tisdag 29 mars 2011

Massor av projekt och fullt upp

Först vill jag börja med att tacka Er gullisar som hälsat på mig. under min paus.
Kommer nog att fortsätta ta det lite lugnt med bloggandet då tiden inte riktigt räcker till.
Här kommer i alla fall en liten lägesrapport.

Nu när vintern håller på att ta slut så har rivningen tagit fart igen, ni vet det gamla murkna huset som skall bort. Kärran blir fort full och det blir flera vändor till tippen varje vecka.
Så här ser det ut nu luftslottet. :)

Det var isolerat med sågspån, så det är fullt med sågspån på gräsmattan framför huset och jag vet inte hur många sopsäckar som fyllts och körts iväg. Som ni ser så är det snö på bilderna, det snöade under förmiddagen idag.
Det skall bli så skönt när rivningen är klar, det är roligare att bygga upp något än att riva ner det. Det är ett otroligt tungt jobb, huset ligger så att det inte går att komma dit med maskiner så allt sker med handkraft. Vi har inga sysselsättningsproblem precis.
Tur att det finns massagekuddar, värmedynor och badkar.

Min underbara hoya står i blom och den doftar ljuvligt. Den första blomman har nu ramlat av men den stod väldigt länge. Bilden på hoyan har dottern tagit.
Varje blomma är ca 7cm bred.
En annan blomma som skall till att blomma är svärmors tunga, den har kletiga droppar under blommorna. När den slår ut så kommer rummet att fyllas av väldoft och blommorna ser ut som små stjärnor.
Ute har trädgårdsarbetet börjat så smått, trots att jag höststädade så är det massor som skall göras och så börjar de nya trädgårdideérna ta fart.
Den röda cornellen har jag klippt ner och grenarna använder jag som dekoration i armeringsmattan.
Mitt hjärta som jag påbörjade förra året har jag börjat på igen men det kommer att ta ett tag innan det blir klart, för pilen skall ju klippas och sågas ner först. Kanske får hjärtat sitta på armeringsmattan som en dekoration, men man vet aldrig, en del ideér blir det inget av, det kanske hamnar på tippen.
I min verkstad håller jag på med en del trädgårdprojekt, ordspråkshjärtan, stora hjärtan i terracotta har jag tänkt skall kunna ligga på lämpliga platser i trädgården, en liten trädgårdsrunda med reflektion, detta är inte bränt ännu, det blir rödare i nyansen efter bränningen.
En stor krans med hjärtan skall få smycka en vägg utomhus, sällskapet blir massor med krukor i terrakotta. Hoppas det kommer att hålla, än så länge är det på torkstadiet.
Min grupp med stjärnor som stod utanför entrén har det inte gått så bra för, tre stycken har gått sönder. Ett välte vinden och två välte katterna.
Så nu har jag satt fast dem i altanväggen där får de stå som dekoration.
Under rivningshuset låg denna vackra lucka av gjutjärn. Tankarna snurrar, kanske skulle man kunna göra ett skåp och ha luckan till dörrar. Kommer nog att måla den svart. Visst är den vacker, tänk vilken smidesglädje de lade ner när de gjorde den en gång i tiden.Ja, det här är lite av det jag håller på med för tillfället.

Ha det gott,

30 kommentarer:

 1. Vad kul att få "se dig" , har saknat dina inlägg. Och vad många projekt på gång och som vanligt så är det fullt av kreativitet. Alla dina projek är bara helt underbara.
  Och vilken skatt det låg under huset. Väl värt all möda att riva.
  Låter mysigt med din trädgårdsrunda, det blir lite som att gå på upptäcksfärd med sinnerna.
  Ha det så gott!
  Kram Pella

  SvaraRadera
 2. Heisann Gudrun;)
  Lenge siden jeg har klagt igjen noen "spor" etter meg herinne!
  Dette innlegget var så hyggelig og friskt! Og jeg likte veldig godt ideen din i armeringsjern! ....og den vakre ovnsluken! Gudrun,sett den inn med naturolje,så får den en vakker glød,ikke mal den!
  varme klemmer
  fioline

  SvaraRadera
 3. Nämen hej!! Vad glad jag blev när jag såg ett inlägg från dig=) Oj vad ni jobbar och det är kul nu när våren är på ingång, även om det kom lite snö idag. Spisluckorna är otroligt vackra, dem kan man göra mycket fint med. Hoppas att alla dina alster kommer att hålla i bränningen. Det kommer att bli fint i trädgården med alla vackra hjärtan med klokord på.

  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 4. Hej vännen! Roligt med lägesrapport från dej. Ser att du har fullt upp med arbete i trädgård och med keramiken. Så fin din blomma är. Har aldrig sett något liknande förr. Ser att snön är borta hos dej. Tänk om det ändå vore så här.
  Måste vara tungt med rivningen av huset.
  Önskar dej en fortsatt trevlig vecka.
  Kramisar Birgitta

  SvaraRadera
 5. Kul att höra av dig igen, tack för lägesrapporten! En svärmorstunga hade jag i många år, säkert över tjugo, och den blommade då och då, och jag delade den ett flertal ggr så till slut så hade jag så många så jag tröttnade på dom. Men nu har jag skaffat en ny igen, får se om den blommar framöver. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hej Gudrun!
  Så kul att höra från dig och så mycket du bjuder på. Hoppas rivningsjobbet snart är avklarat.
  Jättesnyggt med kornellen i armeringsmattan och en svärmorstunga har jag nog aldrig sett blomma... du har nog världens största porslinsblomma:)
  Sköt om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Du är helt suverän
  Vilka underbara idéer.
  Det skulle vara en fröjd att få gå runt i din trädgård och läsa på alla hjärtan...
  Jag har också börjat med trädgården.
  Vi har klippt ner en häck emellan vårt och grannen så på lördag bär det av till tippen. Som tur är kan gubben låna en lastbil på firman så då får vi med mycket på en gång
  fast jag tror att det blir två vändor i alla fall för jag har en 10 säckar också fast jag gjorde massor i höstas.
  Nu har jag så ont i kroppen så jag säger som du att det är tur att det finns badkar och varma kuddar
  Ha det riktigt gott och lycka till med rivandet, keramiken och allt annat.
  Man blir så inspirerad här...
  Kramizzzz

  SvaraRadera
 8. Så kul med ett livstecken, nu var det en stund sen. Det tar massor av tid när man håller på med något men det blir ju fint,. Kornellen i armeringsjärnet var en kul idé och keramiken din är alltid lika vacker. Men Hoyan, så mörk, exotisk elegant. Vilken primadonna det blev.
  Ha det bra nu, till nästa gång :)

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Trevligt att få en glimt av dig och din dag.
  Oj, det var mycket jobb med rivningen och att köra bort allt bit för bit, det lät jobbigt.
  Men vilka söta alster du bjuder på, alltid med samma känsla fina för hantverket.
  Fantastiskt vacker lucka och smideskonsten är väl värd att bevara.
  Ha en fin dag!
  kram /bea

  SvaraRadera
 10. Hej Gudrun!

  Vad kul att få blicka in till dig en stund och se hur kreativiteten bara exploderar. Klart du ska ha tid för detta. Vart har sin tid! Själv har jag tillfälligt lagt böckerna i bokhyllan. Tankarna som brukar trängas i huvudet förpassades tillfälligt ut i ett mer handgripligt knåpande av en head. Det tar kraft att lära sig nya saker... idag ska jag och sonen hämta brädor till staket. Så här blir det också mindre bloggat ch skrivet över huvud taget.

  Så fint ditt luftslott står där på backen (kan nästan föreställa mig det med klängande rosor som ett litet "ANDRUM"... energislukande att riva, ni har inte funderat på att ta tillvara vindkraft ?

  Vi hörs Gudrun och fortsätt ta din kreativitet i bruk Kram Ingela

  SvaraRadera
 11. Your purple hoya is so long lasting. That's great! Love it and love those stars against the brown wooden wall. Have a great Wednesday!

  SvaraRadera
 12. Så roligt att se dig igen! Att du har fullt upp är ju helt klart, jag som trodde du rest iväg på långledigt!

  Tänk, en blommande Svärmors tunga - det har jag aldrig upplevt.

  Luckorna var fantastiskt vackra, vilket fynd ni gjorde där!

  Och kornellen gjorde sig ju utmärkt så där! Jag håller för fullt på med experiment med glas i armeringsmatta - också spännande.

  Slit inte ut dig nu!

  SvaraRadera
 13. Du har nog så att säga många järn i elden du o vilken vårkänsla man får hos dig ,här är det ca 60 cm snö o -10 grader nu på morgonen,kram Nette

  SvaraRadera
 14. Welcome back! Så din paus blev inte så lång! HaHa det kliar i skrivfingrarna trots att de är fullt upptagna dagarna i ända...med rivning!

  Gjutjärnsluckan är bedårande. Ja, man blir så förundrad över all skicklighet som fanns förr. Man dekorerade, man använde all sin kunskap. Redskapen man hade att tillgå var inte så exklusiva som de man "måste" ha idag så fort man ska göra nå't.

  Vilken vacker hoya! En sån underbar färg! Mina två hoyor är endast överfulla av blad och blad....då och då blommar de och då doftar det gott i huset.

  När jag ser ditt vackra armeringspynt känner jag.....
  -hm, en kornell skulla jag kanske ha. Stammarna är så vackra och kan användas till så mycket....

  Har beställt hem ett stort gäng med garn...så nu är jag i skapartagen.

  Kram, kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 15. Oj förstår verkligen att du inte har tid med bloggandet just nu. Vilket projekt. Ja det är tur att det finns massage kuddar och badkar mm.
  Härligt att du hinner med lite keramik mellan varven.
  Vilken fin smides dörrpar, underbart.
  Ha det gott:)

  SvaraRadera
 16. Jösses Amalia! jag förstår att du inte hinner blogga. Skönt ändå att höra av dig, så vi får veta vad du pysslar med.
  Jättefint med den röda kornellen. en Påsk för många år sedan hade en fastighetsägare klippt ner sin kornell.Jag fick ta lite kvistar, som jag satte i vatten.Det slog ut gröna fina blad och små blommor. När vi tittade så hade det bildatas rötter Den busken pryder sin plats ute på landet nu.....
  Ha det så gott. Jag hör av mig i god tid innan vi kommer och hälsar på.
  Vårkramar
  Elisabeth

  SvaraRadera
 17. Gudrun, vad roligt att få dela alla dina projekt i dina fina bilder, och visst längtar man att få
  komma i gång i trädgården men här är det så mycket snö kvar. Må så gott tills nästa gång vi ses-hörs i blogglandet kram Irene

  SvaraRadera
 18. Härligt att få en lägesrapport! Oj, vad massa du har på gång =) Förstår att det inte blir mycket tid över för bloggande.... men det är alltid lika roligt att få följa dig och dina vackra alster!
  Din hoya är helt underbar! Såå vacker! Kan nästan tänka mig hur den doftar =)
  Här är våren på gång.... men vindarna är fortfarande kalla. I helgen, som gick, hittade jag årets första blåsippor. Det är lycka ♥
  Kramar från Majsan

  SvaraRadera
 19. Tack för alla fina bilder och ideer du delar med dig av! Jag är glad att du inte kunde låta bli att göra ett inlägg trots bloggpausen:)
  Fint rishjärta, hoppas du fortsätter på den.
  Vilket fynd du gjort. Väldigt fint!!
  Ha det bra och var rädd om ryggen.

  SvaraRadera
 20. Hej Gudrun. Men tack så mycket för lägesrapporten. Ja huset ser verkligen urblåst ut nu snart så är det borta. Men s mycket fint du visar oss igen man blir alldeles sjuk ju. Dina härtan är sagolika det vet du att jag tycker och luckan det var ju en höjdare ja som dörrar till ett hål i väggen som är fyllt med alla dina vackra hjärta ungefär, Gjutjärn är en särdeles vacker konst när de är svartmålade då framträder ju det vackra ännu mer.B Cornellen som är så härlig att kunna använda till dekoration Din fina Hoya med och svärmors tunga som har så söta stänglar till sina blommor Men som du sa de droppar sockervatten och det blir så kletigt ju. Förr hade man dessa gröna växter i parti och minut hemma men numera verkar det som det är bortglömda blommor Finns de att köpa så är de jättedyra har jag sett.
  Ha nu en skön bloggpaus och en trevlig helg.

  SvaraRadera
 21. Kära Gudrun :-)

  Så kul att du upp på bloggen igen.
  För en rolig blomma svigersmor tungan har, jag har aldrig sett den blomma. Du har tillräckligt med magi i dina händer så mycket skönhet som du skapar. Du gör dem mycket kärlek antar jag :-)
  Du har mycket att göra, ta hand om dig själv.

  Åh solen värmer det går emot vår...
  kram till en söt dam.

  SvaraRadera
 22. Hejsan Gudrun !
  Har missat Dig i hela två dagar.Har också legat nere i bloggskrivandet. Har ju FB och andra bloggar.I dag fick jag till men skrev av efter en bok.Det finns hur mycket som helst att skriva om, men kan inte bestämma mig för vad.Då låter jag bli.Men läser andras bloggar är nästan roligare.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 23. Hej igen Gudrun.
  Vill bara tipsa dig om mitt inlägg som jag har på bloggen med tanke på att du är keramiker. Lite annorlunda.
  Sköt om dig,
  Kram Pella

  SvaraRadera
 24. Hoppas du har det bra. Kram Agneta

  SvaraRadera
 25. Gå gärna in till mig och var med i Lippe- uppropet!

  SvaraRadera
 26. ...hej hej hej!
  Tack för din hälsning! Du e' go!

  Det finns mycet att pyssla med så här på våren, och man kan äntligen vara ute mer!
  Fint med pilen!
  Åh, luckan var härlig!

  Lycka till!
  Kram!

  SvaraRadera
 27. Hej Gudrun
  Jag instämmer i allas välkommen tillbaka.
  Jag blir så inspirerad av dina vackra bilder och dina härliga texter.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 28. Oj vad mycket du har att stå i.
  Husrivning och bortforslandet det tar tid.

  Och många fina keramikalster har du på gång ochså.
  Stenarna med alla tänkvärda ord de var fint.Jag kanske får hyra en uppsättning av dig till sommaren:o)

  Kornellen är verkligen dekorativ i armeringsmattan. Det skulle jag ha användning för, lite kornellkvistar kan jag nog fixa, tack för iden.

  Gjutjärnsluckan var ju ett fantastiskt fynd, ute i trädgården som dekoration skulle den bli fin.
  Men du hittar säkert en fin användning för den.

  Hoppas att du får en riktigt fin fortsättning på våren.

  Vårkramar/Gunilla

  SvaraRadera
 29. ja, ÄNTLIGEN kom vi ut i trädgården. Hela helgen har vi varit utomhus och njutit av trädgårdsarbete och solsken. Livet kan inte bli så mycket bättre än så....jo....att en liten gullunge stannade över natten hos oss, det tog priset. Jag njuter mig så att hjärtat nästan brister när jag ser på henne när hon ligger och sover.

  Du, min vän, som är så duktig i trädgården. jag har en klematis som är väldans risig. En alpklematis. Ska man klippa ner den?
  Kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 30. Tack för rådet om min klematis. Ska försöka att frisera den och sen klippa ner den i höst istället. Ska också kolla in i boken du föreslår hur man ska hantera just en alpklematis.
  Må gott och stressa lagom, om du kan *fniss*
  Kram, kram
  /Lotta

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails