tisdag 23 februari 2010

Phlox och Gullstav

När vi flyttade till vårat hus så fick vi ta över en gammal trädgård. Kvinnan som bodde här före oss tyckte om växter men hon hade kommit upp i åren och orkade inte längre. När jag (eller vi) sedan tog över så har det blivit ännu mer växter och många fler rabatter. Kombinationen av växter som finns hade nog inte varit mitt val men jag har låtit det vara och har kompletterat med sådant som jag tycker om. Den här rabatten som jag kommer att visa har många skepnader beroende på när under säsongen jag tittar, den är en riktig färgexplosion. Samtidigt som phloxen och gullstaven blommar så blommar även riddarsporren, den är knallblå och 2 meter hög och står lite till vänster om gullstaven.

Här har det hänt något, till våren eller när de kommer upp får jag ta vara på den här nya plantan. Visst är det kul att växter kan förändra sig själva.

Ha det gott,


20 kommentarer:

 1. Så underbart härliga bilder du visar! Man riktigt längtar...efter sol och sommar!
  Du har en otroligt vacker trädgård Gudrun.
  Kram, kram
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Härligt att läsa om växter och trädård så här i snökaosens tid. Det ger mig hopp om en nalkande vår och sommar! Underbart, jag längtar så!

  SvaraRadera
 3. Ja vem längtar inte efter vår och sommar. När man tittar ut kommer tanken, NÄR skall vi se jorden igen, med alla blommor och även ogräs.
  a det så bra
  Marianne

  SvaraRadera
 4. Härligt med gamla trädgårdar , där växer det ju blommor som man kanske inte skulle ha planterat själv.
  Floxen som har fått varigerade blad påminner om en som jag köpt för några år sedan. Men min har även fått helgröna blad så de är nog inte riktigt rotäkta.
  Vi har 18 grader och sol.
  I natt var det minus 26.
  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag håller verkligen med, det är så roligt när växten plötsligt ändrar form eller färg...

  SvaraRadera
 6. underbart härliga längtansfulla bilder***
  kram

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilken inspirerande blogg jag har hittat! Så mycket fint! Gillar dina keramik hjärtan jätte mycket! Ha det gott/ Hälsar Leni i Skåne

  SvaraRadera
 8. Skönt att få njuta lite av vad som komma skall.
  Härliga gamla växter de vinner allt i längden.

  SvaraRadera
 9. Vackert blommande, tar man in synintrrycken, blundar... kan man förnimma doften!

  SvaraRadera
 10. Vilka sprakande färger! Så bra att ni lät rabatterna vara och såg vad som fanns där. En trädgård växer inte upp i en handvändning. Jag är ledsen för att jag inte fotade mera i vår trädgård då vi flyttade in.

  SvaraRadera
 11. En riktig sommar påminnelse - härligt!
  Känner igen fenomenet färgexplosion, för det är just vad jag har i mina rabatter,lite svårt att få ändring på det eftersom det skulle ta flera veckor i anspråk att flytta om hela rasket :)
  Cerice röda Flox jag också som lyser effektfullt när hösten tar vid :)
  Kramen / Bea

  SvaraRadera
 12. Det måste ha varit spännande att vänta och se vad som kom upp.
  Jag älskar ju färger , så den rabatten är helt i min smak. Kanske för att den påminner om när jag var liten.
  Elisabeth

  SvaraRadera
 13. For en flott hage du har!!!!!
  Ha en fin morgendag. Klem :O)

  SvaraRadera
 14. Man börja ju längta till sommaren när man ser dina härliga bilder :)
  Phlox är så fina när dom blommar och då man har en grupp av dom fast mina brukar få mögel på bladen mot hösten då är dom inte så fina.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 15. Dina härliga bilder ger hopp om att det kanske kommer en sommar i år oxå. ljuvliga blommor!
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 16. Hej!
  Det är bra att man låter växter stå kvar tycker jag. De ger ett mervärde efter en tid när man kan säga att de stod här från början.
  Jag kunde inte rädda mycket hos mig och dessutom grävdes de bästa växterna upp och togs med utan lov. Det var trist för jag hade ju sett en hel del som då inte fanns när vi sedan flyttade in.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 17. Oj vilken vitamininjektion jag fick av dina bilder.. och så härligt att ta över en trädgård efter någon som verkligen älskat sin gård.. ja då kan oväntade möten uppstå och det är ju det som är det fina i kråksången.. så att säga.. *ler*. Varigerad flox... finns ju men så roligt att det uppkom så där utan vidare.. kanske kan du gräva upp den biten för att se om det blir mer sådana varianter. Ha en härlig dag..Moa

  SvaraRadera
 18. Den varma blomsterupplevelsen var skön att få. Gult är inte alls det fult, det passar ju perfekt. Keramiken din här oven är lika fin som alltid, den vasen klär säkert dina liljor extra gott.
  Ha det fint :)

  SvaraRadera
 19. Ser förresten dina bilder av Echiveria här på sidan av. Har du dom ute hela året? âr lite svag för såna, men trodde jag bara kan ha dom inne.. Kul om dom klarar sig ute också.

  SvaraRadera
 20. Så vackert!
  Visst är det spännande när man tar över en gammal trädgård, man går ju på upptäcksfärd. När vi köpte vårat förra hus visade sig att det fanns en gammal perenn trädgård som inte kom fram för det växte Lupiner som dolde blommorna. Så jag låg hela våren och sommaren på knä och gallrade ut Lupinerna så perennerna kom fram och det var en ofattbar skatt som låg gömd. Fick med mig ett flertal till gården vi bor på nu. Ha det bra och sköt om dig. Har du blivit bättre från din förkylning?
  Kram Pella

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails