måndag 17 januari 2011

Mer keramik och natur

Hej mina vänner i Cyper världen!

Hoppas att ni har det bra.




Nu har jag gjort turkosa prickar i ett hjärta.




I söndags morse vaknade jag medan det fortfarande var skumt ute. Genom vardagsrums fönstret såg jag hur isen luckrats upp i sjön och hur det är stora håligheter i isen. Det har svårt att frysa till ordentligt då det är strömt runt en liten ö och nu när den starka kylan försvunnit så då smälter isen ännu snabbare. En bit ut i sjön såg jag hur grannens katt satt på isen, eller.... är det verkligen katten?, den är nog inte så stor.
Så jag tog fram kikaren och då såg jag att det var en bäver som satt där och åt på en ung trädstam. Lagom tills det började ljusna ordentligt så hade den skalat av all bark och dök ner under vatten ytan.
Vi har utter här som jag ser var och varannan dag men bäver har jag inte sett här utanför tidigare.


I fredags så lade mitt bredband av, bara så där, kaputt.
Då tänkte jag, "nej", vad hemskt att inte komma ut på nätet, inga kontakter med mina vänner. I ett ögonblick upplevde jag hur det var innan jag började blogga. Hur ensamt det var att bara vara här utan att ha någon att prata med på dagarna. Nu är det väl inte det jag gör hela dagarna men emellanåt så.
Jag kände verkligen hur värdefulla alla ni mina bloggvänner är för mig, Er som jag kommunicerar med, ni har verkligen blivit mina vänner, alla ni gulliga som lämnar så trevliga kommentarer till mig, så glad jag är för era besök.
Tänk tanken att du inte kom ut på nätet, skulle du inte sakna det då?
Som tur var så löste det sig, jag fick låna ett modem över helgen och idag har jag fått mitt nya som förhoppningsvis dessutom är lite snabbare. :)

Här kommer lite mer av det som var med i den senaste bränningen.
Det är en större skål i min hjärtan serie.






Provbrände ett pipranks blad i den gröna glasyren (det är samma blad på båda bilderna). Jag gjorde rätt många blad i höstas och nu håller jag på och provbränner i olika färger, lavendellila och vita har ni sett tidigare. Piprankans blad är verkligen som hjärtan, ljuvliga.






Ha det gott,


22 kommentarer:

  1. Vilka vackra alster....Jo jag skulle verkligen bli lite smått " galen " om inte internet fungerade. Man är nog lite beroende av att framförallt kolla bloggar osv. Facebook därimot lockar mig inget. Har nämligen pratat om det i natt ( på jobbet ). En del har ju snöat in på det väldigt mycket. Kram

    SvaraRadera
  2. Nog skulle tiden bli annorlunda om man inte fick blogga,alla trevliga människor som man inte fick träffa och alla vackra saker man gick miste om att se ,du har igen vackra saker på gång,kram Nette

    SvaraRadera
  3. jag är helt införstådd med hur du kände dej när bredbandet berövade dej kontakten med cyberrymden. Jag vet hur det kändes när ingen tittade in i min blogg och skrev kommentarer på inläggen jag gjort. Det är senaste inlägget som du skrev kommentaren på. Ska skriva snart igen.
    Så fina dina skålar och blad är. Gillar verkligen din keramik. Den är så enkel och stilren.
    Ha det så gott.
    Kramen Birgitta

    SvaraRadera
  4. Usch ja, man blir helt paralyserad utan den här kontakten med omvärlden. Bara det att inte ha min egen gör mig galen. Sitter här och sliter med ett gammalt tröskverk men det är det värt. Att inte nå ut i cyberspace hade vart otäckt.. Men den får mig att känna mig som en racer på tastaturet, det tar ju en hel minut innan texten kommer upp ;)Fina hjärtan dina blad :)

    SvaraRadera
  5. Du måste bo mitt i naturen. Gillar turkosa prickarna, skålen och inte minst de vackra bladen:)
    Jag kan villigt erkänna att jag är beroende av internet, där finns så mycket som jag vant mig vid.
    Sköt om dig!

    SvaraRadera
  6. Hej vännen!
    Usch, en riktig rysare att bli utestängd från bloggvärlden en tid, med haveri av ngt slag!!

    Vet du, jag tror vi är många som umgås på detta sätt och trots att man inte känner varandra, finns det säkert ngt mellan raderna som formar personen bakom de skrivna raderna, både i komm. och eget inlägg och ger ngt igen och har betydelse för var och en.

    Ett väldigt vackert fat med piprankan, mjuka linjer och bladnerverna ger spänning i det hela.

    Varm kram/ Bea

    SvaraRadera
  7. Visst. Jag är bl.a beroende av nätet för det mesta jag vill köpa då jag inte kan gå till affärer än!

    SvaraRadera
  8. Hej Gudrun!


    Vilket fint inlägg! Visst är det med spänning man går in för att se om dett kanske sitter någon kommentar på bloggen! Nya input eller bara en hälsning från någon som varit på besök... så välkommet båda! Förstår att det blir tomt utan det är ju en livsstil med dator och med blogg.Vilken tur att det har ordnat sig för dig nu. Lite kul att vi har varit ihop med våra respektive 34 år (Mats och jag träffades den 17/5).

    Du gör så fina saker Gudrun och jag håller med dig om hur vacker Piprankans blad är. Vi satte ju en pipranka i förrfjol och jag kan undras om det kanske händer lite mer i år. Luckys backe som jag fyllde med blomlökar den är jag också så spänd på.

    SvaraRadera
  9. Dine ting er så forseggjort! Jeg elsker dem!
    Alle hjertene, spesielt, men krukkene også, de har sånn en enkel og ren form, jeg får bare lyst til å holde dem og dreie dem inni handflatene mine!
    Klem!

    SvaraRadera
  10. När vi blev av med telefon, TV och Internet tidigt förra året så kändes det väldigt tomt. Maken saknade TV:n och lilla dottern och jag Internet, telefon var det ingen som brydde sig om nämnvärt. Men nog var det jobbigt att inte nå sina bloggkompisar.

    Så fina alster du gjort. I vår skulle jag så gärna vilja besöka dig och se fler av dem;-)

    Ha det så gott!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  11. Vakre ting du har laget:DDD Jeg er selv avhengig av å komme ut på Facebook og blogg MANGE ganger om dagen, ellers så får jeg abstinens problemer:DDDD Og føler meg ensom og alene:DDDDD Håper du får en flott uke:DDD Klemz

    SvaraRadera
  12. Du viser frem mye flott kjeramikk både i dette innlegget og i det under. Fantastisk lekre skåler du lager! Og så vakre hjerter og blader :)

    Det er ikke artig når internett tilgangen svikter. Så godt at du fikk ordnet det :)

    SvaraRadera
  13. Go'kväll!

    Älskar dina verk..Piprankebladen...Jättevackert.
    Häftigt att se så' för mej 'exotiska' djur på nära håll. Spännande...ETTMEDNATUREN:)
    Skönt att det ordna sej sen med att du kom ut på nätet igen...Katastroooof känsla när ngt sånt händer... ja'här har också nästan all snö smält bort nu...
    KRAM.

    SvaraRadera
  14. Ja, nog har man blivit lite beroende av nätet och att kolla bloggar...det finns så många trevliga människor därute som man aldrig skulle ha stött på annars, utan bloggvärlden!
    Din hjärtanserie är ju verkligen en favorit - jag är så glad över min skål!!

    SvaraRadera
  15. Här kryllar det som vanligt av fina ting! Tråkigt med hårddisken. Vet hur det känns. Våran har brakat ihop två gånger. Ha det gott!

    SvaraRadera
  16. The leaves are pretty I agree! Love how the heart-shape and texture of the leaf that have transformed on your ceramic. Now I am looking forward to see other colours :-D

    SvaraRadera
  17. Att inte själv få välja när man är på- eller frånkopplad är väl det egentliga problemet! När jag åker på semester tycker jag att det är skönt att fullt ut ägna mig åt upplevelserna, jag skulle aldrig vilja ha en telefon med uppkoppling.

    Men när jag är hemma vill jag helst att det fungerar!

    Gillar den turkosa färgen, den var verkligen läcker!

    SvaraRadera
  18. O,jag letar efter en anledning att be att få köpa den vita skålen!

    Vi använder dina skålar väldigt mycket här hemma, till vardags och till fest. När barnen är lite större ser jag fram emot att kunna plocka fram gudrungjorda oljelampor igen också.

    Skönt att du kom online igen så snabbt!

    SvaraRadera
  19. Hej vännen!
    Oj, vad längesen det är sen jag var på någon bloggrunda överhuvudtaget. Inte så kul att läsa om ditt ofrivilliga bloggavbrott. Tänk att man är så himla vberoende av sin Internetuppkoppling. När den ligger nere det är väl aldrig så angeläget om att komma ut på nätet som då. Tur att du är back online.

    Jag ser och njuter av dina vackra skapelser. Hur var det med försäljning av dina alster. Var kunde man köpa dom?

    Kram, kram
    /Lotta

    SvaraRadera
  20. Varje gång jag går in här hos dig blir jag kvar en lång stund och tittar på alla dina fina hjärtan m.m. Så himla vackra saker du gör.
    Utan internet skulle jag inte heller vilja vara. Det har blivit ett beroende.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  21. Hej svejs i cyberrymden.
    Tur att du har fått kontakten löst med ett nytt modem. Jag blir helt handikappad när något strular.

    Hjärtat med prickar känner jag igen,men i en ny färg:o)

    Jag säger som alla andra makalöst duktig är du med keramiken.

    Jag skulle vilja ha massor av dina keramiksaker.

    Och vilken tur du har som ser bäver från ditt fönster det är det inte alla som kan göra.

    Ha det gott

    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera
  22. Wonderful works!

    Best wishes
    Kvelli

    SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails