måndag 8 november 2010

Hus rivning

Helgen ägnades åt rivning av den gamla stugan. Mycket murket trä är det och skorstenen behövde maken inte slå hårt på förrän den förvandlades till mindre bitar.

När en del av taket var borta så hittade han ett jätte geting bo. Ca 70 cm stort och flera våningar. Det har nog varit boplats under flera år. Sedan fanns det förstås massor av små geting billor över allt under taket.
Gamla tidningar användes också som isolering förr. Här var det en Katrineholms-Kuriren från 1940. Pappret är mycket spött.
Lite kuriosa, Tänk om det var de priserna idag.
:)
Men det var säkert inte billigt för de som handlade då heller, deras inkomster var ju anpassade efter den tidens samhällssystem.När maken stod där uppe med sågen så gick jag omkring med hörsel kåpor på mig och ni skulle sett synen, jag satt och åt middag med hörselkåporna på.
Varför detta?? kanske ni undrar.
Jo, nu har jag fått öroninflammation igen. Så idag har jag varit hos doktorn och fått mig en penicillinkur. Mår inte så värst just nu.
Öroninflammationen gör att alla ljud blir konstiga och spruckna. Bestick mot en tallrik är inte heller något skönt ljud, därav hörselkåporna igår. Nu dröjer det ett litet tag innan jag kan njuta av musik igen.

För mig är det så att varje (som för andra är) liten förkylning sätter sig på mig och börjar sakta men säkert växa tills den kulminerar i en behandling. Mitt immunförsvar är inte som det borde vara. Detta p.g.a. olika sjukdomar.


Ha det gott,


17 kommentarer:

 1. Stackars dig, jag tycker inte det är länge sen du hade öronvärk. Får hoppas du blir bättre av medicinen.
  Dom tidningarna borde du spara på prislistan och annat, kanske rama in? Kul med såna gamla annonser tycker jag. Är det gott att huset blir rivet till slut?

  SvaraRadera
 2. Glömde ju helt skriva;- krya på dig !!

  SvaraRadera
 3. stackare dig...att ha öroninflammation!! det minns jag när mina barn hade, och det var smärtsamt..tur det finns hörlurar..Hoppas det snart blir bra igen!! Spännande att hitta gamla tidningar i väggarna..Min man var snickare, han rev en vägg, när han jobbade i Stklm, på Östermalm...och hittade en gammal slant, en shilling från. 1909..spännande va!! Krya på dig Karm Karina

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Spännande med rivningsprojekt, man kan göra små eller stora fynd och dagstidningar av gammal årgång är alltid trevlig att läsa, då varken språk och annat har förändrats påtagligt med åren :)
  Men..så synd att du åter drabbats av öroninflammation!! Hoppas du får snar hjälp av antibiotikan!

  Tack för dina alltid så rara kommentarer! Jag blir blir både varm i sinnet och rörd av din vänlighet!

  Styrkekram / Bea

  SvaraRadera
 5. Krya på dig:) Inte kul att vara sjuk...

  SvaraRadera
 6. Mycket spännande man kan hitta när man river
  Vilken jättebilla,har aldrig sett så stor
  Stackars dig öroninflammation är inte roligt, krya på dig

  SvaraRadera
 7. Vad tråkigt att du är sjuk. Hoppas att det blir bättre nu när du fått medicin. Det kan vara roligt att läsa gamla tidningar som man med största säkerhet hittar i gamla hus.
  Jodå, vovven är hemma igen efter 4 dagar i skogen. Nu ligger båda vovvarna på kökssoffan och sover. Vågar inte släppa ut dom nu, eftersom 6 vargar (en hel familj)drog förbi här idag.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 8. Tack för gulliga ord inne hos mig! Det värmer!
  Stackare, öroninflammation låter inte roligt, det har jag haft en gång och det gjorde dj****skt ont...Hoppas du kryar på dig snart!

  SvaraRadera
 9. Nu har ni mycket göra ser jag.
  Roligt att hitta gamla tidningar som visar hur det var förr.

  Jobbigt med förkylning som ger öroninflammation , hoppas att det går över snabbt.

  Krya på dig.

  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 10. Var inne på ditt förra inlägg och tittade. Otroligt fina grejor. Ang detta inslag, så påminner gamla tidningar om när vi köpte den här gården. Sa till säljaren (sonen) att de skulle ta allt de ville ha, sen fixar vi resten Uppe på vinden, där jag numera har "lager" fanns det också gamla tidningar. Kul att titta i. Ha det så gott

  SvaraRadera
 11. Mia: Jo det känns underbart att det där huset försvinner, det har funnits så många planer men alla hästmyror och fuktskador har gjort att allt dragit ut på tiden. Men nu så, äntligen. Planerna är att ett nytt hus skall komma upp där. Där en del kommer att inrymma min keramik. :)

  Tack för alla krya på dig hälsningar och för era kommentarer.

  Idag skall jag köpa tabletter med snälla magbakterier, magen börjar värka redan efter 1 dag med antibiotika.

  SvaraRadera
 12. Tråkigt att inte få må bra, men jag hoppas att medicinen kommer att hjälpa och att magen stillar sig.

  Vilket getingbo det fanns i det gamla huset! Vad roligt att ni ska bygga ett nytt för din keramik. På tal om keramik kikade jag på ditt förra inlägg...skålen med löven på är underbar. Sen är jag ju väldigt förtjust i dina blå skålar med hjärtana på.

  Krya på dig!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 13. Hej Gudrun.
  Åh sådant getingbo tänk så de kan bygga de där små rackarna och så mumsiga saker de kan tillverka (ref till honung)Riva hus är ett företag som kräver både sin kvinna och man Roligt läsa i så gamla tidningar skrattar madrasser var det ju ett väldigt bra pris på med vår tids mått. Så tråkigt att du åkt på öroninflammation Det är besvärligt. Ja immunförsvaret tar ofta stryk vid olika sorters sjukdomar har samma problem men inte med öronen! Var försiktig med dig nu då och ha en bra dag i busvädret(läs innevädret)

  SvaraRadera
 14. Nä, vad trist att du har åkt på öroninflammation igen :( Hoppas att det går över snabbt för dig så att det inte blir sådär långdraget.
  Vilket projekt med rivningen, och det är lite kul att se vad som döljer sig i det.
  Krya på dig.
  Styrkekram
  / Pella

  SvaraRadera
 15. Hej snäckan!
  Först; hoppas att du nu när du har kommit iväg och fått hjälp med din inflammation snart blir bättre!

  Kul med de gamla tidningarna! Tnker ni ersätta stugan med en ny? Eller blir det lite mer trädgård?

  SvaraRadera
 16. Hej Gudrun !

  Jag minns inte exakt vad det var Du skrev.Det är ju så många som skriver, men jag såg däremot att Du följer min fotoblogg. Det är gulligt.
  Jag ser Dina fina alster, ångrar att jag inte fick till det på keramikkursen på -70 talet.Det jag gjorde till andra blev okej, men mina alster såg ut som om en barnunge hållit på.
  Gjorde många skyltar som de som fick, har kvar än. Men den till mig hade någon tappat i golvet.Undrar nu efteråt om det inte var någon som jävlades med mig.
  De med hjärtan på är så fina.

  SvaraRadera
 17. Vad spännande att se vad som döljer sig under en rivning utom getingarna då..nu hoppas jag du blivit bättre i dina öron så du slipper hörselkåpor..må gott..

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails