torsdag 3 mars 2011

Torsdags blandning

Det tar tid för knoppen att öppna sig, så här ser den ut idag, jag väntar och det är en spännande väntan .





Här har de nu varit och klippt ner el ledningen, det blir så fint. Så skönt att slippa ha den över tomten. De var verkligen proffsiga killarna som tog ner den. Den ena av ledningarna gick över växthuset men inget blev skadat, inte ens en växt.
Kvar står nu stolparna som ett minne, men bara i en vecka till, sedan är de också borta.






Tänkte tipsa om två trädgårdsböcker som verkligen är favoriter och som jag hela tiden återkommer till. Den ena är den här som innehåller massor av perenner, beskrivningar av växterna, tips om var de kan växa, goda grannar och odling, förökning och skadegörare. En mycket användbar bok för perenn älskaren.




Den här ger dig råd om vad du kan ha fått för problem utifrån symtom på växten, orsak till problemen, vad du kan göra för att slippa problemen. Beskriver nyttiga insekter och vilken skada insekter kan göra på växterna.




Har sett att det är många som "städar" sina bloggar. Så nu har jag också börjat att "städa".
Det är många bloggar som jag följer och det tänker jag fortsätta med. Men det är många som jag också länkar till och många av dem länkar inte tillbaka och dem har jag nu börjat plocka bort från själva bloggsidan.
Är det så att du länkar till mig
men jag har missat dig
så hör av dig till mig så lägger jag självklart upp en länk till dig.


Ha det gott,

21 kommentarer:

  1. Hej där!
    Ja, lite vårstädning skulle nog inte skada på bloggen...Håller med, alla skriver inte tillbaka och det kan man inte klandra dem för, men jag förstår hur du tänker.
    Boken om perenner verkar intressant!
    Den ska jag kolla!
    Ha det!
    Carin

    SvaraRadera
  2. Hej Carin!
    Det var inte de som inte skriver som städas bort, det var de som inte länkar tillbaka.
    För slöa på att skriva det är vi nog alla emellanåt, så det är ok. Annars så finns de kvar fast inte på bloggsidan. :)

    SvaraRadera
  3. Härligt med vårstädning.
    Det behövs nog dammas av lite här och där.
    Idag har vi plus 6 grader och sol men det blåser jättemycket.

    Vad spännande att se när knoppen slår ut. Den är ju riktigt dekorativ som den är ochså.

    De böckerna har jag inte skall kika efter dom, de verkar ju vara riktigt bra.
    Tack för tipset.

    Ha det gott
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  4. Vad skönt det måste vara att de tagit bort elledningen. Vi har telefonledningar över vår tomt. Fattar inte det i dagens samhälle. Trodde inte det skulle behövas men tydligen....konstigt tycker jag.

    Den boken har ju jag, den första. Jätte bra.

    Spännande med knoppen. Jag har blommor i min Bella men i den andra sorten , Carnosa finns inte ett endaste litet knopppliv.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken fin färg på hoyan, så häftigt stor knoppen blev att se ut i närbild. Har en rödaktig hoya full i blommorknoppar nu. Fint att få bort ledningarna över gården.
    Ha en fin dag.
    Susanne

    SvaraRadera
  6. Våren er tid for rydding og rengjøring, og bloggen har også godt av litt opprydding en gang i blandt. Jeg har også vår-ordnet og fornyet litt på bloggen, og det føltes godt.

    Så fint det ble når ledningene ble fjernet! Og takk for gode boktips. Boka om skadedyr i hagen skulle jeg gjerne hatt, den er er nok nyttig.

    Ha det godt :)

    SvaraRadera
  7. Tur det proffsiga hantverkare! Den där hoya knoppen går jag också och väntar på:) ser att den har öppnat sig lite lite.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  8. Precis det samma har skett ute på "vårat" land- Vi hade kraftledningstolpen stod precis vid uppfarten.Nu är hela ledningen nedgrävd, och så fort snön gått bort ska sambon träffa dessa killar, så dom vet hur dom ska snygga till tomten efter alla stora maskiner.
    Blomman är ju fantastisk! Vågar du gå och lägga dig?;-)
    Jag har fått min andra ledtråd i kväll, och jag börjar ana vart vi ska på vår resa....
    I helgen skulle vi åkt till våra kompisar i Katrineholm, men mannen har blivit sjuk, och det är reumatic artric eller vad det heter, så han har nu fått cortison, Han kan knappt röra sig, ännu mindre spela dragspel....Och det var ju det vi skulle göra.
    Ha det så gott, och solen ska skina i morgon också!
    Kramar

    Elisabeth

    SvaraRadera
  9. Tack för titten o kommentaren hos mig.
    Härlig hoya du har! Ser fram emot att få se den utslagen också. Lev väl!

    SvaraRadera
  10. Så skönt att bli av med elledningen. Vad roligt att dom gjorde ett bra jobb.
    Ha det gott:)

    SvaraRadera
  11. Tänk vilken skillnad det blev när trådarna försvann, att några trådar kan förstöra helhetsbilden så mycket! Spännande med Hoyan=) Jag tror jag har två knoppar i min, en vanlig Hoya. Det är så svårt att se tycker jag. En bit skaft och som en hård kotte i änden, än så länge.

    Önskar dig en fin fredag och en trevlig helg!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  12. Vad bra att elledningen försvann hos dej. Bara inte elen också försvinner. Jag väntar också på att få se din blomma. Jag skulle också behöva vårstäda på bloggen. Får väl ta lite i sänder.
    Ska snart sova nu, eftersom jag ska upp tidigare i morron och det blir en lång dag i Kil, men ska bli så roligt med en massa ull.
    Ha det så gott.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  13. Hej Gudrun
    Vi har också några ledningar som går över vår tomt, ser dem bara, när jag ska fotografera.
    Väntar med spänning, på "utslagningen".
    Tack för din gulliga kommentar.

    Kram Maggan

    SvaraRadera
  14. Hej Svejs
    Den boken om perenner har jag också. Den är fantastisk. Jag har massor av trädgårdsböcker jag kan inte hålla mig när jg ser att det har kommit en eller någon som jag inte har.
    Jag har en riktigt härlig bok som heter SLOW GARDENING av Alys Fowlwer..Tips och råd om allt möjligt
    Jag gillar boken boken för den är så mjuk och skön och är jätteskön att bläddra i.Det tycker jag är viktigt också.
    Hoppas att blomman snart slår ut så vi får de härligheten...
    Kramizzz på dig

    SvaraRadera
  15. Intressanta böcker:)
    Och vi har haft varmast i landet idag, + sju:)
    Kram

    SvaraRadera
  16. Hejsan, du har lika fina bilder som alltid. Längtar vår när jag läser din blogg, det känns att vintern varat i fem månader snart.
    Jag städar faktiskt rätt ofta i min blogg, men det är för att jag använder blogglistan som samlingspunkt för de bloggar jag läser. Så även om jag följer bloggar på olika sätt så är det länklistan jag går efter, och då tar jag helt enkelt bort dem jag inte läser längre.

    Skriva kommentarer är jag tyvärr väldigt dålig på, fast att det är så roligt att få själv (tack så mycket för komplimangen om min kofta, jag är nästan löjligt stolt, och varje kommentar har verkligen värmt i magen). Mestadels beror det på tidsbrist, att jag jobbar heltid och sen ska ju hemmet och barnen skötas också. Ofta så läser jag bloggarna men tar mig inte tid att klicka vidare efter att jag läst inläggen, då skulle jag inte hinna läsa nästan några bloggar alls.

    Nu har jag skrivit en hel uppsats hos dig istället. Tills på lördag ska jag se om jag kan baka dina mandelkubbar, vi har tvåårskalas på lördag så lite fika behövs förutom tårtan såklart.

    Imorgon är det fredag, så jag tjuvstartar helgen med att önska dig en riktigt härlig sådan!
    Kram Denice

    SvaraRadera
  17. Spännande, det är som Boye skriver, denna blomsten kommer bli otrolig. Jag har förresten gått med i Svenska Hoysällskapet nu, är du medlem? Vårstädning både inne och på bloggen, när våren kommer är det så mycket som man vill ha bort, rent och enkelt vill jag ha det, både inne och ute. Är inte det typiskt, när solen kommer ser man allt kaos och inte minst damm.. Tur jag ska jobba igen imorgon. Ha det fint :)

    SvaraRadera
  18. Jag skulle också behöva städa av på min blogg och eventuellt fixa med en ny header. Idag blir det till att städa ner från väggarna här. På måndag kommer hantverkare, som ska tapetsera och måla i tre rum *pust*..... men det blir ju härligt att få i ordning =)
    Väntar med spänning på att din hoya ska slå ut!
    Ha nu en riktigt fin helg!
    kram Majsan

    SvaraRadera
  19. God morgon! Ja, den väntan är en trevlig väntan! (ler)
    Angående bloggar m.m så är det som mest väcker min fråga: varför gör de på detta vis? när man kopierar inlägg eller någon idé från mig, rakt av dessutom. Märkligt.
    Ha en skön fredag!

    SvaraRadera
  20. Skönt när man blir av med ledningar som stör....

    Det finns så mycket man kan göra med bloggar...jag har alla bloggar jag läser på favoriter och där går jag igenom varje dag för att se vad som hänt. Men det är nog inte det du menar.

    Fredagshälsningar från mig// Carolina

    SvaraRadera
  21. Hejsan Gudrun !
    Vet hur Du känner Dig ! Likadant för mig, jag följer massor som aldrig lämnar spår efter sig.Fast en del anonyma, kan jag ju aldrig ta reda på vem de är.
    Jag har en instrumentpanel så jag kan dölja sådana som inte har skrivit i bloggen på flera månader, jag har gallrat ut flera gånger, men plötsligt så har jag 180 stycken igen, lätt som en plätt.
    Min Dotter hjälpte mig med att få in Gästboken på bloggen,jag hade ju två olika, men hon tyckte det räckte med en och samma på båda bloggarna.Hon tyckte jag hade för många bloggar, tre är väl lagom, en med foton en med barndomsminnen och Mi´s nya liv.
    Skrev till någon, minns ej vem.Hade ju fyra jobb på fem arbetsdagar.Det fixade jag.Som mest fyra timmar på varje.

    Önskar Dig en trevlig helg.
    Kram Mi

    SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails