onsdag 16 december 2009

Ljus i mörkret


Det finns så många människor som kämpar
och som lider i det tysta.
Av massor av anledningar kan livet vara tungt.
Vem kan veta, vad som döljer sig bakom fasader och murar som människor byggt upp?

Jag skulle önska att jag kunde ge något för att lindra,
för att skingra molnen, för att dämpa smärtan.
Men jag kan bara skicka en tanke, en önskan, om ljus, värme, gemenskap, hälsa och krafter.

Kram

12 kommentarer:

 1. Hei!! Jeg er helt enig med deg. Man kan ikke se igjennom fasaden. Det er mange har det vondt og lider og føler seg ensom spesielt en høytid som julen. Tankene er jo gode...det er flott og ikke bare tenke på seg selv. Ha godt med mye lys og varme. Hilsen Lisbeth :-))

  SvaraRadera
 2. Jättefina och varma tankar. Ibland är det tur att man inte vet vad som försigår bakom alla väggar. Det är ju så mycket tråkigheter som händer,barn som far illa. Julen är ju en högtid som kanske många skulle vilja att den bara kunde hoppas över.

  Varma Kramar/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Så vackert tänkt.
  Julen är ju tiden då vi ska "måna" om varandra.
  Många gånger är ett ärligt leende människor emellan en bra bit på vägen. Har man sedan ett vänligt ord att ge på vägen känns allt mycket bättre.
  Kram/Ann.

  SvaraRadera
 4. Du är en vacker person,Gudrun, det är inte så ofta man hittar personer som tänker på andra,dom som lider i livet för olika saker, en stor kram!
  Jag önskar dig redan nu en varm och god jul!
  Ha det bra.
  Annette från Italien

  SvaraRadera
 5. Fina tankar och en vacker ljusstake, är den månne smyckad med en ros? Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Fint ljus och fina tankar du delar med oss. Är ljusstaken gjord av dej? Den är iaf mycket vacker. Ser att du också fått snö nu och troligen lite ljusare också.
  Ha det gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 7. Så läcker ljusstake du har lagat :) Du har så rätt, sanna ord..det finns så många som behöver lite omtanke, jag jobbar med rus och psykiatri och ser daglig exempel på det, men dom har ju ändå kommit in ' i värmen' tänk på alla dom som är anonyma där ute, som går bakom sina fasader.. Jultiden är tid för omsorg, alla har det inte lika lätt. Ha det fint :)

  SvaraRadera
 8. Tack ALLA för era kommentarer.
  Annette, jag blir rörd av din kommentar, jag är inte vacker, gör så gott jag kan i det lilla.
  Inger, det är en ros som ligger löst i ljusstaken, fick en idé om att jag kanske skulle göra massor av rosor som man kan ha t.e.x. som bordsdekoration. Får se när lusten och orken kommer. Är förkyld just nu.
  Birgitta, ja, det är en ljusstake som jag gjort.

  SvaraRadera
 9. Visst är det så. Jag låg sömnlös inatt tänkte på min dotters en klasskamrat som är invandarbarn/asylsökande. Han kom i gummistövlar i 10 minusgrader, inga riktiga vinterkläder. Han är en solstråle, liten till växten och otroligt glad och go, hälsar alltid. Han får mig alltid att le. Det finns så mycket livsglädje i honom, trots att han flytt från ett krig. Så imorse gick jag ner i källaren rotade fram Ronjas gamla urväxta snökänger och en overall och lite andra kläder som skulle passa en kille på 6 år. (Jag har skänkt bort det mästa till Erikshjälpen men detta fanns kvar, vilken tur). Och så traskade jag över till asylhusen mitt emot mig. Kanckade på familjen på 5 barn och en mamma mötte mig, alla gladas trots att de inga möbler eller något har. De blev oerhört glada. Jag vet nämligen att när man är asylsökande får man en så lågt bidrag, lägre än socilabidrag. Det är först när de få stanna/uppehållstillstånd det först då de kan söka socilabidrag, pension och barnbidrag och jobb givetvis osv. Kändes skönt att den lille killen slapp frysa. Så när vi senare gick till skolan så kom han i kläderna jätteglad och han log som vanligt och så sa han Tack! Idag är det klarblå himmel, snötäcket ligger tjockt gud så vackert det är och idag är det ännu vackrare i mitt hjärta! Tack "lillkillen" och kram till dig Gudrun ha en bra dag Kram Rosie

  SvaraRadera
 10. Rosie! Så fint gjort av dig. Jag blir rörd till tårar.
  Ingen människa kan göra allt men alla kan göra något. Det "lilla" kan man tycka kan göra underverk och smälta frusna hjärtan bara detta att man ser varandra, som du sa Gumman ett leende och ett vänligt ord kan få människor att orka en dag till.
  Som en kollega till mig sa för länge sedan "det finns ingen väg, men om många börjar att gå på en stig så blir det en.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Rosie, världen behöver fler människor som faktiskt gör sånt där, inte bara tänker tanken. Tack för din medmänslighet.

  SvaraRadera
 12. Oj! fick jag en kommentar i din blogg. Tack så mycket Gudrun och tack Rebecca för att ni oxå gör era röster hörda./ Rosie

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails