söndag 30 januari 2011

Planer inför vårsådd

Vädret är verkligen omväxlande nu. I fredags var det tio minus grader på morgonen och plus grader på eftermiddagen. Snön som ligger blir tunnare och tunnare.
Idag var vi ute och åkte och då fanns det stora områden i skogarna som inte hade någon snö kvar alls. Vägen var torr och fin.
Kan våren vara i antågande?
Hoppas det.

Nu har jag köpt lite fröer, det innebär att det finns en tanke om krukor i trädgården i år också, tänk att jag inte kan låta bli. Hade tänkt att det skulle bli färre krukor för det blir ett väldigt passande och vattnande med växter i krukor, har insett att jag har den tanken varje år men det blir alltid frösådder i alla fall. Precis som vanligt kommer det väl att stå krukor över allt. :) Det blev: jungfrun i det gröna - som är jättefin att torka, blå luktärtor och lite grönsaker. Är det någon som har haft Djungel gurka någon gång? en gurkliknande grönsak med mexikanska anor. Blir 3 cm randfläckiga frukter. Lämplig till sallad.
Har också sparat en massa frön från förra årets blommor så de skall jag ta fram och titta på. Säcken med såjord får jag leta reda på så att jorden får tina upp.

Ha det gott,


7 kommentarer:

 1. Ja, temperaturern går opp og ned her og, får bare håpe det blir litt snø igjen til vinterferien som er i uke 8 :) Men på fjellet ligger vel snøen ennå en god stund skulle en tro.
  Ha en fin kveld.

  SvaraRadera
 2. Jag smakade djungelgurkar förra sommaren, vilken god smak! Men tyvär har jag inte växthus så det fick bli med drömmen när jag såg fröna på Rara växter.. lycka till om du bestämmer dig för dom :)

  SvaraRadera
 3. Har du inte någon sida där du säljer sådant du skapar?

  SvaraRadera
 4. Vad kul att tänka i frö...fina blommor..snart minsann ska det gro och blomma. Ja det är på gång, våren är i faggorna..det känns..
  gillar ditt bildspel..hjärtan är så fint.
  Tröttnar man aldrig på.-
  Önskar dig en fin vecka //Kram

  SvaraRadera
 5. Været er skiftende her også, og under trær og busker er det enkelte bare flekker. Men jeg tror kong vinter ikke er helt klar til å trekke seg tilbake enda, så vi har nok litt mer vinter i vente.

  Men dette er en fin tid til å planlegge og å så frø. Kjempeartig! Lykke til med frøsådden, gleder meg til å se hva du skal dyrke i år.

  Ha en ny fin uke, Gudrun :)
  Klem

  SvaraRadera
 6. Här går temperaturen också upp o ner. -10 på morgonen idag och i eftermiddag ska det bli +. Dagarna har tagit till ordentligt. Igår var det ljust till nästan 17.00, så nog finns det hopp om vår =)
  Djungelgurka har jag aldrig smakat.... inte ens hört talas om. Kanske något att forska vidare i =)
  Önskar dig en skön vecka!
  kram Majsan

  SvaraRadera
 7. Hej snäckan!

  Ja visst börjar det spritta och dra! Fullt med skott på pelagoniorna, har inte börjat köpa på mig några fröer än. Har du lövkoja? Dessa väldoftande iofs smått intetsägande blommor men med en doft som sprider sig i hela trädgården. jag brukar så dem och peta ner i alla planteringar runt huset. Framåt kväll doftar det så man blir salig! Kram Ingela

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails