onsdag 21 oktober 2009

Ängel och tyger

Det här var den första ängeln jag gjorde. Jag har inte lagt ner lika mycket arbete på den här som på den som gick sönder.I lördags var vi i Norrköping och besökte Strömma tygförsäljning (så mycket fina tyger de har). Hittade två fina tyger i creme vitt som jag nu har sytt en gardin av. Det mönstrade tyget är väldigt tunt så det blev ett tyg i samma nyans att ha under. Att sy ihop dem var inte det lättaste, tygerna glider lätt, så för att få det så bra som möjligt så har jag tråcklat ihop dem, tråcklat på draperingsband och varit väldigt petig.
Slutresultatet är jag nöjd med, men ännu har jag inte sett hur de blir när de kommer upp i fönstret (hoppas det blir bra). Fönstret skall tvättas först och det blir väl lördags jobbet (jippi......, jag skämtar)
Ha det gott,

6 kommentarer:

 1. Söt ängel och gillar den oskyldiga posén.
  Härligt med nya gardiner, men fönstertvätt är inget man längtar efter, hör till kategorin - nödvändigt ont ;)
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar ängel, jag gillar att den inte är så docksöt utan lite "uppkäfftig", fint!

  SvaraRadera
 3. En ovanlig ängel och ovanligt fin. Gardinerna snygga med en avancerad sömnad. Vore kul att få se dem upphängda, om du vill visa.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Den är fin den också. Inte så där gullig utan mera rejäl. Fint tyg skall bli kul att se när du är färdig och fått upp dem.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Jättefin blev den.
  Väntar på att få se dina nya gardiner upphängda.

  Ha en fin fredag och trevlig helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Fint! :)

  Tips till att sy i tunna tyger: Vanlig kontorstejp går snabbare än att tråckla längs kanterna. Sån där matt tejp är lättast att ta bort efter maskinsömnaden.

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails