkar få så mycket av den produkten i år.

  Håller fullständigt med dig i dina funderingar kring moral och värderingar.Ja, man kan verkligen undra vart vi är på väg!! Vad är det som skulle behövas för att en liten förändring. Kärlek, trygghet och en omsorg i en hel familj, en idag inte alltför lätt ekvation med allt vad det innebär!?
  Vi får hoppas på det bästa!
  Varm kram! /bea

  SvaraRadera
 10. Men nu blir jag riktigt avis. Komma hem från värmen ,så härligt.

  Här får jag försöka njuta den stund solen behagar titta fram och det är inte många minuter.

  Nu är det riktigt fint i trädgården när det är så mycket som ändrar färg.

  Ha det gott
  Kraamen

  SvaraRadera
 11. En liten eftermiddagshälsning till dig!

  SvaraRadera
 12. Hej Gudrun. Ny helg stundar igen. Så ha det gott!

  SvaraRadera
 13. ♪彡♪♫°¸.•♫°`

  Bom fim de semana!
  Beijinhos.
  Brasil

  ♪♫♫°✿°`╮

  SvaraRadera
 14. Åhhh....vilka fina kloka ord jag läser här hos dig!!
  Jag måste säga att jag instämmer helt och fullt och jag brukar också tänka och handla som du....vi måste börja med oss själva alla vi människor om vi ska få en bättre värld.
  Det gör så ont att se denna bedrövelse med oansvariga typer som bara tänker på sig själva och inte lärt sig vad som är mitt och ditt!!

  Välkommen hem till Svadala igen skönt att få resa ut så där i höstrusket.
  Ha en finfin helg vännen
  Varma Guldkornskramar♥
  /Ann-Louise

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails