Ibland kan man bli sugen på något till kaffet. För många år sedan hade jag en period då jag bakade mandelkubb väldigt ofta. De som man köper i affären tycker jag ofta är så torra. Det här receptet ger i min smak riktigt goda mandelkubbar.
2 ägg
3 dl strösocker
1, 1/2 hg margarin (mjukt)
9 dl vetemjöl
1 msk hjorthornssalt
15 droppar bittermandelolja
1, 1/2 dl filmjölk
Blanda ihop ägg, strösocker och margarin till en smet,
häll sedan i filmjölken och bittermandeloljan.
Blanda i mjölet och hjorthornssaltet.
Klicka ut cirka 21 kubbar på bakplåtspappret. Strö på pärlsocker.
Grädda i ca 200 grader i 11-13 min.
Ha det gott,
Måste testas. Mandelkubb åt jag jämt med min mormor när jag var liten. Nu är det många år sedan jag åt dem.... hembakta känns absolut rätt - tack för receptet.
SvaraRaderaJag gillar mandelkubb. Det verkar inte så sött. Måste pröva vidtillfälle. Kom just in från kylan.
SvaraRaderaHa en skön måndag!
Sie schauen sehr lecker aus...
SvaraRaderaLieben Gruß
Kvelli
Bullar, bullar, jag blir hungrig av alla bullar jag sett i bloggarna idag, snart måste jag äta tråkig lunch (har bara det hemma!).
SvaraRaderaGudrun,
SvaraRaderalove to come for coffee and Mandelkubb.
Looks very appetizing:)
Thank you for your email address, will be in touch shortly.
Kram Gisela.
Fika med dopp är aldrig fel:) Hembakat smakar bäst!
SvaraRaderaHa en bra dag
Jag gillar mandelkubb jättemycket=) Har aldrig bakat några själv, men min mamma gjorde det när jag var liten. Tyckte aldrig om doften när de gräddades, är det bittermandeloljan som doftar lite starkt?
SvaraRaderaMen som sagt att doppa dem i kaffe med mjölk är smarrigt=)
Ha en fin dag!
Kram,
Regina
Mums vad goda de ser ut! Det värsta är att har man dem hemma så slinker det så lätt ner då det inte borde...
SvaraRaderaKram Ingela
Hej hej!
SvaraRaderaKul med ännu en bloggande keramiker! Det får jag aldrig nog av. Jag sparar dig i bloggar jag foljer!
Du gör väldigt fina saker. Den något annorlunda hänkeln på muggen i detta inlägget ser spännande ut.
Jag ser fram emot många inspirerande inlägg i framtiden!!
// Oskar
Inte så förtjust i mandelkubbar, men läste att om man inte har filmjölk så funkar det tydligen med surnad vanlig mjölk också. Fina blev de i alla fall, önskar dig sköna fikastunder med dem!
SvaraRaderaSkrollar snabbt förbi......Just nu har blodsockret sjunkit och jag är hungrig....med LCHF som diet är det inte tänkbart att ens glutta på de mumsiga bilderna.
SvaraRaderaVackra dimmiga bilder av Duveholm herrgård passar i alla fall mitt sinne.....men nog kan jag tänka mig tö och grönt gräs istället.
Kramar
/lotta
Hej Gudrun
SvaraRaderaHär en kubb- älskare, jag måste baka efter ditt recept, ser gott ut, och smakar säkert som du skriver.
Kram Maggan
Oh vad gott, det är så länge sen jag åt en att jag glömt dom existerar. Kanske något att baka till helgen :)
SvaraRaderaNu blev jag ju sugen på mandelkubb.... Gjorde ofta det när ungarna var små, gick snabbt när man behövde nåt' till eftermiddagsfika.
SvaraRaderaÅh vad längesen jag fikade på mandelkubb. Det som är så gott.
SvaraRaderaKram Agneta
Ojsan, det var längesedan jag åt kubbar.Min svärmor bakade bl.annat kubbar, fast hennes sockerkakor och bullar var jättegoda.Hon var hemmafru på sin tid och kunde allt som en husmor bör kunna.Hon lärde mig tvätta, det hade jag aldrig behövt göra.Och mangla.Och mycket annat,när jag bakade kubbar hade jag i apelsin i.För min man hade ledsnat på bittermandel.Det ska väl vara "
SvaraRaderahjorthornssalt" i.Det som jag trodde hette
hjortronsalt.
Nu blev det knasigt./Mi
smaskens.. tror jag har ett liknade recept som jag bakade mycket förr, snygg kopp med fat, ser extra trevlig ut...
SvaraRaderaJa tack, jag tar gärna en kopp och en mandelkubb. Ska spara ditt recept.
SvaraRaderaHa det så gott.
Kramen Birgitta
Va´härligt med kubbar och mjölk. Men nu har jag inga - kanske ett bak imorgon! Tack för tips och recept!
SvaraRaderaHa det!
Carin
Smarrigt! Av någon anledning så tycker jag så mycket om att låta kubbarna smälta i munnen och skölja ner med mjölk. Tack för receptet.
SvaraRaderaha det gott1
Kram Pella
Jag har aldrig gillat mandelkubbar....något minne från barndommen. Fast dina ser ju läckra ut så det vore kanske ide att prova ;)
SvaraRaderaTack de ska prövas!
SvaraRaderaHa en fin dag!
kram wivi
Längesen jag åt en mandelkubb, goda om de inte är torra och tråkiga.
SvaraRaderaHa det gott!
Det receptet tackar jag för, jag älskar mandelkubb!
SvaraRaderaTackar för besök och vänliga ord, jag kikar gärna in här ibland, behöver inspirationsgivande bloggar, det får en att glömma allt tungt ibland=)
Önskar dej en fortsatt fin vecka!
Mmmm..... låter gott! Lägesedan jag åt sådana. Mormor brukade alltid baka kubbar och jag minns att de var extra goda när de var nybakade =)
SvaraRaderaJag sparar ditt recept... kommer säkert att testas!
kram ♥
Sv: tack för tidigare inbjudan. Lunchen blev vid halv fyra och bara luftmackor men snart blir det makens goda middag!
SvaraRaderaMmm..det var längesedan jag bakade kubb och de är verkligt goda med den speciella bittermandelsmaken.
SvaraRaderaHoppas det smakade med kaffet och kubben!
Kram /Bea
Hej Gudrun
SvaraRaderaMandelkubb var länge sen jag åt. Det är ju faktiskt jättegott! Tillsammans med din fina mugg ser det än mer lockande ut :)
Tjingeling
ps. Tack för stärkande ord hos mig :) ds.
God kväll!
SvaraRaderaVilket fint keramik!
Vad kul att kuna sånt!
Ha en fin vecka!
Kram
Oj, slike har jeg ikke smakt siden jeg var liten-da fantes de å få kjøpt, men ikke lengre! Flott med oppskrift, nå skal jeg bake selv, takk skal du ha! Fin blogg, fin keramikk!
SvaraRaderaHilsen Tone, også keramiker med blogg...http://drommeriet.blogspot.com/