onsdag 10 mars 2010

Fortsättning på trädgårdsvandring

När jag skall upp till min verkstad och det är i rhododendron tider så möts jag av den här synen. Mellan rhododendron och idegran växer det ormbunkar (kallar jag dem för, vad det riktiga namnet är vet jag inte) de kommer upp lite överallt och på en del platser kan de ju platsa men inte överallt.Bredvid trappan som består av stenar växer en idegran, den började jag klippa för några år sedan, den är gammal och det är en planta som brett ut sig. Tänkte att det kunde få bli en boll som ligger på häcken. Ide gran är väldigt tacksam att klippa, det bryter fram nya skott så det är ingen risk att den blir förstörd om man klipper fel och den kan bli väldigt gammal. Något annat som är bra med ide gran är att den får vara ifred för rådjur, ett alternativ om man vill ha en städsegrön häck.

Huset där uppe är min verkstad eller ateljé, det är där jag skapar mina alster.

Framför verkstan ovanför idegranen var det innan jag började planera utrymmet gula höga (2m) blommor. De var inte roliga för de hängde mest och behövde stöd.
Så där har jag planterat massor av astilbe i olika färger och storlekar, funkia, kirgislök och vit flox (det är nog någon mer växt som jag inte kommer på vad den heter). Astilbe är en underbar växt, jag har aldrig hittills haft något problem med den. När blommorna vissnat ner så är det ett fint bladverk kvar.

Idag håller jag på att glasera, jag skulle bara äta lunch och ni ser hur det blev, blogg, blogg och nytt inlägg.
Aj,aj,

Ha det gott,

20 kommentarer:

 1. Vilken härlig verkstad du har. Är kanske inte lika inbjudande i dagens väder. Jag har min verkstad i ett f.d.stall. Alla boxarna fick vara kvar, och sen gjorde min man en sparkskiva till varje box. T o m vattenbehållarna är kvar. Bra med utrymme när jag hade kurser. Det har jag slutat med. Var trött på att det alltid var minst en som inte blivit klar, tills tiden var slut. Så det blev ½ - 1 timmes extra jobb var kväll.
  Ha det så bra
  Kram Marianne

  SvaraRadera
 2. Hej Gudrun

  Visst är det härligt att kunna ta fram kort och titta på som är från sommaren.
  Astilben är ju jättefin. Den vita riktigt lyser upp.
  Hoppas att du får en fortsatt bra dag
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Wow, jeg gleder meg til sommeren!!!!!I mellomtiden kan jeg starte på planleggingen av min lille bakhage her i byen. Gleder meg!!! klemZ

  SvaraRadera
 4. Snart är vi där, eller vad tror du?
  Skönt med en grön miljö för ditt skapande.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Hej Gudrun vilken fin trädgård du har! Och så praktiskt och inspirerande med en egen verkstad. Synd att det är så långt annars skulle då jag ha vägarna förbi någon dag. För att kolla på dina vackra kärleksalster och för att kanske få en specialvisning då du jobbar
  :-) Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Din keramikverkstad ligger verkligen flott till, den vägen dit måste ta tid, så mycket att se på :)

  SvaraRadera
 7. Åh, vad härliga växter. Blir nyfiken på din glasering som du ska göra.
  Jag har lagt ur en länk längst ner på dagens inlägg där du kan få reda på lite mer om Wabi Sabi, Var det Feng Shui du tänkte på? Det är inte samma sak. Jag gilla Wabi Sabis filosofi. Inga konstigheter.
  Kramkram Pella

  SvaraRadera
 8. Vilken fin trädgårdsvandring jag fick! Artilbe är jätte fina. Har tänkt flera gånger att skaffa mig några men det kommer alltid andra växter ivägen;)

  SvaraRadera
 9. Vad härligt din verkstad ligger! Astilbe är en väldigt fin växt! Jag har bara en och den sitter helt fel. Ska nog skaffa några fler och flytta den jag har! Ha en fin kväll! / Irene

  SvaraRadera
 10. Vilken fin trädgårdsvandring du bjuder på. Vackra planteringar och ljuva blomster och som kryddan på det hela, din ateljé med vacker inramning.
  Det lär nog dröja innan jag får en en så fin inramning på min ;)
  Trevlig kväll! /Bea

  SvaraRadera
 11. Vad härligt grönt och fint du bjuder på, jag blir alldeles salig av längtan till sommar och sol. Vilken liten fin stuga för skapande du har, en liten stig med härlig grönska ditupp =). Astillbe är en väldigt älsklig sort har flera stycken också.. och är liksom en stomme i trädgården, det och funkian. Ha det gott/Moa

  SvaraRadera
 12. Man längtar verkligen till våren och sommaren när man ser alla dina fina bilder från trädgården. Du gör en fin keramik också och det måste det väl bli med den utsikten. Ha en bra kväll,/MalinSj

  SvaraRadera
 13. Va fint du har det. Mysigt med lilla stugan . Astilbe är verkligen vackert. Det vill jag ha mycket av i min trädgård. Kram

  SvaraRadera
 14. Så härligt det låter att du ska glasera! Ja jag gillar verkligen keramiktillverkning och att sedan se hur resultatet blir! Är tyvärr förhindrad att utföra den typen av hantverk så jag får hålla tillgodo med betonggjutning och gipsgjutning. Gillar din alster mycket! Ha en fin torsdag/ Leni

  SvaraRadera
 15. Ha , ha ! ja , jag känner igen det där med att fastna i bloggandet ! Får snart sätta en "ägga-klocka" så jag inte sitter för länge åt gången.
  Fantastisk vacker trädgård du har ! Jag älskar astilbe ! ...och jag blir sååå avundsjuk på din fina verkstad ! *smile*
  Ha en fin dag ! Helen

  SvaraRadera
 16. Vilken otroligt inspirerande miljö att få vara och arbeta i! Så underbar trädgård ni har - verkligen en energikick att se. Nu vill jag ha vår...
  Kram Marie

  SvaraRadera
 17. Vilken härlig verkstad du har...och vägen dit ger inspiration bara av att promenera. Förstår att du kan vara kreativ i en sån miljö.....men jag blev allt lite förvånad....menar du att inte har butik och säljer dina vackar grejer....???? Använder du allt själv...eller har jag missat nåt????
  Dina vackra örtkrukor ser sagolika ut, precis som det mesta du gör!
  Hoppas jag vinner!
  kram, kram
  /Lotta
  ps. Kul att du vill vara med i utlottningen hos mig! två lotter finns avsatta för dig

  SvaraRadera
 18. Hej Lotta!
  Jag använder inte allt själv, jag samlar på högar, vem vet vad som händer. Jag har faktiskt frågat i några affärer om de skulle vilja titta på mina saker och höra av sig, men de verkar inte bemöda sig överhuvudtaget. Det är inte lätt att vara profet i sin egen hemstad. De kanske tror att det är åter någon som sitter och tror, därför är responsen här på bloggen så värdefull för mig. Jag är väl inte typen som krusar någon heller.

  SvaraRadera
 19. Nejmenoj vad kommentarer! Hur ska du hinna jobba i verkstan ;-)

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Vad skoj att du tittade in till mig och skrev en kommentar. Nu har jag laddat upp några bilder på senaste stickprojektet jag skrev om, utifall du vill se vad jag pysslat med.

  Jag tror vi alla behöver lite upplyftande somriga bilder just nu.

  Önskar dig en fortsatt härlig torsdag/Caramel

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails