torsdag 13 augusti 2009

Dagens arbete & dagens blommor

I går storstädade jag min verkstad, tog bort en gammal drejskiva (som jag säkert kommer att sakna då den funkar) men jag får inte plats, det blir ingen arbetsro när det är för trångt. Resultatet av städningen blev bra och i morse glaserade jag och nu har jag startat en glasyrugn, hela ugnen är full med saker som har fått samma glasyr, som det här fatet.


Jag har varit inne i en vit och svart period länge nu men drömde för ett tag sedan att jag körde en turkos ugn och nu är det gjort. Hoppas att det blir bra, man vet aldrig. För en liten stund sedan var temperaturen uppe i 700 grader, den skall upp till 1250 grader. Så i morgon när jag öppnar locket till ugnen så blir det spännande.

Annars så blommar ännu mer sorter av mina liljor, de här drar till sig jättemycket blomflugor, och de doftar så otroligt gott, det känns på flera meters håll.


Närbilder på dem,


och i förrgår började den här orientliljan att slå ut.
De vita har också börjat blomma. Liljor kan jag inte få för mycket av de finns på flera ställen i trädgården. Ett problem som man kan få med liljorna är deras fiende liljebaggarna men de jagade jag i början av sommaren och har klarat mig sedan dess, som tur är.
2 kommentarer:

 1. Va kul med dina liljor! Jag har ju också lagt ut en i min blogg idag. Ja dessa baggar, jag hann inte med att ta bort dem alla, blev överrumplad. vad jag förstår är de dom som gör hål på blad även på växter i dess närhet??Eller?
  Trevlig helg
  Vilken keramik du gör!

  SvaraRadera
 2. Den turkosa färgen är helt MERAVIGLIOSO!!
  Annette

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails