tisdag 21 juli 2009

Astilbe mm.

Om jag skulle presentera en växt så skulle superlativen flöda, det finns så många växter som jag älskar. Jag är verkligen galen i växter. Att ha en trädgård som blommar från det att blåsippor och vitsippor lyser i backen tills dess att frosten tar allt som finns kvar är härligt. Vår tomt är på 1600 kvadrat meter den är kuperad och man kan säga att den är i tre nivåer. Den ligger på en ås vid vatten. Att den ligger på en ås innebär att det är mycket sten i jorden. Det går inte att sätta spaden i jorden utan att det är fullt med stora stenar. Så den är rätt svårjobbad, men underbar.

Just nu står bland annat astilbe i blom, den finns i en massa färger och här visar jag några.
På våren kan man dela en bit av plantan och sätta i en kruka, där står den sedan och växer till sig och när hösten kommer så blir det ytterligare växter i rabatterna och till vissas fasa även fler rabatter. :)Höstfloxen har börjat slå ut, den här är ceriserosa och lyser upp väldigt med sin starka färg. Den har en förmåga att utöka sig något otroligt, jag vet inte hur mycket jag har gett bort av den plus att den finns på en del platser i trädgården.Gurkört är en mysig växt, blommorna är ätbara. Vi brukar frysa dem och ha dem i drinkar vid festliga tillfällen.Det här är höstanemoner som jag sådde i våras, det har blivit många plantor och just nu funderar jag på var jag skall sätta dem så småningom.Peace, Bonica och New dawn.
Stjärnflocka, den är ljuvlig men på de senaste åren har den angripits av minerarflugor, de gör så att bladen får bruna fläckar och vissnar. Det är inte kul. Jag får plocka bort alla bruna blad och kasta i soporna så att de bränns.

5 kommentarer:

 1. Hejsan!!
  Jättefina blommor!!!

  amanda

  SvaraRadera
 2. tack för din kommentar!!
  jaa ny bakade bullar kan man inte sluta äta *hihih*

  Jag tittade just noga på ditt inlägg..
  Jag skulle vilja ha en trädgårdsvandring!!
  det ser så mysigt ut.
  Fast ner till mammas och mitt växthus *hih*

  kram
  amanda

  SvaraRadera
 3. Vad vackert du har det, jag saknar det gròna uppe i Sverige!

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset om astilbe! Ja, de är otroligt fina.
  Stjärnflockan gillar jag också! Inte så vanlig överallt!
  Ha en bra fortsättning på helgen
  Carin

  SvaraRadera
 5. Åkerbär har en egen säregen härlig smak. Ingen kan låta bli att älska dem.
  Carin

  SvaraRadera

Jag blir alltid lika glad för en kommentar. Så gulligt att just DU tog dig tid att skriva till mig.
Har Du ingen blogg men vill lämna ett meddelande så välj alternativet anonym. Ditt meddelande kommer att publiceras efter mitt godkännande.
Tack för ditt meddelande och ha en riktigt bra dag!

Related Posts with Thumbnails