lördag 27 februari 2010

Terracotta

Häromdagen skröjbrände jag. I ugnen hade jag bl.a. med ett antal terracotta krukor och hjärtan, det här är några av dem. Krukorna är ca 11-13 cm höga. Tänkte att jag kunde plantera örter i dem, hjärtan kan sättas i krukorna som en dekoration.
Nu längtar jag bara tills det börjar.. trädgårdslivet.


Ha det gott,

20 kommentarer:

 1. Jätte fina...blir fint med örter. Kram

  SvaraRadera
 2. Nejmen så fint! Verkligen kul att kunna följa ditt arbete så här från första parkett! Vad innebär "skröjbrände" undrar en oinvigd!

  Du har verkligen funnit ditt signum :-)

  SvaraRadera
 3. Skröjbränning är den första bränningen av två. Om de skulle glaseras så skulle de brännas en gång till men i det här fallet så är krukorna klara nu.
  Terracottan (lergods) är inte vattentät och suger vatten, det innebär att de kan frysa sönder om de står ute under vintern.
  För det mesta håller jag på med stengods och den blir tät (bränner ihop), den bränns i mycket högre temperatur än lergodsleran och är utmärkt till bruksföremål.

  SvaraRadera
 4. Dina terracotta alster är jättefina, terracotta är alltid rätt. Trädgårdslivet pågår i mina tankar och jag har mycket kvar att göra innan utelivet börjar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Kul att bli lite invigd ;-) en gång för längsedan då jag gick på förskoleseminariet hade Margareta mig att prova gå och dreja i Kristianstad. Roligt att ha provat och sett att det är då inte enkelt. Svårast att vara bestämd och centrera ;-) men vansinnigt skoj att prova på och se vad som hände då man glaserade!

  SvaraRadera
 6. Hejhej.. så fint du gör i lera.. jag är keramiker själv, har TYVÄRR ingen verkstad hemma, men på kurs har jag gått i över 22 år snart..kurs å kurs.. vi är några som gått länge i samma grupp, me samma ledare, som varit keramiker i över 40 år nu. Men det blir inte så mycket alster som man vill göra, tyvärr.. då man bara går 1ggr/v, terminsvis.

  Jättefint i terracotta.. de var längesen jag använde den leran, blir mest bruksföremål för mej, då kör jag på med stengods.

  Önskar dej en fin lördagkväll..kram Helén

  SvaraRadera
 7. Oj, nu kommer det att bli ännu finare i ditt köksfönster.

  SvaraRadera
 8. Hej Mia!
  De kommer inte att stå i mitt köksfönster, tänkte eventuellt ha en öppet hus dag och visa trädgård och keramiken i sommar då kanske de går åt.

  SvaraRadera
 9. Verkligen jättefina krukor och hjärtan !!
  Här har äntligen snön börjat smälta lite. Vi har haft plus-grader i 3 dagar nu , så det går liksom på rätt håll i alla fall även om det kommer att ta tid i år . :-)
  Ha en fin helg ! Kram , Helen

  SvaraRadera
 10. Kjempefine! Og det blir nok veldig fint med urter i krukkene :)

  SvaraRadera
 11. Oj oj vilka fin krukor att ha örter i, så duktig du är.
  Trevlig lördag
  Kram susanne

  SvaraRadera
 12. Vilka fina krukor de skulle jag inte ha något emot att ha i trädgården med fina växter i.. Och de fina hjärtana blir ju en fin dekoration.
  Jättekul med Öppen trädgård och då går dina krukor åt plus säkert en hel del av dina fina alster.
  Synd att jag bor så långt bort.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 13. Så fine blomsterpotter! Eller urtepotter, kanskje. Og hjertene dine er jo bare flotte da. Ha en super kveld og morgendag. Klem :O)

  SvaraRadera
 14. De blir nok kjempefine med urter i!! Du er heldig som kan lage så fin keramikk, skulle ønske det hadde vært meg. Hjertene dine er også kjempe søte.

  SvaraRadera
 15. Men så fina.
  Öppen trädgård låter spännande.
  Det hade varit något för mig och då kunda jag köpa några sådana krukor. Mmmm det är väl lite väl långt ...
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 16. Trädgårdslivet väntar jag också på :)
  så tjusiga teracotta krukor du gjort men allt du gör är så fint!
  Ha en skön söndag

  SvaraRadera
 17. så fina...älskar dina hjärtan...allt du gör är fint
  kram

  SvaraRadera
 18. Jag blir förstummad av de söta terracotta krukorna. Det är ett material som tilltalar mig väldigt och passar utmärkt med kryddor och annat grönt. Så du är en krukmakare oxå ;)
  Beundrar din konst och förmåga att skapa!!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 19. Jättefina "terra"-ethkrukor! Kommer att bli perfekt med örter i, och tänk att hitta ett hjärta lite var stans när man går runt i trädgården.Underbart
  Elisabeth

  SvaraRadera
 20. Jag drar mig för att bränna nu både skröj och glasyr ,med tanke på elkostnaderna. Nej jag skojar bara. Inspirationen har tagit paus. Kanske att jag lägger in nåt foto så småningom.
  Kram
  Marianne

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails