onsdag 1 februari 2012

Hjärtan produktion

I dag har jag suttit i min verkstad och gjort några hjärtan. Alla hjärtan som jag gör är unika. De ser kanske väldigt lika ut men de är individuella och kanske ganska olika om man tittar närmare på dem.
Det här är nytillverkat och har en del att gå igenom innan det är klart, nu skall de ligga under plast och torka rätt så långsamt.

Vänskap kallar jag detta hjärta för, det är två hjärtan som finns nära varandra.Today I sat in my workshop and made ​​a few hearts. All hearts that I do is unique. They may look very similar but they are individual and may be quite different if you look closely at them.
This is brand new and has a lot to go through before it is finished, now they shall be under the plastic and dry quite slowly.

Friendship is what I call the heart, there are two hearts that are near each other.


Jag fick en fråga för ett tag sedan om hur jag gör mina hjärtan, i stora drag så är det så här.
Från början så har jag gjutit några gipsformar som jag använder mig av. Två halvor blir ett hjärta. När de skall sammanfogas så måste de båda halvorna vara ungefär lika tjocka så de torkar jämnt, sedan är det mycket arbete med att foga dem samman så att inte skarven syns eller att de spricker.
När sedan hjärtat är en helhet så ritar jag ut det jag vill ha på hjärtat och så skrapar jag bort leran som är runt den bilden, på samma sätt som en träsnidare får karva i sitt trä gör jag det i lädertorr lera. Det är ett tidskrävande arbete. Att göra ett hjärta tar mer än en timme i den första delen av tillverkningsprocessen, sedan skall det brännas, slipas, glaseras. Ett hantverk, ett litet konstverk och ingen massproduktion.

Det här hjärtat har symboliken, sammanvävda/förenade. Jag tänker mig att kärleken har förenat dem.I got a question a while ago about how I do my heart, largely, it's like this.
From the beginning, I poured some plaster molds that I use. Two halves become one heart. When they are joined so, then the two halves being about as thick as they dry evenly, then it is much work to merge them together so that no seam is visible or that they crack.
When the heart is full so I draw out what I want on the heart and so I scrape away the mud that is around the image, just as a wood carver will carve in the wood I do it in leather dry clay. It is a time consuming job. Making a heart takes more than an hour in the first part of the manufacturing process, then it must be burned, sanded, glazed. A craft, a little art and no mass production.

This heart is symbolic, interlinked / connected. I imagine that love has united them.Idag, eller under ett tag nu så har det varit riktigt kallt här. Rhododendron bladen rullar ihop sig. De skyddar sig på det viset när det är riktigt kallt.

Today, and for a while now so it's been really cold here. Rhododendron leaves curl. They protect themselves in that way when it's really cold.

Ha det gott,

22 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilket sött hjärta och dekorerat med små hjärtan. Vackert!
  Ett tålamodskrävande jobb ligger bakom varje hjärta läser jag.
  Ha en trevlig kväll!
  Kram/Bea

  SvaraRadera
 2. Fint..och visst är det mkt jobb bakom det, det förstår jag...ett roligt jobb.-Hjärtan är så fint, man tröttnar aldrig på dem..Måste var så kul att få sitta och göra hjärtan..så hjärligt..kram

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina hjärtan, vad duktig du är! Ha en skön kväll. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 4. Mmmm jag förstår att det ligger mycket arbete bakom varje hjärta, och kärlek till form och material...

  Att jag bjöd på kaffebröd beror inte på någon bemärkelsedag. Varje tisdag turas vi om att bjuda på fika på jobbet, men vi är ju många så det blir bara en gång om året=)

  Ha en fin kväll!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. Hjerter kan du virkelig, de er frodige og fine! Men hva gjør du med baksiden vedr. glasur? problem synes jeg..derfor lager jeg de flate med kjevle og pepperkakeform( uten glasur på baksiden) og brenner slike runde som du har i røykbrann, da får de også farger på baksiden.

  SvaraRadera
 6. Hjärtan har så vacker form:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Det var kul att läsa hur du går till väga med dina hjärtan.Vilket jobb du lägger ner på var och ett!! Men dom blir väldigt fina också:)
  Mina rodisar ser liknande ut som dina.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. bara för att ett föremål är mindre betyder det inte att det går fortare att tillverka..mycket knåp bakom dina fina hjärtan, det var kul att läsa hur du går till väga i ditt arbete..
  hjärtliga kramar..

  SvaraRadera
 9. Hej på dej! Vad kul att få lite inblick i hur det går till i din keramikverkstad.

  Nu är det läggdags kram Ingela

  SvaraRadera
 10. Ja du, om folk förstod hur mycket arbete det egentligen är bakom hantverket ... och hur mycket som inte blir bra, som måste kasseras av olika anledningar ...

  Här hoppade jag till på morgonen när jag såg att mitt lokalblad förärat mig med en (förhållandevis) stor bild och fet rubrik ang min kommande utställning! Jag som trodde att det skulle bli en liten radannons!

  SvaraRadera
 11. Oh så fina hjärtan du gör. Vad kan vara mer vänskap än två hjärtan som tillhör varandra.

  SvaraRadera
 12. Ja du gör så vackra hjärtan Gudrun! Roligt att läsa hur tillverkningen går till! Till våren hör jag av mej igen.... vi planerar att sätta upp en ny rosenbåge på kolonin och då vill jag att där ska hänga något vackert tillsammans med det andra vackra som fanns i den gamla bågen! Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 13. Jättegulligt. Visst är det mysigt att det inte är massproduktion. Det är mycket roligare att äga ett som ingen annan har.
  Spännande när det kommer ut för sista gången ur ugnen och se hur det blev med glasyr och allt.
  Du är superduktig Jag gilla dina alster jättemycket.
  Kramizzzzzz

  SvaraRadera
 14. always love your hearts, and I know the time that goes in them to make them. At the same time it is very relaxing, for me anyway.

  SvaraRadera
 15. Dina hjärtan är så fina, och det här tycker jag också ser ut som två händer som möts. Man ser olika saker i konsthantverken...
  Ha en skön helg!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 16. Älskar hjärtan, de är en av de finaste symboler vi har. Gissar på att någon av dina hjärtan kommer att hamna hos mig längre fram,ska bara få färdigt frigg och uteplats men sen så skulle några sitta fint:)
  Kram Annika

  SvaraRadera
 17. Tänk vad ett hjärta säger mycket....och snart är det Alla Hjärtans Dag! Då blir det säkert åtgång på Dina alster. Så fina!
  Ha en bra helg och hoppas att Du inte fryser i kylan för den har väl slagit till i hela avlånga landet!
  Carin

  SvaraRadera
 18. Fint hjärta! Tidskrävande arbete, det kan jag förstå!

  Ha en skön helg!
  kram i kylan :)

  SvaraRadera
 19. Så vacker hjärta! Jag är glad som har sett era hjärtan i vikligheten och det är så skönt att se era hjärtan som hänger i mitt köksfönster. Jag ser dem varje dag och jag måste också tända ett ljus i stjärnan- fallen. Jag hör från mig i helgen, kramar till dig.

  SvaraRadera
 20. Så fina hjärtan du gör, blir alldeles varm i hjärtat...
  Ha det så gott önskar Marie

  SvaraRadera
 21. JA dina hjärtan är charmiga, och så perfekta,,hade en av mina kursare som gjorde ett hjärta i en vanilj hjärtaform,,bakform ,,det blev också fint..fast inte så mulligt mysigt som dina,,det är så härligt med hantverk inget två personer gör blir lika, jag ser det med mina kursare ibland görs det samma sak men de blir alltid så personliga...din keramik tillhör den jag är mycket förtjust i kram Monica

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails