måndag 8 mars 2010

Lägesrapport

Våren kommer, solen lyser och under sker, så härligt. Jag sådde den 1 mars och en del bl.a. nejlikor och petunia börjar komma upp. Jippie. En hel del av krukväxterna börjar leva upp av ljuset som kommit. Amazonliljan har fått 4 nya knopp stänglar och mer lär det nog bli. Det går så fort, på bara några dagar har de vuxit flera dm.Det här är arons skägg, den har fina blad. På stänglar eller vad man nu skall kalla det som hänger efter krukan så kommer det nya skott. Här ligger ett nytt litet skott vilande på ett blad.
Igår skottade vi bort snön precis runt växthuset ifall att trycket skulle bli för stort mot rutorna. Faktum är att jag har lagt min japan såg där inne och det går ju inte an att den är där nu när den behövs.
Det gick inte att komma in idag heller, men imorgon då är det rent utanför dörren för idag har det smält väldigt bra.
Idag var det rena vårvädret här, så jag har klippt vår boll björk, den är bollformad fast rätt högt upp om ni förstår hur jag menar. För att komma fram till den så fick jag pölsa i snön. Det är ju delvis skare men det är lätt att sjunka ner 60 - 70 cm och då blir det väldigt tungt att ta sig fram. Märker att min kondition är (super) dålig efter vinterns förkylningar och brist på motion. Flåsar som jag vet inte vad av några turer upp till huset och ner till platsen där trädet står. Eftersom man är rätt högt upp från ordinarie marknivå (om jag inte sjunkit ner förstås) så går det bra att klippa. Jag hämtade några brädor som jag lade ut på snön, ett bra alternativ till snöskor.
När jag höll på så såg jag fasanhanen ta sig över isen, vilken härlig syn.

Men självklart så känns det för mycket i armarna nu, men nu kan jag ju vila ända tills imorgon, då skall jag ta fram japan sågen (en helt underbar såg, har ni testat den?) och såga pilen.

Mer sol åt folket,
Ha det gott.15 kommentarer:

 1. Jag blir s¨å glad då jag läser vad du skriver. Visst är det härligt man bara vill nu... och vill att det ska skynda... bara lite sen vill man suga på karamellen lääääängeeeee ;-)

  SvaraRadera
 2. Så fint med en amazonlilja i blom!

  SvaraRadera
 3. Ja det är roligt när det börjar gro. Man blir så glad av det. Det är faktiskt ett riktigt under det här med frön, att det gror och sen växer fram till vackra växter och blommor.Kram

  SvaraRadera
 4. Døren til mitt drivhus er også fryst igjen og lar seg ikke åpne. Skulle gjerne ha hentet potter og utstyr så jeg håper på mildere vær her snart. Er lei av vinter nå, lengter etter våren.

  Så flink du er som har begynt å beskjære trær allerede. I hagen min er det fortsatt så mye snø at jeg nesten ikke kommer frem, så jeg venter enda litt med beskjæringen.

  Så nydelig kjeramikkhjerte du hadde laget :)

  SvaraRadera
 5. Ja nu börjar vårkänslorna storma fram, solen lyser, takdropp och underbart väder.. vad gör lite pölar på gångvägar och vägar då.. inget alls. Du undrade om kameliorna doftar, de flesta gör inte det fick jag höra men vi hittade inte den som gjorde det.. tyvärr. Men iofs bra för de som är allergiska.. Ha det gott/Kram Moa

  SvaraRadera
 6. Ser att du också har mycket snö. Fiffigt med bräder på snön att stå på.
  Ha en skön vecka.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 7. Jag undrar om karlarna (med tanke på kvinnodagen idag) är lika envisa med att försöka lura fram våren?
  Precis som du fick vi i söndags skotta vid sommarhuset, för att komma in i källaren där jag hade alla mina så lådor. Kunde väl aldrig drömma om i höstas, att det skulle vara så mycket snö i Mars!
  Elisabeth

  SvaraRadera
 8. Så smart att lägga ut plankor. Jag har en sån där boll jag också, som hade behövt en frisörtur, och någon häck. Kommer ju bara inte fram.. Spännande lilja du har :)

  SvaraRadera
 9. Tack för de värmande orden. När man ser de här pyttesmå fröna eller lökar, så fattar man ju inte hur fina de blir. Väntar bara på att snön skall ge med sig. Himla smart med plankor
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera
 10. Hej Gudrun.
  Det är en trött tid. Själv har jag alltid tillhört dem som kroknat allrahelst en period på hösten och en på våren. Kanske du med? Det känns ju alltid bättre att inte vara ensam om något och det är vi troligen inte.

  ... Men, faktiskt så påverkar det oss extra som har drabbats av olika form av utmattning och som i mitt fall ledde till en hjärnskada. Det är som om vi har gett och gett l överflöd och sedan sinar orken och den är stört omöjlig att hitta igen.

  Man kan ju medicinera och den utvägen vill de flesta läkare ta till. Då handlar det om att trubba av mörka tankar istället för att som jag ser det spä på med ljusa... Snabbast och enklast... för dem. Kvickt tillbaka, det får inte ta för lång tid och ork... för dem... Ja, du vet säkert eller hur? Medicin eller inte det måste vara vars och ens val.

  Lite kommer vi då in på den där kategoriseringen som du pratade om förut och som är ett oerhört intressant ämne. Ja, man skiljer ut och gör det enkelt för sig med behandling. Nej, jag tror också på att livet och individer är mer komplexa än så. Medicin behövs ibland, men uteslut då inte terapin den mänskliga behandlingen. (Paralleller tänker jag skulle kunna göras till hur vi behandlar kriminella. Varför den ena eller den andra påföljden? Varför inte både och?

  Sen det där med jobb... klart det då går lättare när det finns en massa ljust som lyfter en... och så är det ju långtifrån alltid. Då jag gick hos terapeut så sa hon en period att du får försöka se det som att du går till jobbet sköter det du ska och hämtar ut din lön. Och är man den där personen som alltid har gett och gett så har man inte ens en sjukdag... inte för att det inte har behövts under åren utan för att man är den man är. Kärleken kan ju inte ta slut men den behöver påfyllning. Kan du inte göra ett kärlekskrus att använda vid behov ;-)

  Just nu försöker jag bara tänka positivt även då det är svårt. Kolla på det lilla... se delmålen. Kram ingela (som du förstår måste jag sluta lite abrupt för det handlar om livet och det kan vara svårt att knyta ihop ibland.

  SvaraRadera
 11. Det er fint å se at det begynner og spire og gro i vinduskarmen igjen:) Heldiggris du som har så fint drivhus.
  Ha en fin kveld!

  SvaraRadera
 12. Ingela!
  Ang. kategoriseringar så tänkte jag att många människor gärna sätter människor i fack, detta för att de lättare skall förstå omvärlden. Inte minst ser man det ju genom tester som är så populära idag. Men jag har svårt för att tro på tester, människan är för komplex.
  Istället för att börja äta medicin då jag gått in i väggen så valde jag att hoppa av jobbet. Ett inte helt enkelt beslut men nödvändigt för mig.
  Mitt liv innehåller mycket livskvalité men också mycket ensamhet och tankar som kommer över mig över sådant som hänt och varit. Jag är nog rätt så vingklippt. Hörde en forskningsrapport som sa att det tar kanske 10 år att läka efter en "vägg", hoppfullt, eller hur?.
  Jobbar varje dag med att tänka positivt, mitt skapande och min trädgård ger mig kraft. Jag är också glad över att ha mött dig och andra bloggvänner där man kan få ett cyber umgänge.
  Kram till dig.

  SvaraRadera
 13. Hej Vännen.
  Det är inte lätt att vara en hel människa, och det är en oerhörd styrka att du berättar om dig själv...
  Stora kramar
  Pella

  SvaraRadera
 14. Hallå
  Du har en Award att hämta på min blogg
  mvh Ewa

  SvaraRadera
 15. Hej Gudrun

  Ja nu har våren börjat ge sig tillkänna. Det regnar idag och blåser så nu töar det. Men jag vill inte att det skall gå för fort för jag vill hinna njuta av den fina vårvintern med sol och snö.


  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails