torsdag 29 juli 2010

Växter som blommar& växter som drar till sig humlor

V ilken lycka, i år slår mina agapantusar (afrikas blå lilja) rekord, 25 knoppar i den stora krukan. Det kommer att bli så ljuvligt när de slår ut. I den höga krukan finns det inte en enda knopp, visst är det konstigt.






När det gäller att locka till sig humlor så slår bolltisteln rekord. Det kan sitta 6 stycken eller fler på samma boll, de kryper över varandra och trängs om den goda nektarn. Själv tycker jag inte att jag känner så mycket doft av blommorna.
Häromdagen när det regnade för fullt så satt de på undersidan av blom bollen och även under bladen, de ville inte lämna den, det såg så gulligt ut.



I går kunde jag tro att jag hade en hel odling av humlor, framför bolltisteln växer lavendel och mejram och en liten bit därifrån finns stormhattar som också är populära, så det är mycket växter som drar till sig humlorna.




I början av sommaren så beställde jag en rosa riddarsporre från Hortogreens och den var helt underbar i färgen.




Under vår semester så slog den här hoyan ut, kommer inte ihåg vad den heter. Jag fick ett skott av min dotter för kanske sex år sedan och nu äntligen så blommar den.
Visst är den vacker.
Blommorna är rätt stora, ca 16mm i diameter.




Ha det gott,

tisdag 27 juli 2010

Fågelbad och fågelmatare

Hej alla vänner. Vill börja med att tacka för Er respons på mina senaste inlägg. Hur skall man kunna avsluta en fin kontakt med alla goa bloggvänner. Det går ju inte. Det är mig själv jag får jobba med, sänka kraven på bloggandet och ta det i en takt som funkar för mig. I går lade jag in en del nya bilder på växter och keramik i bloggen.

Vad dagarna går fort. Vilken underbar sommar vi har haft. Vår semester var när det var som varmast och jag tror inte jag har badat så mycket sedan lång tid tillbaka.
Keramiken har fått vila, det har inte blivit mycket gjort där. Trädgården tar väldigt mycket tid och ändå har jag inte hunnit med allt där heller.

Men det är ju så, man skall njuta av dagarna också, släppa kraven och ta det lugnt, umgås och ha det bra.
I sommar har jag blivit mormor för fjärde gången, en liten kille blev det för ungefär en månad sedan, så ljuvlig och gó och honom har jag träffat rätt många gånger redan.

Fågelbadet som jag visade innan det blev bränt blev så här när det blev klart.



Den dagen då jag plockade ut sakerna ur ugnen testade jag hur fågelbaden såg ut, jag hängde dem i trädet. Lagom tills maken kom hem från jobbet kunde han få gå på vernissage :)

Hur det har gått på utställningen har jag ingen aning om, men här är ett foto från utställningslokalen med mitt bidrag, tre fågelmatare. Utställningen pågår till den 21 augusti.




Ingen av mina fågelmatare är identisk med den andra och jag har gjort dem i fler färger också. Det som är så kul med dem är att småfåglarna gillar dem, de flyger igenom. En gång när en fågelmatare var klar så tänkte jag att det blev för små hål i den, så jag var tvungen att testa om den skulle duga. Rätt som det var kom nötväckan och tog frön och tog sig igenom mataren, så det var ingen fara.






Ha det gott,

torsdag 1 juli 2010

Sommarhälsning

S kickar en sommarhälning från blogg pausandet. Hoppas att ni har en skön sommar.








Ha det gott,


Related Posts with Thumbnails