onsdag 4 november 2009

Hoyor - porslinsblommor & andra växter

Idag snöar det för första gången för den här säsongen. Det är ju rätt så milt ändå ute så snön blir väl inte liggande och det uppskattar jag. Den kan få komma innan jul för sedan stannar den väl ändå tills mars och det räcker för mig.

Vilken tur för en växtintresserad människa att man kan ha krukväxter.
Upptäckte idag att min hoya curtisii hade 7 blomknoppar, så kul. Hoyor är så vackra och många doftar gott. Jag har 10 olika sorter (vet inte vad alla sorter jag har heter) och det lär finnas ca 200.


Det här är hoya lacunosa,
den blommar jämt och när det blir för många blommor på den så blir det lite väl stark doft i ett rum. Men visst är den fin.

Orkidéer finns väl i de flesta hem idag, de är fina i sina olika teckningar. Den här blommar just nu och jag har haft den i tretton år.St Paula är väl också en vanlig krukväxt, den här har väldigt vackra blad, ibland kan en del blad bli övervägande vita.

Ha det gott,

7 kommentarer:

 1. Hoyorna är min absoluta favorit!

  Kika in till mig - jag har en tävling på gång.

  Kram Maud

  SvaraRadera
 2. Jag har inga Hoyor men vad jag förstår så är de väldigt populära.
  Orchideer har jag ett par stycken som blommar och de är ju väldigt tacksamma.

  Ha en fortsatt bra dag
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Gud vad du frestar mig nu, din Hoya Curtisii, är storcharmör jag gärna skulle ha haft i min samling..Din andra är lika vacker den, men den tror jag faktiskt jag har, men inte namnet så tack för att du gav mig det.Mig och namn har problemer, både ute i trädgården och inne, livet efter 40+...St paula hade jag i många år, din er ju jättefin, dessvärre så tog Hoya över all fönsterplats hos mig, men jag har faktiskt klart at klämman in någon orcide.. Tack för du viste bilderna, en aldrig så liten byteshandel till våren kanske? om du vill utöka ditt sortiment..Nu är det för kallt, det snöar här också idag :)

  SvaraRadera
 4. Jag gillar alla krukväxter du visar även om jag har betydligt färre växter inomhus nu jämfört med tidigare.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Underbara krukväxter och de får nog sin lilla extra omvårdnad nu på höstkanten när trädgården är över. Vackra Hoyor och jag har några sorter, men tyvärr klarar inte min känsliga näsa dessa starkt doftande blommor och under blomningen får de stå i ett annat rum och dörren stängd :(
  Trots allt är det ju en bragd att lyckas med vacker blomning.
  Orkideér har jag däremot flera stycken utav och de har t o m fått ny stänglar och blommar.
  Ha en bra dag!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också porslinsblommor, har haft många men nu har dom nog minskat ganska kraftigt. Städat bort dåliga och såna som inte vill växa. En del porslinsblommor doftar så starkt så några har vi slängt ut för doftens skulle. Egentligen vore det perfekt om man hade en vinterträdgård att stoppa blommorna i skulle dom få dofta hur mycket dom vill :) På sommaren brukar jag ha ut några också i växthust där trivs dom.
  Ha det bra!
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Tyvärr är jag inte så bra på krukväxter vet inte vad jag gör för fel. Jo det vet jag förresten jag glömmer bort dem liksom.
  Myrcine är min favorit den tål att torka ut och övervattnas.
  Annika

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails