tisdag 20 april 2010

Hästar och fröer

Om Du kommer in i Katrineholms resecentrum som ligger i ett gammalt godsmagasin så kan du mötas av den här synen. Stuckaturen som sitter på en husvägg och inne i magasinet består av en massa hästar. Vad jag har hört så skall sådan här stuckatur ha suttit på ett gammalt hus i staden, tyvärr så kan jag inte historian men jag tycker att det är vackert. Vilket hantverk.För massor av år sedan var det en träslöjdare/hantverkare som gjorde hyllor i samma tema.
Jag tycker verkligen om denna hylla.
I år skall det bli rosa i krukorna. Petunia har jag aldrig haft tidigare och jag tyckte inte att den såg ut som en vanlig petunia.
Så här långt har den kommit, jag har toppat den för att den skall bli buskigare.
En Fjäder nejlika, en perenn som sätts ut i rabatter. Tänkte även ha den i kruka också.


Av mina frö påsar har jag fått många plantor.


Idag har jag varit ute och jobbat i trädgården och det är hur mycket som helst att göra nu. Piprankan har blivit klippt.
Funderar på om jag skall fullfölja mitt pilhjärta, vet inte, det känns som om inte tiden finns nu.

Blåbärsmuffins, mmmm så gott.Ha det gott,

18 kommentarer:

 1. Åh, mycket inspirationsbilder!
  :)

  SvaraRadera
 2. Flitiga Lisa har jobbat hårt i trädgården idag hör jag! Visst ser man fram emot många fina blomster!!! Kram och godnatt

  SvaraRadera
 3. Har försökt mig på att så petunia några gånger med misslyckade resultat, förra året fick jag ett tiotal petunior iår ingen. de där små, spröa och tunna plantorna...hur bär man sig åt för att inte ha ihjäl? Vackra färg på de du sått även på nejlikan.
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Hei Gudrun :) Her var det mye interessant å lese om. Heste-stukkaturet og hyllen var virkelig fine, og originale. Jeg har ikke sett noe lignende før. Det er mye inspirasjon å hente ved å studere fortidens håndtverk.

  Og så spennende med frø som spirer og blir til småplanter. Petunia bruker jeg å ha i potter hvert år, men det slaget du har sådd var ukjent for meg. Vakker var den, blir sikkert fint hos deg til sommeren!

  Tenker blåbærmuffinsen smakte godt :)
  Klem

  SvaraRadera
 5. Våren kommer fort till dig. Sommarblomster sådda och spirade. Blir fint ute hos dig. Mums för blåbärsmuffins och så fina vitsippor :)

  SvaraRadera
 6. Söta blommor ....och va´gott med blåbärsmuffins. Kram

  SvaraRadera
 7. Funderade också på att köpa dom där rosa petuniorna i våras när vi fick fröna till jobbet men eftersom jag varje år sått petunia frön så lät jag i år bli och köpte sticklingar i stället..men fina såg dom ut!

  Så gott med muffins jag gillar :)
  Ha en bra dag
  Lotta

  SvaraRadera
 8. Rosa i krukorna, det gillar jag! Själv sår jag aldrig nåt, men jag blir alltid så sugen när jag ser "er andra" göra det...man kanske skulle försöka sig på nån sort...:o)

  SvaraRadera
 9. Den rosa petunian är ju jättefin, annars är jag inte så förtjust i petunior.Dina frösådder har då kommit långt. Mina vill sig inte alls i år...
  Fika med blåbärs muffins skulle inte smaka så dumt:-)

  SvaraRadera
 10. Glömd, du hästarna och muffins ser läckra ut
  ;-)

  SvaraRadera
 11. Inser att jag tittar in alldeles för sällan hos dig! Vilka helt underbara takfötter/konsoler! De ser nästan lite jugendaktiga ut med sina mjuka former!

  Läser också om din smidesvägg och honungsros - blir så nyfiken! Den måste vara enorm! Varför låter du inte väggen rosta? Det är så vackert med rost i trädgården, tycker jag. Själv har jag två honungsrosor som jag köpte i Wij trädgårdar, de klättrar i en cylinder av armeringsnät (rostigt ;-)) men behöver i år kunna ta sig ut åt sidorna i paraplyform - jag har en idé men måste kunna förklara den för den händige mannen som ska få äran att snickra... en kombination av mer armeringsnät och faluröd träspalje ska det bli! Hoppas jag!

  Nu har våren tagit time-out i Stockholm, hoppas att den är tillbaka snart!

  SvaraRadera
 12. Å! Du har egna frøplanter også!
  Takk for kommentaren hos meg!
  Det er så koselig å så og prikle. Den der fjærnelliken har jeg også sådd, men plantene er ikke så store som dine ennå!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 13. Vacker stuckatur,,och bevarat..roligt att de följt upp temat i hyllor...intressant att ge sig ut i stad..och upptäcka historia..vackert...
  Skönt att du är piggare.. och hoppas du kommer få njuta mer Vår framöver och sköna friska dagar...det vore kul om du vill fullfölja pilhjärtat såsmåningom...
  ha en bra dag!

  SvaraRadera
 14. Vad roligt att du känner dej mycket piggare nu. Vilka fina blommor du ska ha i år. Ska bli roligt att få se blomsterprakten senare.
  Vi ska ta det lugnt på vägen, har hela dagen på oss och kommer att göra små stopp också.
  Ha det gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 15. Föredömligt att bevara och föra vidare gamla tiders snickerier. Lycka till med frösådderna!

  SvaraRadera
 16. Hej vännen.
  Så skönt att se att du mår bättre.
  Som du vet så är jag ju svag för hästar, och hyllan var ju så vacker. Klockret med rosa petunior till det mörka.
  Orkar du och har du tid så tycker jag att du ska fortsätta med ditt mulliga pilehjärta.
  ha en bra dag.
  Kram pella

  SvaraRadera
 17. Så inspirerande bilder!

  SvaraRadera
 18. Vakre blomster og planter. Nydelige utskjæringer og flotte bilder. Ha en fin dag :0)

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails